Χωρίς κατηγορία

Διήμερο Περιβαλλοντικών Δράσεων και Δραστηριοτήτων στο Κατάκολο

13427_ph1.jpg

Το Παράρτημα Νομού Ηλείας της ΜΚΟ ΥΔΡΟΝΑΥΤΕΣ και ο Ναυτικός Όμιλος Κατακόλου, διοργανώνουν διήμερο περιβαλλοντικών δράσεων και δραστηριοτήτων στο Κατάκολο στις 3 και 4 Νοεμβρίου 2012.


Στο διήμερο συμμετέχουν εκτός από τους διοργανωτές, η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης, η εθελοντική ομάδα Πύργος εν δράσει, ο Σύλλογος Αυτοδυτών Σάμου, η Ένωση Παλαιών Προσκόπων, το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων, οι σχολές κατάδυσης Nek TecRek από την Αχαΐα και Ionian Dive Center από τη Μεσσηνία, και οι περιβαλλοντικές ομάδες του 1ου Λυκείου και του 3ου Γυμνασίου Πύργου.


Η δράση πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Λιμενικού Ταμείου Κατακόλου,του Εμπορικού Συλλόγου Κατακόλου και των Οικολόγων Πράσινων, ενώ χορηγοί επικοινωνίας είναι η εφημερίδα Πατρίς και ο Voxfm.


Οι εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν το Σάββατο 3 Νοεμβρίου και ώρα 19.00 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχιακού μεγάρου Πύργου, όπου θα πραγματοποιηθούν παρουσιάσεις και ομιλίες που θα έχουν θέμα τον εθελοντισμό, την εκπαίδευση και την αγωγή που προσφέρει στα παιδιά η συμμετοχή σε περιβαλλοντικές δραστηριότητες και την ανάγκη για κοινωνική ευαισθητοποίηση και προστασία του περιβάλλοντος. Στην εκδήλωση επίσης θα απευθύνουν χαιρετισμό εκπρόσωποι των φορέων που συμμετέχουν και υποστηρίζουν την εκδήλωση.


Την Κυριακή 4 Νοεμβρίου και ώρα 12.30 στο λιμάνι και στο αλιευτικό καταφύγιο του Κατακόλου, θα πραγματοποιηθεί υποβρύχιος καθαρισμός από τους εθελοντές αυτοδύτες, ενώ από τις 10.00 περιμετρικά του λιμανιού θα πραγματοποιούνται εκπαιδευτικές δραστηριότητες από τους συμμετέχοντες φορείς στις οποίες θα μπορούν να λάβουν μέρος άτομα κάθε ηλικίας.


Στο διήμερο θα συμμετάσχουν εθελοντές από ολόκληρη την χώρα οι οποίοι θα ταξιδέψουν με μισθωμένο πούλμαν, ευγενική χορηγία των Οικολόγων Πράσινων, το οποίο θα ξεκινήσει από την Αθήνα (Πλατεία Καραϊσκάκη-Μεταξουργείο) το Σάββατο 3 Νοεμβρίου και ώρα 10.30 με ενδιάμεση στάση την Πάτρα, ενώ η επιστροφή τους θα γίνει το απόγευμα της Κυριακής.


Η διαμονή των εθελοντών θα εξασφαλισθεί με μέριμνα του Λιμενικού Ταμείου Κατακόλου.


Για ευκολότερη και πιο οικονομική μετάβαση στο λιμάνι έχει οριστεί ειδικό δρομολόγιο ΟΣΕ. Το τρένο θα ξεκινήσει απο το σταθμό του Πύργου με προορισμό το Κατάκολο στις 09.30 και θα επιστρέψει στον Πύργο στις 14.30.


Στις 3 και 4 Νοεμβρίου, λαμβάνει χώρα μια πραγματική γιορτή εθελοντισμού, περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης και θετικής διάθεσης. Εθελοντές από όλες τις άκρες της Ελλάδας συγκεντρώνονται στο Κατάκολο και γίνονται φορείς της ελπίδας για ένα καλύτερο περιβάλλον, ένα καλύτερο αύριο, για ΟΛΟΥΣ μας.


Σας καλούμε όλους να συμμετάσχετε σε αυτή τη γιορτή και να αποδείξουμε ΜΑΖΙ πως η προστασία του περιβάλλοντος είναι ένα ζήτημα πάντοτε επίκαιρο και πάντοτε επιτακτικό.


Ελάτε να γίνουμε όλοι μαζί, μέρος της λύσης.

Όλη η επικαιρότητα