Ηλεία

Διεύθυνση Αστυνομίας Ηλείας: Παρέμεινε Υποστράτηγος ο Απόστολος Μαρτζάκλης

Αποστρατεύεται ο Αστυνομικός Διευθυντής Ηλείας Μιχάλης Οικονομόπουλος
Ακούστε το άρθρο

Αλλαγές στη Διεύθυνση Αστυνομίας Ηλείας αναμένεται να φέρουν οι κρίσεις των αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας που βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ, μεταξύ των Ταξιάρχων που κρίθηκαν ως ευδοκίμως τερματίσαντες τη σταδιοδρομία τους, οι οποίοι προάγονται στο βαθμό του Υποστρατήγου εκτός οργανικών θέσεων και θα αποστρατευθούν ύστερα από τριάντα ημέρες, βρίσκεται και ο Αστυνομικός Διευθυντής Ηλείας Μιχάλης Οικονομόπουλος. Όσον αφορά τους αντικαταστάτες του κ. Οικονομόπουλου στην Δ.Α. Ηλείας, σύμφωνα με πληροφορίες της εφ. «Πατρίς», τα επικρατέστερα ονόματα είναι αυτά των κ.κ. Σωτηρόπουλου και Σταθόπουλου. Διατηρητέος στο βαθμό του Υποστράτηγου κρίθηκε ο Απόστολος Μαρτζάκλης, ο οποίος παραμένει στη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδας, όπου υπηρετεί, ως Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής.

Παράλληλα, στον βαθμό του Ταξιάρχου παρέμεινε και ο Παναγιώτης Μάνδαλος (πρ. Αστυνομικός Διευθυντής Ηλείας), που υπηρετεί στη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Πελοποννήσου στην Τρίπολη. Διατηρητέος στο βαθμό του Ταξίαρχου κρίθηκε και ο Αστυνομικός Διευθυντής Αχαΐας Θεόδωρος Τσάτσαρης. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει η μετακίνηση του μέχρι πρότινος Γενικού Περιφερειακού Αστυνομικού Διευθυντή Πελοποννήσου Παναγιώτη Πούπουζα, ο οποίος προήχθη στο βαθμό του Υποστράτηγου και πλέον θα τοποθετηθεί με απόφαση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη στην Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας, ως Διοικητής. Στο βαθμό του Αντιστράτηγου προήχθη ο Ηλείος Σπύρος Σκλάβος, που αναλαμβάνει τη θέση του Γενικού Επιθεωρητή Αστυνομίας Νοτίου Ελλάδος. Οι κρίσεις θα συνεχιστούν με την κρίση των Αστυνομικών Διευθυντών.

Όλη η επικαιρότητα