Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

Διαμαρτυρίες κατοίκων για κατεστραμμένους δρόμους στο Λύκαιο (VIDEO)

lykaio.jpg
Ακούστε το άρθρο
Σοβαρό πρόβλημα με τους αγροτικούς χωμάτινους δρόμους, που λόγω των κατολισθήσεων και των καιρικών συνθηκών, έχουν υποστεί σοβαρές φθορές, υπάρχει στο χωριό Λύκαιο Μεγαλόπολης, με τον κόσμο να είναι εξαγριωμένος.

 
«Υπάρχει δρόμος που είναι διανοιγμένος από το 1996 για να περνούν τα οχήματα προς τη Νέδα, αλλά ακόμα δεν έχει ασφαλτοστρωθεί, αφού τον έχει εγκαταλείψει ο Δήμος Μεγαλόπολης» εξηγεί ένας κάτοικος, ενώ άλλοι λένε ότι δεν υπάρχουν δρόμοι ούτε για να πάνε στα χωράφια τους.

 
«Πρέπει να ντρέπονται, να ζητήσουν συγνώμη και να έρθουν να φτιάξουν τους δρόμους. Υπάρχει μάλιστα ένας οικισμός στο Χάνι που οι άνθρωποι αφήνουν ένα χιλιόμετρο μακριά και πάνε στα σπίτια τους με τα πόδια!» αναφέρουν χαρακτηριστικά! Ζητούν ο Δήμος να στείλει γκρέιντερ για να στρώσει τους δρόμους. 

 
«Νιώθουμε εγκαταλελειμμένοι και παρατημένοι» λένε και κάνουν έκκληση να αντιμετωπιστεί αυτό το πρόβλημα. 

Για το πρόβλημα έχει ενημερωθεί και η Περιφέρεια Πελοποννήσου, αλλά υποστηρίζουν ότι δεν έχει ασχοληθεί κανείς. 

«Θα πάμε να πάρουμε γαϊδουράκια για να πάμε στα κτήματα», «πρέπει να έχω τανκς για να περάσω», «έχουμε σπάσει τα αυτοκίνητα» είναι μερικές από τις ατάκες που ακούγονται στο βίντεο.
Επίσης, φωνάζουν για τα φωτιστικά που έχουν σπάσει και έχουν καταστραφεί. «Στην επάνω μεριά του χωριού, δεν υπάρχει φωτισμός, δεν μπορούμε να πάμε, ούτε να παίξουν τα παιδιά μας». 

ΤΙ ΛΕΕΙ Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ

Ο Αντιδήμαρχος Μεγαλόπολης Παναγιώτης Βλασόγιαννης λέει ότι το πρόβλημα με τους αγροτικούς δρόμους υπάρχει γενικά στο Δήμο και όχι μόνο στο Λύκαιο. «Δυστυχώς οι δρόμοι ήταν εγκαταλειμμένοι για αρκετά χρόνια. Εμείς ως Δήμος κάνουμε ό,τι μπορούμε με τα μηχανήματα που διαθέτουμε κα τα λιγοστά πετρέλαια που έχουμε. Έχουμε βγάλει μια εργολαβία και για τις τρεις ενότητες, που έχει καθυστερήσει, λόγω των προβλημάτων με τις τράπεζες. Σε λίγες μέρες πιστεύω ότι θα ξεκινήσει και θα λυθεί το πρόβλημα» είπε ο Αντιδήμαρχος. 

 
 

Περισσότερα στο kalimera-arkadia.gr

Όλη η επικαιρότητα