Ελλάδα

Δίκη Άλκη-22χρονος με το δρεπάνι: ‘Έχω μετανιώσει την ώρα και τη στιγμή που βρέθηκα εκεί”

Εννιά από τους 12 κατηγορούμενους έχουν ήδη απολογηθεί και τρεις ακόμη κατηγορούμενοι μένει να δώσουν εξηγήσεις.
Ακούστε το άρθρο

Συνεχίζονται σήμερα, Πέμπτη 11 Μαΐου οι απολογίες των “δώδεκα” που κατηγορούνται για τη δολοφονία του 19χρονου Άλκη Καμπανού και τον τραυματισμό των δύο φίλων του, το μοιραίο βράδυ της 1ης Φεβρουαρίου 2022, στη Χαριλάου.

Εννιά από τους 12 κατηγορούμενους έχουν ήδη απολογηθεί και τρεις ακόμη κατηγορούμενοι μένει να δώσουν εξηγήσεις. Πρόκειται για τον οδηγό του τρίτου οχήματος που συμμετείχε στην επίθεση και δύο επιβάτες του ίδιου αυτοκινήτου, ένας εκ των οποίων κατηγορείται ότι έφερε δρεπάνι και ο άλλος ένα μεγάλο ξύλο.

Τον κύκλο των απολογιών ξεκίνησε ο 22χρονος που είχε παραδεχτεί ότι κρατούσε το δρεπάνι, με το οποίο, σύμφωνα με τις δικές του παραδοχές, είχε προκαλέσει τραύματα στον άλλο νεαρό, τον φίλο του Άλκη. “Έχω μετανιώσει την ώρα και τη στιγμή που βρέθηκα εκεί” και ζήτησε συγγνώμη από την οικογένεια του Άλκη, αν και όπως είπε, δεν είναι αρκετή για να τον φέρει πίσω. Τόνισε ακόμη, ότι βρέθηκε σχεδόν τυχαία εκεί, αν και είχε ακούσει νωρίτερα στον σύνδεσμο των οπαδών το σούσουρο για την οργάνωση της επίθεσης.

Ο 10ος κατηγορούμενος που κρατούσε το δρεπάνι έκανε τρεις ουσιώδεις αλλαγές στην απολογία του σε σχέση με την ανάκριση παραδεχόμενος ότι τα μπέρδεψε. Το πρώτο είναι ότι υποστήριξε ότι πήρε το δρεπάνι από τον σύνδεσμο των οπαδών και όχι ότι το βρήκε στο αυτοκίνητο που επέβαινε. Το δεύτερο είναι ότι το σήμα να περιμένουν λίγο το έκανε ο συνοδηγός του πρώτου αυτοκινήτου, δηλαδή ο δεύτερος κατηγορούμενος, που κατάφερε ένα από τα θανατηφόρα χτυπήματα στον Άλκη και όχι ο οδηγός όπως είχε πει τόσο ο ίδιος όσο και οι υπόλοιποι κατηγορούμενοι.

Βέβαια ο Εισαγγελέας παρατήρησε ότι ποτέ δεν είχε αναφερθεί σε αυτό και ότι πρώτη φορά κάνει αναφορά. Το τρίτο και σημαντικότερο είναι ότι δήλωσε «μπέρδεψα όταν είπα ότι ο 9ος κατηγορούμενος χτύπησε με το μαχαίρι κάραμπιτ τον Άλκη, έκανα λάθος, κάπως τα μπέρδεψα». Αναφορικά με το τι έκανε είπε «ανέβηκα κάποια σκαλάκια, είδα ένα παιδί που πήγε να πηδήξει, σήκωσα το δρεπάνι και τον χτύπησα στον γλουτό» και αναφέρεται στον δεύτερο τραυματία που προσπάθησε να ξεφύγει.

Όταν τελειώσουν οι απολογίες των κατηγορουμένων, σειρά έχει η πρόταση της Εισαγγελέα.

Πηγή: ertnews.gr

Όλη η επικαιρότητα