Ελλάδα

Διατάχθηκε ΕΔΕ για την επίθεση στο ΑΤ Ομόνοιας

Ακούστε το άρθρο

Την εντολή για διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης που θα διενεργηθεί για να διαπιστωθεί αν υπήρξαν τυχόν παραλείψεις στην ανταπόκριση του προσωπικού στο Αστυνομικό Τμήμα Ομόνοιας και αν προκύψουν τυχόν ευθύνες να αποδοθούν, έδωσε το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας.

Νωρίτερα η Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Όλγα Γεροβασίλη, προέβη σε δηλώσεις έξω από το ΑΤ Ομόνοιας το οποίο επισκέφτηκε παρουσία του Αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. Αντιστράτηγου Αριστείδη Ανδρικόπουλου, που την συνόδευε, μετά από σύσκεψη όλων των αρμόδιων.

Η Υπουργός σημείωσε πως «το συγκεκριμένο Αστυνομικό Τμήμα βρίσκεται σε μία ευαίσθητη περιοχή με πολλές προκλήσεις, όχι εύκολες. Και ήρθαμε για να συζητήσουμε τι συμβαίνει μέχρι σήμερα και τι πρέπει να συμβεί περαιτέρω. Η συζήτηση θα συνεχιστεί και τώρα που θα γυρίσουμε στο Υπουργείο. Είμαστε αποφασισμένοι να κάνουμε ότι είναι δυνατόν για να αντιμετωπίσουμε όλες αυτές τις δυσκολίες. Αυτές που αντιμετωπίζει το συγκεκριμένο Αστυνομικό Τμήμα και όχι μόνο», ενώ προανήγγειλε πως θα ληφθούν μέτρα που θα γίνουν άμεσα ορατά.

Η κ. Γεροβασίλη συμπλήρωσε πως το περιστατικό της επίθεσης δεν μπορεί να συσχετίζεται με το πρόγραμμα «ΠΕΡΣΕΑΣ», που ξεκίνησε χθες και αφορά πεζές περιπολίες για την αντιμετώπιση της μικροεγκληματικότητας, ενώ αρνήθηκε πως ήταν προβληματική επιλογή η κατάργηση της ομάδας ΔΕΛΤΑ και συμπλήρωσε πως προτεραιότητα έχει «ο τρόπος δράσης των Σωμάτων, ο συντονισμός μεταξύ τους και μερικά άλλα ζητήματα πολύ σοβαρά».

Η Υπουργός Προστασίας του Πολίτη δεν παρέλειψε να εξαπολύσει τα «βέλη» της όμως και στον Πρόεδρο της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης κ. Κυριάκο Μητσοτάκη που επίσης επισκέφτηκε το Αστυνομικό Τμήμα της Ομόνοιας, με τον οποίο δεν συναντήθηκε. Η Υπουργός τον κάλεσε «να θυμηθεί τα έργα επί των ημερών του. Ξέρετε ότι η αντιπολίτευση έχει παίξει όλα τα χαρτιά της κατάρρευσης της Κυβέρνησης και της κατάρρευσης της χώρας. Όλα τα αφηγήματα έχουν ακυρωθεί. Ένα τελευταίο χαρτί παίζει ο κύριος Μητσοτάκης. Θα συνιστούσα στα ζητήματα ασφαλείας να σταθεί με μεγαλύτερη σοβαρότητα. Τα ζητήματα ασφαλείας είναι ευαίσθητα, σοβαρά και πρέπει να αντιμετωπιστούν με υπευθυνότητα και σοβαρότητα. Όσοι προσπαθούν να κάνουν επικοινωνία με ζητήματα ασφάλειας είναι επικίνδυνοι».

Η Όλγα Γεροβασίλη σε ερώτηση δημοσιογράφων που δέχτηκε για το αν θα γίνει έρευνα για τον τρόπο αντίδρασης των αστυνομικών στην επίθεση που δέχτηκαν, απάντησε ότι «θα δούμε πρώτα και την ανασφάλεια των εργαζομένων, η οποία μας απασχολεί πολύ αλλά θα πρέπει να δούμε και αν ο κάθε εργαζόμενος στη θέση του κάνει τα καθήκοντά του» και πως «σε όλα τα επεισόδια θα γίνονται έρευνες για τη συμπεριφορά όλων», συμπεριλαμβανομένων των αστυνομικών ακόμη και της ίδιας της ηγεσίας του Υπουργείου, όπως χαρακτηριστικά τόνισε η Υπουργός.

Πηγή: news247 

Όλη η επικαιρότητα