Ελλάδα

Δίκη Χρυσής Αυγής: Ειρηνοποιός ο ένας, περαστικός ο άλλος

Συγκεκριμένα, ο εργαζόμενος στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη περιέγραψε στο Δικαστήριο για το περιστατικό «βγήκα μπροστά γιατί φοβήθηκα μην δημιουργηθούν επεισόδια. Αυτή την πρωτοβουλία πήρα και αυτή με έμπλεξε. Αν είχα φύγει, θα είχα γλιτώσει».

Ταυτόχρονα, ο κατηγορούμενος υποστήριξε ότι η συνάντηση των δύο πλευρών ήταν τυχαία και συγκεκριμένα πως 15 άτομα της Χρυσής Αυγής που επρόκειτο να μαζέψουν τρικάκια, τυχαία συνάντησαν στη Λ. Δημοκρατίας 15 άτομα του ΠΑΜΕ που έκαναν αφισοκόλληση.

Σύμφωνα με τον κατηγορούμενο, «όταν συναντηθήκαμε, υπήρχε μία ενόχληση, ήταν και το νέο σωματείο στη Ζώνη που επρόκειτο να γίνει. Ζήτησα τον Πουλικόγιαννη για να μιλήσουμε, να τελειώσει η ένταση. Εκείνοι μας είδαν, έβαλαν κράνη και βγήκαν μπροστά. Πέντε λεπτά μιλήσαμε, μου είπε: «στο είπα ότι θα βρεθούμε αντιμέτωποι και είσαι καλό παιδί». Πώς ξεκίνησε δεν ξέρω».

Πρόεδρος: Πως χτυπήθηκαν οι άλλοι; Με τα χαρτιά σας;

Κατηγορούμενος: Έπεσαν πέτρες. Μπορεί να υπήρχαν και άλλα αντικείμενα αλλά δεν μπορώ να ξέρω. Εγώ δεν κρατούσα τίποτα. Δεν κρατούσαμε σημαίες, αλλά μπορεί κι να υπήρχαν… αν ήρθαν άτομα μετά, συμπληρωματικά, δεν μπορώ να ξέρω.

Όσο για τους συγκατηγορούμενούς του, αποδέχθηκε ότι στο επεισόδιο συμμετείχε μόνο ο Αν. Πανταζής, ενώ οι άλλοι δύο απλά βρέθηκαν στο σημείο στο τέλος της σύγκρουσης. «Τον Πανταζή μόνο φραστικά τον άκουσα να επιτίθεται. Ήταν ένας τσαμπουκάς που υπήρχε γενικώς. Δεν είδα κάτι άλλο» είπε.

Όσο αφορά την τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον τότε βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Ιωάννη Λαγό, ο κατηγορούμενος υποστήριξε ότι τον πήρε για να δει εάν είναι καλά!

«Μιλήσαμε για να δει αν είμαι καλά, γιατί είχα χτυπήσει. Είχαμε μιλήσει και στο παρελθόν για δουλειές στα γραφεία. Μου είπε αν πρέπει να πάω στο νοσοκομείο να προσέξω μην είναι εκεί οι άλλοι και συνεχιστεί ο τσακωμός, αλλά εγώ δεν ήθελα να πάω. Δεν ξέρω αν με πήρε εκείνος τηλέφωνο ή εγώ, ούτε πως έμαθε ότι χτύπησα», ανέφερε στο Δικαστήριο.

Προηγήθηκε η απολογία του κατηγορουμένου, Ιω. Καστρινού, ο οποίος υποστήριξε ότι δεν συμμετείχε στη συμπλοκή και πως ήταν περαστικός από το σημείο, γι αυτό και τον αναγνώρισαν οι πολιτικοί ενάγοντες.

via

Όλη η επικαιρότητα