Ελλάδα

Διέφυγε τον κίνδυνο ο 63χρονος επιχειρηματίας που γάζωσαν με καλάσνικοφ στο Παλαιό Φάληρο

Ο Μιχάλης Τζουγκαράκης έδωσε μία πρώτη κατάθεση στους αστυνομικούς του τμήματος Εκβιαστών.
Ακούστε το άρθρο

Την πρώτη επαφή τους αστυνομικούς του Εκβιαστών είχε ο επιχειρηματίας Μιχάλης Τζουγκαράκης μετά την ενέδρα που δέχθηκε χθες τα ξημερώματα σε κεντρικό σημείο του Παλαιού Φαλήρου.

Ο 63χρονος, που οι πιστολέρο «γάζωσαν» με καλάζνικοφ έχει διαφύγει τον κίνδυνο, έχει επαφή με το περιβάλλον φέρεται να είχε μια κουβέντα με τους αστυνομικούς για όλα όσα συνέβησαν λίγο πριν τις 4 τα ξημερώματα της Πέμπτης στη συμβολή των οδών Κρόνου και Αφροδίτης. Μια πρώτη κατάθεση έδωσαν και ο θετός γιος του επιχειρηματία αλλά και ο φίλος του ο οποίος επέβαινε μαζί τους στο ενοικιαζόμενο όχημα μικρού κυβισμού με το οποίο έφυγαν από το σπίτι του Μιχάλη Τζουγκαράκη για να αφήσουν τον φίλο του στο δικό του το σπίτι.

Φυσικά, θα ληφθούν και άλλες καταθέσεις από το θύμα, τον θετό του γιο και τον φίλο τους όταν ξεπεράσουν το σοκ και ηρεμήσουν έτσι ώστε να είναι σε θέση να θυμηθούν περισσότερες λεπτομέρειες για την δολοφονική ενέδρα.

Οι αστυνομικοί έχουν μια πρώτη εικόνα για το πώς στήθηκε το σκηνικό. Οι δράστες θεωρούν ότι παρακολουθούσαν τον επιχειρηματία και περίμεναν την κατάλληλη στιγμή για να περάσουν στην τελική φάση του σχεδίου τους. Το ξημέρωμα της Πέμπτης, είχαν στήσει καρτέρι έξω από το σπίτι και περίμεναν να βγει για να τον γαζώσουν. Έτσι, όταν τον είδαν να εμφανίζεται με τον φίλο του και τον θετό του γιο και να επιβιβάζονται στο ενοικιαζόμενο όχημα μικρού κυβισμού, τον ακολούθησαν και στη συμβολή των οδών Κρόνου και Αφροδιτης πλησίασαν τον 63χρονο άνδρα και τον γάζωσαν με καλάζνικοφ. Ευτυχώς οι σφαίρες δεν βρήκαν ζωτικά όργανα και έτσι ο επιχειρηματίας διέφυγε τον κίνδυνο.

Οι αξιωματικοί του Εκβιαστών της Ασφάλειας Αττικής, μέσα απο καταθέσεις του ιδίου και των δικών του ανθρώπων προσπαθούν να φθάσουν στο κίνητρο της επίθεσης και τους ανθρώπους που έδωσαν εντολή να τον «φάνε». Οι 8 κάλυκες από το καλάζνικοφ των πιστολέρο έχουν σταλεί στα Εγκληματολογικά Εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ για εξέταση ενώ με δεδομένο οτι την ώρα της ενέδρας η κίνηση στην περιοχή ηταν ελάχιστη ψαχνουν μέσα απο κάμερες διαχείρισης κυκλοφορίας να εντοπισουν το δρομολόγιο του ύποπτου οχήματος.

Οι αναλυτές της Δίωξης Εκβιαστών της Ασφάλειας Αττικής εκτιμούν οτι οι αγνωστοι δραστες ήθελαν να σκοτώσουν το θύμα τους, χωρίς ομως να είναι σε θέση να προσδιορίσουν τα κίνητρα της επίθεσης.

Πηγή: protothema.gr

Όλη η επικαιρότητα