Ελλάδα

Δίκη Χρυσής Αυγής: «Μου έδιναν 25 ευρώ για να φωτογραφηθώ σε εκδήλωση της», λέει κατηγορούμενος

Ακούστε το άρθρο

Κατά την απολογία του στο δικαστήριο ο κατηγορούμενος ανέφερε πως μέλη της οργάνωσης του είχαν τάξει 25 ευρώ για να φωτογραφηθεί σε εκδήλωση της Χρυσής Αυγής – «Δεν είμαι Χρυσαυγιτης, το έκανα ως εργασία», αναφέρει χαρακτηριστικά

Ένα οικονομικό αντίτιμο της τάξεως των… 25 ευρώ τα οποίο μάλιστα δεν εισέπραξε ποτέ, ήταν ο λόγος της ένταξής του στη Χρυσή Αυγή, υποστήριξε σήμερα κατηγορούμενος, κατά την απολογία του στη δίκη για την συγκεκριμένη υπόθεση. Ο λόγος για τον τέταρτο κατηγορούμενο που απολογήθηκε σήμερα το πρωί στο δικαστήριο για την επίθεση στους Αιγύπτιους ψαράδες, στο Πέραμα, το 2012.

Κατά την απολογία του στο δικαστήριο ο κατηγορούμενος ανέφερε πως μέλη της οργάνωσης του είχαν τάξει 25 ευρώ για να φωτογραφηθεί σε εκδήλωση της Χρυσής Αυγής, τα οποία τον είχαν πλησιάσει έξω από ένα σχολείο. Ο ίδιος όπως δέχθηκε να φωτογραφηθεί αλλά δεν εισέπραξε τα 25 ευρώ. «Το έκανα για τα λεφτά. Δεν είμαι Χρυσαυγιτης, το έκανα ως εργασία. Αλλά τελικά δεν πληρώθηκα ποτέ» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κατηγορούμενος και προσέθεσε: « Λένε ότι με αναγνωρίζουν, ενώ εγώ δεν ήμουν εκεί. Δεν συμμετείχα στην επίθεση , δεν έχω καμία σχέση με τη Χρυσή Αυγή. Δεν ξέρω γιατί το κάνουν».

Ο συγκεκριμένος κατηγορούμενος συνέχισε μάλιστα την ίδια τακτική της άρνησης των όσων είχε πει στην ανακριτική του απολογία, όπως είχαν κάνει τις προηγούμενες χθες και οι υπόλοιποι συγκατηγορούμενοί του, προκαλώντας την αντίδραση της προέδρου του δικαστηρίου Μαρίας Λεπενιώτη.

Συγκεκριμένα, ο κατηγορούμενος είχε καταθέσει στην ανάκριση πως κάποιοι συγκατηγορούμενοί του φορούσαν μπλούζες της Χρυσής Αυγής το βράδυ της επίθεσης. Ωστόσο, σήμερα, ενώπιον του δικαστηρίου ανέφερε πως τα άτομα αυτά φορούσαν σκουρόχρωμα ρούχα. Όταν ρωτήθηκε από την έδρα για αυτή την αντίφαση απάντησε ότι πιέστηκε να δώσει αυτήν την απάντηση ενώ ερωτηθείς για το πως βρέθηκε το τηλέφωνο του στον σκληρό δίσκο του πυρηνάρχη της Χρυσής Αυγής στη Νίκαια, δεν κατάφερε να δώσει πειστική εξήγηση.

Η δίκη συνεχίζεται αύριο.

Όλη η επικαιρότητα