Ελλάδα

Διευκρινήσεις για το κλείσιμο των ξενοδοχείων λόγω κορονοϊού

Ακούστε το άρθρο

Τα μεσάνυχτα της Κυριακής προς Δευτέρα κλείνουν τα ξενοδοχεία 12μηνης λειτουργίας που δεν έχουν πελάτες, λόγω κορονοϊού.

Αυτό τονίζεται στο ΑΠΕ-ΜΠΕ από το υπουργείο Τουρισμού, ενώ όσα έχουν πελάτες παρατείνεται κατά μια εβδομάδα η αναστολή της λειτουργίας τους, ώστε οι πελάτες τους να μπορέσουν να βρουν εναλλακτικές λύσεις.

Μάλιστα με υπουργική απόφαση θα ανακοινωθούν τα ξενοδοχεία που εξαιρούνται της αναστολής λειτουργίας και πρόκειται για ξενοδοχεία που εξυπηρετούν στρατιωτικούς, δυνάμεις της Frontex, εργαζόμενους σε δημόσια έργα.

Στη συνέχεια με τη συνδρομή του ΞΕΕ θα καταρτιστεί λίστα με τα ξενοδοχεία ανά περιφερειακή ενότητα που θα μείνουν ανοιχτά, ώστε σε κάθε ενότητα να λειτουργούν 3 ξενοδοχεία.

«Δεν μπορεί να γίνει καμία πρόβλεψη για την φετινή τουριστική χρονιά»

Οι απαγορεύσεις δίνουν το πρόσταγμα της φετινής τουριστικής χρονιάς δήλωσε ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης σε παρέμβασή του στο κεντρικό δελτίο της ΕΡΤ υπογραμμίζοντας πως αυτή τη στιγμή δεν μπορεί να γίνει καμία πρόβλεψη για το αν μιλάμε αν η χρονιά είναι εντελώς χαμένη.

«Άλλο να αρθούν οι απαγορεύσεις στα ορισθέντα διαστήματα, άλλο στα τέλη Μαΐου, άλλο στα τέλη Ιουνίου», σημείωσε ο υπουργός.

Σε κάθε περίπτωση το υπουργείο Τουρισμού είναι σε εγρήγορση και για το θέμα των εργαζομένων που πλήττονται από την αναστολή της λειτουργίας των ξενοδοχείων.

Ο κ. Θεοχάρης ανάφερε ότι δεν τίθεται θέμα απολύσεων, όπως και αλλαγή των όρων των συμβάσεων που έχουν.

Όλη η επικαιρότητα