Αθλητισμός

Διεκόπη το ματς του Ατρομήτου με την Αλκμάαρ λόγω πυρκαγιάς! (νεότερο)

atromitos.jpg
Ακούστε το άρθρο

Όλα τα περιμέναμε στην αναμέτρηση της Άλμααρ με τον Ατρόμητο, αλλά σίγουρα όχι και αυτό. Ενώ ο αγώνας πήγαινε στο 60′ και οι Περιστεριώτες προηγούνταν με γκολ του Παπαδόπουλου, ο καπνός έκανε την εμφάνισή του στο γήπεδο. Και επειδή όπως λέει και ο θυμόσοφος λαός μας δεν υπάρχει καπνός χωρίς φωτιά, η φωτιά είχε μπει στις ηλεκτρικές εγκαταστάσεις λόγω υπερφόρτωσης.

Με την φωτιά να μαίνεται, ο διαιτητής δεν θα μπορούσε να συνεχίσει το ματς. Το διέκοψε με τον κόσμο να φεύγει τρέχοντας και τους παίκτες να μην μπορούν να μπουν στα αποδυτήρια από τον καπνό, υπήρξε οριστική διακοπή και πλέον αυτό που μένει είναι να δούμε το τι θα γίνει. Αν δηλαδή το ματς συνεχιστεί αύριο ή αν υπάρξει υπαιτιότητα της Άλκμααρ. Σε αυτή την περίπτωση την αναμέτρηση θα την κερδίσει με 3-0 ο Ατρόμητος. Ωστόσο το πιο πιθανό είναι να διεξαχθεί αύριο Παρασκευή.  

Θα γίνει Παρασκευή

Χωρίς ακόμα να υπάρχει κάτι επίσημο, όπως όλα δείχνουν και σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, το ματς θα συνεχιστεί την Παρασκευή το πρωί. Ο λόγος που διαλέγουν πρωί στην ΟΥΕΦΑ είναι για να προλάβουν την κλήρωση, ενώ έτσι και αλλιώς βράδυ δεν θα μπορούσε να γίνει λόγω των προβλημάτων που θα υπάρχουν στην ηλεκτροδότηση μετά την φωτιά. Η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία ξεκαθάρισε πως η έναρξή του θα πρέπει να είναι το αργότερο μέχρι τις 11. Οι Περιστεριώτες αρχικά δεν δέχθηκαν, όμως δεν μπορούσαν να κάνουν αλλιώς καθώς θα υπήρξαν κυρώσεις εναντίον τους, από την στιγμή που δεν διακόπηκε ο αγώνας με υπαιτιότητα της Άλκμααρ.  

Δεν πήρε το… δώρο!

Ο αγώνας για τον Ατρόμητο στην Ολλανδία δεν θα μπορούσε να ξεκινήσει πιο ιδανικά, όμως οι Περιστεριώτες δεν πήραν το… δώρο των Γκοτιέ και Χένρικσεν από το δεύτερο μόλις λεπτό. Ο Γάλλος διαιτητής απέβαλε με απευθείας κόκκινη τον Χένρικσεν για σκληρό φάουλ στον Ούμπιντες, το οποίο ωστόσο δεν θα λέγαμε πως ήταν για τέτοια ποινή.

«Πέταξε» και το πέναλτι!

Τα καλά νέα όμως δεν σταμάτησαν εκεί για τον Ατρόμητο, μιας και στο 18′ ο Γκοτιέ είδε πέναλτι σε ανατροπή του Ναπολεόνι από τον Εστεμπάν (επίσης τραβηγμένη απόφαση) και οι Περιστεριώτες παίζοντας και με παίκτη παραπάνω, έφτασαν από νωρίς κοντά στο 0-1. Ένα 0-1 όμως που δυστυχώς δεν ήρθε, μιας και ο Εστεμπάν νίκησε τον Παπαδόπουλο από την άσπρη βούλα, κρατώντας το μηδέν.

Έμειναν στο μηδέν

Το χαμένο πέναλτι έριξε την ψυχολογία της ομάδας του Γιώργου Παράσχου, με τους Ολλανδούς να παίρνουν τον έλεγχο και να κρατάνε τους Περιστεριώτες μακριά από την εστία του Εστεμπάν. Έτσι οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με το 0-0, κάτι που σίγουρα ήθελε η Άλκμααρ η οποία είχε κερδίσει στην Αθήνα με 3-1.

Έβαλε… φωτιά ο Παπαδόπουλος!

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τον καλύτερο τρόπο για τους φιλοξενούμενους, αλλά μετά ήρθε το… χάος. Στο 53′ ο Γιαννούλης από αριστερά έκανε τη σέντρα, με τον Καραγκούνη με εντυπωσιακό βολέ να αναγκάζει τον τερματοφύλακα της Άλκμααρ να διώχνει εντυπωσιακά. Η μπάλα χτύπησε στο δοκάρι και ο Παπαδόπουλος με κεφαλιά έκανε το 0-1.

Εκεί όμως που ο Ατρόμητος πίεζε για να πετύχει το θαύμα, ήρθε η διακοπή. Λίγα λεπτά μετά το 0-1, υπήρξε έντονος καπνός στην οροφή του γηπέδου. Ο λόγος ήταν φωτιά που είχε ξεσπάσει στην ηλεκτρική εγκατάσταση, με συνέπεια η διαιτητής αφού ενημερώθηκε να διατάξει την διακοπή του αγώνα και τους ανθρώπους της Άλκμααρ να βγάζουν τον κόσμο έξω.  

Διάβασε περισσότερα στο: Διακοπή λόγω πυρκαγιάς! | gazzetta.gr

Όλη η επικαιρότητα