Αχαϊα

Δίκη Μπ. Χέντερσον: Καταδικάστηκαν οι έξι από τους εννέα κατηγορούμενους- Αναλυτικά οι ποινές

Ακούστε το άρθρο

Αναλυτικά οι ποινές για τους εννέα κατηγορούμενους όπως ανακοινώθηκαν από την έδρα του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Πατρών είναι:

15ετή κάθειρξη για τον πρώτο κατηγορούμενο

5ετή για  τον πέμπτο κατηγορούμενο

9ετή κάθειρξη για τους έκτο, έβδομο και όγδοο κατηγορούμενους

10ετή για τον 9ο κατηγορούμενο.

Συνολικά καταδικάστηκαν οι έξι από τους εννέα κατηγούμενους. Παύει η δίωξη εναντίον του Έλληνα μπάρμαν και ακόμη δύο Σέρβων.

Αναμένονται οι πρώτες αντιδράσεις και από την οικογένεια του νεαρού Αμερικανού, η οποία βρίσκεται στην Πάτρα.

11.40: Την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση όπως υπήρχε στο κατηγορητήριο, σε θανατηφόρα σωματική βλάβη μετέτρεψε το δικαστήριο για τους έξι από τους εννέα κατηγορούμενους, ενώ για τους άλλους τρεις, τον Έλληνα μπάρμπαν και δύο Σέρβους έκρινε ότι τέλεσαν απλή σωματική βλάβη, συνεπώς παύει η δίωξη εναντίον τους αφού δεν κατηγορούνταν για το συγκεκριμένο αδίκημα. Ταυτόχρονα αναγνώρισε ελαφρυντικό μόνο στους τρεις Σέρβους.

Ο Εισαγγελέας της έδρας του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Πάτρας πρότεινε τις εξής ποινές:

20ετή κάθειρξη για τον πρώτο κατηγορούμενο, Σερβοβόσνιο

12ετή για τους τέσσερις Σέρβους

10ετή για τον 5ο κατηγορούμενο

09.40.: Ολοκληρώθηκε η αγόρευση του δικηγόρου και του 9ου κατηγορούμενου για τη δολοφονία του 22χρονου Μπακαρί Χέντερσον. Παρόντες στο δικαστήριο, το οποίο διέκοψε για λίγη ώρα, και οι γονείς του νεαρού Αμερικανού.

Με την αγόρευση του τελευταίου εκ των συνηγόρων υπερασπίσεως ολοκληρώνεται σήμερα η εκδίκαση της δολοφονίας του 22χρονου Αμερικανού τουρίστα Μπακαρί Χέντερσον, στην αίθουσα του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Πατρών.

08.00: Η αντίστροφη μέτρηση για την ετυμηγορία της Δικαιόσυνης έχει ξεκινήσει.

Όπως όλα δείχνουν, σήμερα το μεσημέρι, αναμένεται το Δικαστήριο να εκδόσει την απόφασή του.

Μια απόφαση από την οποία κρέμονται από τη μία οι γονείς του άτυχου Αμερικανού τουρίστα Μπακαρί Χέντερσον που ξυλοκοπήθηκε μέχρι θανάτου πέρυσι στις 7 Ιουλίου του 2017, στο Λαγανά της Ζακύνθου, και από την άλλη οι εννέα κατηγορούμενοι, που μαζί με τις οικογένειές τους αγωνιούν για την ποινική τους μεταχείριση.

Οι οκτώ από αυτούς (αλλοδαποί) αντιμετωπίζουν την κατηγορία της ανθρωποκτονίας εκ προθέσεως κατά συναυτουργία και ο ένας εξ αυτών (Ελληνας) της άμεσης συνέργειας στην εν λόγω πράξη.

Στις απολογίες τους όλοι αρνήθηκαν πως τον σκότωσαν, δηλώνοντας κατηγορηματικά πως δεν είχαν κανένα λόγο ή κίνητρο για να προβούν στην εν λόγω πράξη.

Η ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ

Οι συνήγοροι υπεράσπισής τους έδωσαν «μάχη» καθ’ όλη τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας για να καταδείξουν πως το αδίκημα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση δεν στοιχειοθείται, παρά μόνον αυτό της θανατηφόρας σωματικής βλάβης.

ΤΙ ΠΡΟΤΕΙΝΕ Ο ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ

Ο Εισαγγελέας της Έδρας στην αγόρευσή του πρότεινε την ενοχή των έξι εκ των κατηγορούμενων για ανθρωποκτονία από πρόθεση και κατά συναυτουργία, του μπάρμαν για απλή συνέργεια στην ανθρωποκτονία και για άλλους δύο αλλοδαπούς, απλή σωματική βλάβη.

Πλέον, το Δικαστήριο που αποτελείται από τρεις τακτικούς δικαστές και τέσσερις λαϊκούς θα πει την τελευταία… λέξη.

ΔΥΟ ΜΗΝΕΣ Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Υπενθυμίζουμε ότι η εκδίκαση της υπόθεσης διήρκεσε δύο ολόκληρους μήνες, με την ακροαματική διαδικασία να είναι υποδειγματική, με την εξέταση εξωνυχιστικά όλων των μαρτύρων και τη διερεύνηση των στοιχείων προκειμένου να οδηγηθεί στην τελική κρίση.

Η οικογένεια του θύματος από την πρώτη στιγμή ζήτησε να αποδοθεί δικαιοσύνη, υποστηρίζοντας πως ο 22χρονος Αμερικανός τουρίστας ήρθε στην Ελλάδα για διακοπές αλλά δεν επέστρεψε ποτέ πίσω…

Δίκαιη κρίση ζητούν και οι κατηγορούμενοι, οι οποίοι θεωρούν πως δεν θα πρέπει να τιμωρηθούν για κάτι που δεν έπραξαν…

Πηγή: Εφ.Γνώμη

Όλη η επικαιρότητα