Ηλεία

Διευθυντής Γυμνασίου Γαστούνης: Ορθοπεταλιές πριν τον αγιασμό

Ακούστε το άρθρο

Με το αθλητικό του ποδήλατο τα τελευταία 20 χρόνια κάθε Σάββατο διανύει αρκετές δεκάδες χιλιομέτρων και αποφορτίζεται από το άγχος του καθηγητή και του διευθυντή Γυμνασίου. Έτσι και το περασμένο Σάββατο με το ποδήλατό του και παρέα με τον συνάδελφό του δάσκαλο Ανδρέα Μούγιο, έκαναν ορθοπεταλιές λίγο πριν την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.

Ο 58χρονος Γιώργος Κουσινιώρης είναι καθηγητής μαθηματικών στο Γυμνάσιο Γαστούνης και τα τελευταία πέντε χρόνια είναι ο διευθυντής του Γυμνασίου.

«Από μικρός  πήγαινα με το ποδήλατο στο σχολείο από την Δήμητρα όπου γεννήθηκα στην Γαστούνη. Ήταν κάτι που μου άρεσε…Τα τελευταία είκοσι χρόνια ασχολούμαι ερασιτεχνικά με το ποδήλατο» αφηγείται στην «Πατρίς» ο διευθυντής του Γυμνασίου απαντώντας  στην ερώτηση «πότε ξεκίνησε να κάνει ποδήλατο».

«Συνήθως κάθε Σάββατο με παρέα και τον δάσκαλο Ανδρέα Μούγιο, παίρνουμε τα αθλητικά μας ποδήλατα, φοράμε την ειδική ποδηλατική στολή και εξορμούμε προς τη φύση», λέει ο κ Κουσινιώρης και συνεχίζει: «Οι συνήθεις διαδρομές μας είναι περίπου 100 χιλιόμετρα συνολική απόσταση αλλά υπάρχουν και μέρες που ξεπερνάμε τα 150 χιλιόμετρα συνολικά. Ο Ανδρέας έχει κάνει σε μια μέρα και 200 χιλιόμετρα».

Τόσο ο κ. Κουσινιώρης όσο και ο δάσκαλος Ανδρέας Μούγιος δεν έχουν καπνίσει ποτέ και δεν έχουν πάρει ποτέ συμπληρώματα διατροφής.

«Δεν αισθάνομαι ασφαλής»

Προβλήματα από την οδηγική συμπεριφορά των Ηλείων και γενικότερα των Ελλήνων οδηγών έχει ο καθηγητής και μάλλον έχει δίκιο. «Δεν αισθάνομαι ασφαλής όταν κάνω ποδήλατο. Αποφεύγουμε φυσικά την  ΕΟ και επιλέγουμε το επαρχιακό δίκτυο και μάλιστα οδούς με την πλέον ελάχιστη κίνηση. Οι οδηγοί δεν είναι προσεκτικοί και πολλές φορές έχω κινδυνεύσει τόσο εγώ όσο και οι άλλοι ποδηλάτες που είναι μαζί μου. Ιταλοί οδηγοί που συναντάμε μας δίνουν προτεραιότητα σε αντίθεση με τους συμπατριώτες μας,  που πολλοί μας βρίζουν…» λέει ο κ. Κουσινιώρης που φροντίζει τόσο ο ίδιος όσο και οι ποδηλάτες που είναι  μαζί του να τηρούν πιστά τον ΚΟΚ.

«Απαράδεκτοι ποδηλατόδρομοι»

Ο κ. Κουσινιώρης αναφέρεται και στους υπάρχοντες ποδηλατόδρομους σχολιάζοντας την κατάστασή τους: «Οι ποδηλατόδρομοι στην Αμαλιάδα είναι δυστυχώς κατειλημμένοι από ΙΧ ενώ οι ποδηλατόδρομοι προς Κουρούτα ή από Κουρούτα προς Παλούκι βρίσκονται σε απαράδεκτη κατάσταση αφού όσες φορές τους χρησιμοποιήσαμε καταστρέψαμε τα ελαστικά από αγκάθια  και αγριόχορτα»

Συμβουλές προς τους μαθητές

Τις επόμενες μέρες που ξεκινά η νέα σχολική χρονιά ι ο διευθυντής-καθηγητής μαθηματικών Γιώργος  Κουσινιώρης θα συμβουλέψει τους μαθητές του: «Να ασχολούνται με το ποδήλατο γιατί είναι μέσο άσκησης και ψυχαγωγίας  και φυσικά όχι μέσο επίδειξης. Όταν οδηγούν ποδήλατο να τηρούν όλα τα μέτρα για την ασφάλειά τους»

Όλη η επικαιρότητα