Ηλεία

Διεύθυνση Αστυνομίας Ηλείας: Στη Θήβα οι οικογένειες των μεταναστών

Ακούστε το άρθρο

Τον δρόμο για τη δομή φιλοξενίας μεταναστών στη Θήβα πήραν χθες το πρωί οι 21 από τους 25 μετανάστες που φιλοξενούνταν στο κτίριο της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηλείας μετά την περιπετειώδη αποβίβασή τους στο λιμάνι του Κατακόλου πριν από δύο εβδομάδες.

Οι διαρκείς διαβουλεύσεις της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηλείας με τους εμπλεκόμενους φορείς απέδωσαν καρπούς και , αφού διαπιστώθηκε ιατρικά η άρτια υγεία των μεταναστών από τους γιατρούς του Γενικού Νοσοκομείου Πύργου «Ανδρέας Παπανδρέου», χθες το πρωί οχήματα του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης μετέφεραν τις οικογένειες στη Θήβα.

Πλέον στον Πύργο έχουν μείνει τέσσερις ανήλικοι, τρεις Ιρακινοί και ένας Ιρανός ηλικίας περίπου 16-17 ετών, κουρδικής καταγωγής όλοι, για τους οποίους είναι σε πλήρη εξέλιξη οι διαδικασίες για την εύρεση της κατάλληλης δομής, καθώς για τους ασυνόδευτους ανηλίκους προβλέπονται διαφορετικοί χώροι.

Υπενθυμίζεται ότι στις 23 Αυγούστου εντοπίστηκε από το Λιμεναρχείο Κατακόλου ένα ακυβέρνητο ιστιοπλοϊκό κοντά στις νήσους Στροφάδες, με 51 μετανάστες, το οποίο ρυμουλκήθηκε από τους Λιμενικούς αποβιβάζοντας με ασφάλεια τους μετανάστες. Στην Ηλεία έμειναν οι 24 από τους 51, καθώς οι υπόλοιποι, ύστερα από συεννόηση του ΔΑ Ηλείας, Ταξίαρχου Κων/νου Στεφανόπουλους με τις υπόλοιπες διευθύνσεις της Δυτικής Ελλάδας, φιλοξενήθηκαν σε Πάτρα Μεσολόγγι και Αγρίνιο.

Όλη η επικαιρότητα