Ελλάδα

Δίκη Χρυσής Αυγής: Αντιφάσεις στην απολογία συγκατηγορούμενου του Ρουπακιά

Ακούστε το άρθρο

Μόνος του χωρίς συνοδηγό στο αυτοκίνητο του, ήταν ο καθ’ ομολογια δολοφόνος του Παύλου Φύσσα, Γιώργος Ρουπακιάς, σύμφωνα με τον κατηγορούμενο Νικ. Τσορβα που απολογήθηκε στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας στη δίκη για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής.

Ο κατηγορούμενος, όπως και ο εξάδελφος του, χθες μίλησε για το μήνυμα να πάνε στα γραφεία της Τοπικής και τα κλειστά γραφεια, επαναλαβανοντας πως τυχαία είδαν το αυτοκίνητο του Γ. Ρουπακιά και το ακολούθησαν. Παρά τους ισχυρισμούς του στην εφέτη ανακρίτρια και για δεύτερο άτομο μέσα στο αυτοκίνητο, σήμερα απολογούμενος επέμεινε πως δεν είδε συνοδηγό στο αμάξι γεγονός που σχολιάστηκε από το δικαστήριο.

Κατηγορούμενος: Στην αρχή νόμιζα ότι είδα, αλλά ήταν άλλο αυτοκίνητο τελικά.

Πρόεδρος: Αναφέρεστε σε ένα χέρι που είχε απ’εξω; Ήσασταν τόσο περιγραφικός….

Κατηγορούμενος: Δεν έγινε έτσι. Δεν είδα άλλο άτομο, σε άλλα αμάξια είδα συνοδηγούς με το χέρι απ’έξω. Στου Ρουπακιά δεν είδα. Εγώ δεν περιέγραφα το αμάξι του Ρουπακιά. Είπα στην ανακρίτρια ότι στο αμαξι του Ρουπακιά δεν ήταν κανένας και περιέγραψα τί είδα στα άλλα οχήματα. Τότε χτύπησε το χέρι στο τραπέζι και «λες ψεμματα».

Πρόεδρος: Σε άλλο σημείο πάντως, λέτε ότι είδατε μόνο του το αμάξι και έλειπαν τα δύο άτομα…. Η περικοπή όμως της απολογία σας είναι πολύ αναλυτική… τα λέτε με πολύ λεπτομέρεια. Πώς κάθονταν…

Κατηγ: Τα έχω πει στην ανακρίτρια αλλά όχι για το αμάξι του Ρουπακιά. Δεν ξέρω πως έγινε αυτό.

Δεν τον ήξερε

Ο Νικ. Τζορβας υποστήριξε πως μόνο φυσιογνωμικά ήξερε τον Π. Φύσσα, από τις συναυλίες του. «Δεν τον ήξερα προσωπικά. Για αυτό και όταν είδα τη φωτογραφία του την επόμενη ημέρα στην τηλεοραση είπα ότι σαν να τον ξέρω»

Κατά την απολογία του, υποστήριξε πως ο ίδιος και ο ξάδελφός του έλαβε ένα sms να πάνε στα γραφεία της τοπικής Νίκαιας, ωστόσο δεν βρήκαν κανέναν εκεί. Φεύγοντας, όπως είπε, είδε το αυτοκίνητο που οδηγούσε ο Γ. Ρουπακιάς θεωρώντας πως θα πήγαιναν για διανομή φυλλαδίων ή για μία τροφοδοσία. Τον ακολούθησαν χωρίς όμως να αντιληφθούν κάτι πέρα από άτομα συγκεντρωμένα αε διάφορα σημεία κοντά στην καφετέρια «Κοράλλι» και στην Π. Τσαλδάρη. Αφού ο Γ. Ρουπακιάς πάρκαρε ανάποδα στην Π. Τσαλδάρη, ο ίδιος με τον ξάδελφό του είδαν πως ο κόσμος διαλυόταν: «Είδα ανθρώπους να φευγουν σαστισμένοι, σαν κάτι να έχει γινει».

Πρ: Περιέργεια για το τί είχε γινει, δεν είχατε;

Κατηγορούμενος: Είχα, αλλά περισσότερο ήθελα να φύγω. Αν συνέβαινε κάτι με τον Ρουπακιά θα το μάθαινα την επόμενη ημέρα….

Πρ: Γιατί πήγε το μυαλο σας στο Ρουπακιά;

Κατηγ: Γιατί ο Ρουπακιάς σταμάτησε. Αυτόν ήξερα, αυτός με ενδιέφερε. Είδα το αυτοκίνητο στην Τσαλδάρη ανάποδα αλλά μέχρι εκεί.

Διανομή τροφίμων

Τα τρόφιμα που διένειμαν τα αγόραζαν ο ιδιοι οι βουλετές, βάζανε ρεφενέ ,είπε ο κατηγορούμενος.

Πρ: Οποιος ερχόταν μπροστά σας, δίνατε;

Κατηγ: Όσοι περνούσαν έπαιρναν. Δεν υπήρχε πρόβλημα. Δεν γινόταν κανένας έλεγχος.

Πρ: Αν ερχοταν κάποιος αλλοδαπός;

Κατηγ: Δεν ερχόντουσαν. Δεν είδα ποτέ…

Πρ: Γιατί; Δεν είχαν ανάγκη οι αλλοδαποί;

Κατηγ: Τι να σας πω. Δεν με ενδιέφερε αν κάποιος ήταν αλλοδαπός ή όχι. Το κόμμα είχε προτεραιότητα τους Έλληνες, γιατί ειναι εθνικιστικό. Δεν θα τον διώχναμε. Δεν συνέβη ποτέ κάτι τέτοιο.

Πρ: Η θέση σας σε σχέση με τους αλλοδαπούς

Κατηγ: Έχω φίλους αλλοδαπούς.

Πρ: Είπατε ποτεέ «να φύγεις από τη χώρα μου πήγαινε στη δική σου»;

Κατηγ: Δεν είχε τύχει…

Πρ: Έτυχε να ακούσετε κάποιον άλλο;

Κατηγ: Μπορεί να έτυχε. Με τους λαθρομετανάστες είχαμε πρόβλημα, όχι με τους μετανάστες.

Λόγω κωλύματος μέλους της σύνθεσης του δικαστηρίου, η διαδικασία θα συνεχιστεί αύριο με την απολογία του τελευταίου κατηγορούμενου στην υπόθεση της δολοφονίας του Π. Φύσσα.

via

Όλη η επικαιρότητα