Ηλεία

Διατηρήθηκαν τα ισόβια στον 38χρονο για τον φόνο στη Λαϊκή της Αμαλιάδας τον Αύγουστο του 2011

Με ομόφωνη απόφαση (7-0) του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Πατρών διατηρήθηκε η ποινή της ισόβιας κάθειρξης στον 38χρονο που είχε καταδικαστεί πρωτόδικα από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο (ΜΟΔ) Ζακύνθου τον Ιούνιο του 2012 για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση.

Το δικαστήριο απέρριψε τους ισχυρισμούς που επικαλέστηκε η πλευρά του κατηγορουμένου περί πρότερου έντιμου βίου, ειλικρινούς μεταμέλειας και επί μακρόν καλής διαγωγής μετά την πράξη, και –με πρόταση εισαγγελέα- παρέμειναν  τα ισόβια στον 38χρονο. Επίσης, επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης 12 ετών για το αδίκημα της απόπειρας ανθρωποκτονίας (15 πρωτόδικα) και από έναν χρόνο για τα αδικήματα της οπλοχρησίας και της οπλοφορίας. Η δίκη της έφεσης ξεκίνησε στις 17 Ιανουαρίου και ολοκληρώθηκε χθες.

Η υπόθεση είχε εκτυλιχτεί στις 6 Αυγούστου του 2011 στη Λαϊκή Αγορά της Αμαλιάδας και είχε προκαλέσει πανελλαδικό ενδιαφέρον. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο καταδικασθείς είχε πυροβολήσει  και τραυματίσει θανάσιμα με μονόκαννη καραμπίνα τον 29χρονο Γεράσιμο Κανελλόπουλο σε πάγκο της λαϊκής αγοράς Αμαλιάδας και στη συνέχεια πυροβόλησε μια 17χρονη, τραυματίζοντάς τη σοβαρά.

Ο δικηγόρος πολιτικής αγωγής, Νώντας Κυριαζής, δήλωσε στην εφ. «Πατρίς»:

«Η ομόφωνη απόφαση του Εφετείου ικανοποιεί το περί δικαίου αίσθημα και βοηθά γενικότερα στην πρόληψη της εγκληματικότητας».

Την ικανοποίησή του για την ομόφωνη απόφαση του Εφετείου Πατρών εξέφρασε ο δικηγόρος της πολιτικής αγωγής, Ν. Κυριαζής

Όλη η επικαιρότητα