Επιχειρήσεις

Διεθνείς συνεργασίες σε νέες βαλκανικές αγορές για τον Mr Jumbo

Διεθνείς συνεργασίες σε νέες βαλκανικές αγορές περιλαμβάνει ο στρατηγικός σχεδιασμός της Jumbo, σε αγορές πέραν της Ρουμανίας και Βουλγαρίας όπου ήδη διαθέτει αυτόνομη παρουσία.

Ο Απόστολος Βακάκης άλλωστε το ξεκαθάρισε μετά την τραγική απώλεια του γιου του Γιώργου. Όχι δάκρυα, όχι θλίψη, αλλά business as usual ήταν το σαφές μήνυμα ενός «σκληρού» επιχειρηματία που ξέρει πώς να ξεπερνά τον ανείπωτο πόνο και τους σκοπέλους της ζωής.

Η αλυσίδα Jumbo μέσω συνεργασιών έχει ήδη παρουσία με καταστήματα που φέρουν το σήμα της Jumbo, σε τέσσερις χώρες, την Αλβανία, το Κόσσοβο, τη ΠΓΔΜ και τη Σερβία. Στις τελευταίες δύο χώρες, η Jumbo έχει υπογράψει δεκαετές αποκλειστικό συμβόλαιο franchise με τον όμιλο Βερόπουλο για την ανάπτυξη του δικτύου. Με βάση το πλάνο ανάπτυξης, στόχος είναι ο διπλασιασμός του δικτύου των καταστημάτων σε Σερβία και ΠΓΔΜ. Συγκεκριμένα, προβλέπεται η λειτουργία συνολικά 16 νέων καταστημάτων λιανικής (από 8 σε κάθε χώρα) είτε Jumbo, είτε καταστημάτων σούπερ μάρκετ Vero.

Μέσα στον επόμενο μήνα αναμένεται η είσοδος της αλυσίδας στην αγορά της Βοσνίας με το άνοιγμα του πρώτου καταστήματος τοπικού συνεργάτη που θα φέρει το σήμα της Jumbo. Σήμερα η εταιρεία µέσω συνεργασιών, έχει π̟αρουσία µε καταστήµατα που φέρουν το σήµα της στην ΠΓ∆Μ (FYROM) µε 2 καταστήµατα, την Αλβανία µε 2 καταστήµατα, στο Κόσσοβο µε 3 καταστήµατα και στη Σερβία µε 2 καταστήµατα.

Σε ότι αφορά στην αυτόνομη παρουσία της, το βάρος για τους επόμενους μήνες θα πέσει στη Ρουμανία, καθώς σε Κύπρο και Βουλγαρία η διοίκηση εκτιμά ότι ο αριθµός και το µέγεθος των καταστηµάτων καλύπτει προς το πρόν τις ανάγκες των δύο αγορών. ΄Ετσι, στη Ρουμανία αναμένεται το δίκτυο καταστημάτων να ανέλθει σε τουλάχιστον 20 την επόμενη πενταετία. Η εταιρεία έχει ήδη έρθει σε συμφωνία για αγορά πέντε καταστημάτων στη χώρα καθώς και για την ενοικίαση ενός ακόμα, ενώ μέχρι τα Χριστούγεννα του 2017 αναμένεται να λειτουργήσουν τέσσερα νέα υπέρ – καταστήματα στη χώρα.

Συνολικά ο Όµιλος µέχρι το τέλος ∆εκεµβρίου 2016 διέθετε ένα δίκτυο 72 καταστηµάτων σε τέσσερις χώρες (51 καταστήµατα στην Ελλάδα, 5 στην Κύ̟προ, 9 στη Βουλγαρία, 7 στη Ρουµανία καθώς και το ηλεκτρονικό κατάστηµα www.e-jumbo.gr.) Μέχρι τα Χριστούγενα του 2017 αναμένεται επίσης να λειτουργήσει και ένα καινούργιο υπέρ- κατάστημα στη Βόρεια Ελλάδα.

Να σημειωθεί ότι ο όμιλος έχει επίσης πραγματοποιήσει μια ακόμη επένδυση για την ενίσχυση της λειτουργίας του. Προχώρησε σε αγορά νέου κτιρίου στην π̟εριοχή της Θήβας, 60 χιλιάδων τετραγωνικών σε έκταση 71 χιλ τ.µ. Η επένδυση της εταιρεία για την αγορά καθώς και την διαµόρφωση των εγκαταστάσεων στη Θήβα έφτασε κατά το πρώτο εξάµηνο της χρήσης τα 5 εκατ.ευρώ.

Πηγή: economy365.gr

Όλη η επικαιρότητα