Ηλεία

Διημέρο εκδηλώσεων Ειδικού Σχολείου Λεχαινών με 1ο Δημοτικό: Γιατί το παιχνίδι τους χωράει όλους

Ακούστε το άρθρο

Στα πλαίσια του εορτασμού της Παγκόσμιας ημέρας Ατόμων με Αναπηρία, το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Λεχαινών και το 1ο Δημοτικό Σχολείο Λεχαινών πραγματοποίησε διήμερο δράσεων, με πρωτοβουλία των Εκπαιδευτικών και του Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού.

Οι δράσεις είχαν σκοπό την ομαλή και ισότιμη συμμετοχή όλων των μαθητών, χωρίς αποκλεισμούς και κοινωνικές ανισότητες, στην προώθηση της ιδέας μια ανοικτής κοινωνίας στην Διαφορετικότητα και στην ισότιμη πρόσβαση στην επαγγελματική, οικονομική και πολιτισμική ζωή του τόπου μας.

Την πρώτη ημέρα των δράσεων (2/12) προσήλθαν στο χώρο του Ειδικού Δημοτικού σχολείου οι μαθητές της Β’ τάξης του 1ου Δημοτικού, με σκοπό να γνωριστούν, να συνεργαστούν και να αλληλεπιδράσουν με τους μαθητές του Ειδικού Δημοτικού. Οι μαθητές παρακολούθησαν βίντεο με θέμα την διαφορετικότητα, την αποδοχή και το «μαθαίνω να μοιράζομαι». Στην συνέχεια, οι μαθητές αντάλλαξαν δώρα που είχαν προετοιμάσει από την προηγούμενη μέρα και στη συνέχεια έφτιαξαν από κοινού χριστουγεννιάτικα στολίδια. Στο τέλος της δράσης μοιράστηκαν γλυκά σε όλους.

Την δεύτερη ημέρα των δράσεων (3/12) οι μαθητές συμμετείχαν από κοινού σε δραστηριότητες στα πλαίσια του μαθήματος της Γυμναστικής. Οι Εκπαιδευτικοί του Ειδικού Δημοτικού σχολείου σε συνεργασία με τον γυμναστή του 1ου Δημοτικού σχολείου, σχεδίασαν και προετοίμασαν παιχνίδια στα οποία συμμετείχαν με μεγάλο ενθουσιασμό όλοι οι μαθητές.

Στα πλαίσια των παιχνιδιών οι μαθητές συνεργάστηκαν, συναγωνίστηκαν ισότιμα, παρέβλεψαν τις διαφορές τους και όπως οι ίδιοι δήλωσαν «κάναμε νέους φίλους».

Όλη η επικαιρότητα