ΕΠΣ Ηλείας Ηλεία

Δικαιώθηκε ξανά ο Κουλούρης – Οριστικό τέλος στις δικαστικές εκκρεμότητες της ΕΠΣ Ηλείας

Ακούστε το άρθρο

Η ΕΠΣ Ηλείας, μέσω ανακοίνωσής της, έκανε γνωστό πως απορρίφθηκε η αγωγή του Πέτρου Σταθόπουλου περί ακύρωσης των εκλογών της 1ης Φεβρουαρίου 2017, επικαλούμενος παραβάσεις της σχετικής νομοθεσίας και του καταστατικού της ΕΠΣΗ.

Η ανακοίνωση αναφέρει:

«Νέα δικαίωση για τον πρόεδρο της ΕΠΣΗ Άρη Κουλούρη συντελέστηκε με την έκδοση απόφασης από το Μονομελές Πρωτοδικείο Ηλείας, με την οποία απορρίφθηκε αγωγή του συνυποψηφίου του κατά τις τελευταίες εκλογές της 1ης Φεβρουαρίου 2017 Πέτρου Σταθόπουλου, ο οποίος επεδίωκε την ακύρωση των εκλογών αυτών επικαλούμενος παραβάσεις της σχετικής νομοθεσίας και του καταστατικού της ΕΠΣΗ. Με την απόφασή του το δικαστήριο απέρριψε την αγωγή αυτή κρίνοντας μάλιστα, μεταξύ άλλων, ότι ο συγκεκριμένος υποψήφιος δεν είχε καν έννομο συμφέρον να προσφύγει στο δικαστήριο και έτσι τον καταδίκασε και στα δικαστικά έξοδα της ΕΠΣΗ.

Υπενθυμίζεται ότι πριν από λίγες μέρες το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ηλείας είχε απορρίψει ως αβάσιμους και τους ισχυρισμούς αντιπάλων του κ. Κουλούρη, ότι δήθεν σε παλαιότερες εκλογές χρησιμοποιήθηκαν παράνομες μέθοδοι με σκοπό να πετύχει την ανάδειξή του στη θέση του Προέδρου της ΕΠΣΗ και τον είχε με ομόφωνη απόφαση και με τη σύμφωνη γνώμη του Εισαγγελέα της έδρας κηρύξει αθώο.

Μετά και την έκδοση της τελευταίας απόφασης κλείνει ο κύκλος των δικαστικών προσφυγών κατά της ΕΠΣΗ και του Προέδρου της, που αφορούσαν στις εκλογικές αναμετρήσεις των τελευταίων ετών και από τις σχετικές δίκες ο Άρης Κουλούρης εξέρχεται πανηγυρικά δικαιωμένος.

Για το λόγο αυτό εξέφρασε για άλλη μία φορά την απόλυτη ικανοποίησή του τονίζοντας όμως ότι πλησιάζει η ώρα να λογοδοτήσουν αυτοί που με ψευδείς καταγγελίες και ανύπαρκτα στοιχεία προκάλεσαν επί τόσα χρόνια σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία της ΕΠΣΗ. Την ικανοποίησή του για την συγκεκριμένη δικαστική απόφαση εξέφρασε και ο πληρεξούσιος δικηγόρος της ΕΠΣΗ, Δημήτρης Δημητρουλόπουλος, ο οποίος ανέφερε ότι ήταν εύλογη η δικαστική απόφαση αφού οι εκλογές είχαν διενεργηθεί με απόλυτη προσήλωση στο γράμμα και στο πνεύμα του νόμου και του καταστατικού της Ένωσης και υπό την παρουσία νομικού που προήδρευσε της Εφορευτικής Επιτροπής και εγγυήθηκε το αδιάβλητο της διαδικασίας».

Όλη η επικαιρότητα