Ελλάδα

Διαβατά: Οι περισσότεροι πρόσφυγες εγκατέλειψαν τον άτυπο καταυλισμό

Ακούστε το άρθρο

Ολονύχτια επιχείρηση για να μεταφέρουν τους περισσότερους πρόσφυγες πίσω στις δομές και στα ξενοδοχεία που διέμεναν – Ανοιχτό το ενδεχόμενο αστυνομικής επέμβασης για να εκκενωθεί πλήρως ο χώρος

Ολονύχτια επιχείρηση στήθηκε στα Διαβατά για την απομάκρυνση των προσφύγων που επί τρεις μέρες διέμεναν σε άτυπο καταυλισμό, μετά από μήνυμα που δέχθηκαν ότι θα ανοίξουν τα σύνορα.

Περίπου 874 πρόσφυγες μεταφέρθηκαν πίσω στις δομές και στα ξενοδοχεία όπου διέμεναν πριν, μετά από συγκρούσεις με την αστυνομία.

Σύμφωνα με το Grtimes.gr, που δημοσιεύει και το βίντεο, στον αριθμό περιλαμβάνονται τα άτομα που μετείχαν στη διαδικασία από το πρωί του Σαββάτου έως περίπου τις 5 τα ξημερώματα της Κυριακής.

Ανοιχτό το ενδεχόμενο αστυνομικής επέμβασης

Μετά από τρεις ημέρες επεισοδίων, οι αρχές περιμένουν σήμερα να διαπιστώσουν πόσοι πρόσφυγες αρνήθηκαν να επιστρέψουν οικειοθελώς στο μέρος που διέμεναν. Στόχος είναι να διαπιστωθούν τα επόμενα βήματα.

Πάντως χθες, ο περιφερειακός συντονιστής για το προσφυγικό του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής, ανέφερε πως έως τη Δευτέρα, ο άτυπος καταυλισμός δεν θα υπάρχει. Ο ίδιος, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο επέμβασης της Αστυνομίας, σε περίπτωση που δεν αποδώσουν καρπούς οι προσπάθειες να πειστούν να φύγουν εθελοντικά οι πρόσφυγες.

Όλη η επικαιρότητα