WEB tv Ελλάδα Ηλεία Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

Διεκόπη η εκδίκαση της έφεσης της 49χρονης «παπαδιάς»: «Ουδέποτε ζήτησε τη δολοφονία του συζύγου της» (VIDEO)

Ακούστε το άρθρο

Στις 27 Μαρτίου θα συνεχιστεί η εκδίκαση της έφεσης που έχει κατατεθεί από την πλευρά της 49χρονης Θεοδώρας Αυγεροπούλου επί της απόφασης του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Αιγίου τον Ιούνιο του 2013, σύμφωνα με την οποία κρίθηκε ένοχη κατά πλειοψηφία (6-1 ψήφοι) για το αδίκημα της ηθικής αυτουργίας σε ανθρωποκτονία από πρόθεση και καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη, όπως και 46χρονος συγκατηγορούμενός της. Αμφότεροι καταδικάστηκαν για την υπόθεση της δολοφονίας του 52χρονου ιερέα και συζύγου της 49χρονης, Θανάση Αυγερόπουλου, στις 3 Σεπτεμβρίου του 2012 επί της Εθνικής Οδού Πύργου-Κυπαρισσίας, στο ύψος των Κρουνών (Ρίσοβο), συμβάν που είχε μονοπωλήσει τότε το ενδιαφέρον του Τύπου και της κοινής γνώμης πανελλαδικά…

Η δίκη ξεκίνησε χθες το μεσημέρι στο Εφετείο Πατρών με την κλήρωση των ενόρκων, αλλά διεκόπη λόγω παρέλευσης του ωραρίου και θα συνεχιστεί την ερχόμενη Τρίτη, 27 Μαρτίου. Όπως δήλωσαν οι συνήγοροι υπεράσπισης της 49χρονης, Σοφία Πολυζωγοπούλου και Απόστολος Λύτρας, η κατηγορούμενη υποστήριξε την αθωότητά της, αρνούμενη κάθε σχέση με το αδίκημα που της έχει καταλογιστεί, και υπενθύμισαν ότι η ενοχή της κρίθηκε κατά πλειοψηφία.

«Η κατηγορούμενη ισχυρίζεται, όπως ισχυρίστηκε και ενώπιον του πρωτοβάθμιου δικαστηρίου, ότι δεν έχει καμία απολύτως σχέση με την ανθρωποκτονία του συζύγου της  και ζητά από το δευτεροβάθμιο δικαστήριο να της αναγνωριστεί το ότι δεν είχε καμία απολύτως σχέση με την πράξη που της καταλογίζεται, την ηθική αυτουργία του εγκλήματος», τόνισε ο κ. Λύτρας, ενώ η κα Πολυζωγοπούλου πρόσθεσε ότι «ουδέποτε είπε στον δολοφόνο να κάνει αυτήν την αποτρόπαια πράξη και θα προσπαθήσει στο Εφετείο να αποδείξει τους ισχυρισμούς της. Ο δεύτερος βαθμός θα είναι ουσιαστικός, θα ασχοληθεί το δικαστήριο με όλους τους ισχυρισμούς της, ότι δεν είχε κανέναν λόγο να βάλει κανέναν να κάνει κακό στον σύζυγό της, είχε καλή σχέση μαζί του δεν υπήρχε κανένα πρόβλημα και ήταν μια απόφαση του συγκεκριμένου συγκατηγορούμενου, δηλαδή του δολοφόνου, μια δική του πρωτοβουλία να πάει και να σκοτώσει τον άτυχο ιερέα».

Στη συνέχεια η κα Πολυζωγοπούλου και ο κ. Λύτρας δήλωσαν σχετικά με την 49χρονη και τον 46χρονο που έχει επίσης καταδικαστεί σε ισόβια:

«Από αυτά που έχουν ειπωθεί στον πρώτο βαθμό, (σ.σ. η 49χρονη) δεχόταν απειλές τόσο για την ίδια όσο και για την οικογένειά της. Αμέσως μετά το περιστατικό, την απείλησε (σ.σ. ο 46χρονος) και για αυτό τον λόγο φοβήθηκε και για αυτό δεν είπε κάτι. Μόλις ένιωσε ασφάλεια από τις Αρχές, αμέσως είπε τι είχε συμβεί, ποιος ήταν ο δολοφόνος, έδωσε τα στοιχεία του και βοήθησε τις αρχές. Ήταν μια γνωριμία τριών μηνών, μέσα στους οποίους τον είχε δει μόλις τρεις μήνες, και έχει σαφέστατα μετανιώσεις. Αντιλαμβάνεστε είναι πολύ δύσκολο να πειστεί ένας άνθρωπος με μόλις τρεις συναντήσεις».

Όλη η επικαιρότητα