Ομογένεια

Διδάσκουν ελληνική ιστορία με δωρεά ομογενή!

47508.jpg
Ακούστε το άρθρο

«Εξερευνήσεις της ομορφιάς και του έρωτα στην αρχαία Ελλάδα» ήταν το θέμα της διάλεξης του καθηγητή Alastair Blanshard από το Πανεπιστήμιο Κουίνσλαντ στα Σεμινάρια Ελληνικής Ιστορίας και Πολιτισμού της Ελληνικής Κοινότητας Μελβούρνης, την οποία παρακολούθησαν πολυάριθμοι ομογενείς.

Ο καθηγητής Alastair Blanshard διδάσκει στην έδρα αρχαίας ελληνικής ιστορίας του πανεπιστημίου του Κουίνσλαντ που δημιουργήθηκε ύστερα από δωρεά ενός εκατομμυρίου δολαρίων του ομογενή ογκολόγου Πολ Ηλιάδη. Το πανεπιστήμιο του Κουίνσλαντ είναι το μοναδικό πανεπιστήμιο της πολιτείας που προσφέρει μαθήματα ιστορίας, πολιτισμού και λογοτεχνίας της αρχαίας Ελλάδας και της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας.

«Η γνώση είναι η ρίζα της ελευθερίας και της δημοκρατίας» λέει ο 60χρονος Δρ. Ηλιάδης που διαθέτει και τη Συλλογή Πολ Ηλιάδη, μια εντυπωσιακή συλλογή πινάκων ζωγραφικής των κορυφαίων Αυστραλών και Αβοριγίνων καλλιτεχνών.

Μέρος της συλλογής αυτής το δώρισε στη Δημόσια Πινακοθήκη του Κουίνσλαντ «για να τα χαίρονται και να τα εκτιμούν όλοι τα έργα αυτά». Ο Δρ. Ηλιάδης χαρακτηρίζει τον εαυτό του Αυστραλό, ελληνικής καταγωγής, και σημειώνει ότι μπορεί οι γονείς και οι παππούδες των Ελλήνων μεταναστών να ήταν αγράμματοι, αλλά φρόντισαν τα παιδιά τους και τα εγγόνια τους να γίνουν επιστήμονες. Ο ίδιος, εκτός των άλλων, στις ελεύθερες ώρες του μελετά την αρχαία ελληνική ιστορία.

Πηγή: ellinikifoni.gr

Όλη η επικαιρότητα