Ελλάδα

Δίκη Χρυσής Αυγής: Καταθέτει αυτόπτης μάρτυρας που είδε τη δολοφονία του Π. Φύσσα

Η συνεδρίαση ξεκίνησε με την κατάθεση μιας αυτόπτου μάρτυρος, μιας κοπέλας που μαζί με με φίλες της καθόντουσαν το μοιραίο βράδυ της 17η Σεπτεμβρίου του 2013 σε ένα παγκάκι και είδαν καρέ καρέ όλη την επίθεση σε βάρος του Παύλου Φύσσα και της παρέας του.
Ακούστε το άρθρο

Συνεχίζεται σήμερα η δίκη της Χρυσής Αυγής με τη συνεδρίαση να βρίσκεται σε εξέλιξη. Καταθέτει αυτόπτης μάρτυρας που καθόταν σε απέναντι παγκάκι και είδε τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα. 

Το δικαστήριο δεν έχει γνωστοποιήσει ακόμη αν είναι στην αίθουσα η πρώην σύντροφος του.

Όπως ανέφερε η δημοσιογράφος της ΕΡΤ, Άννα Βλαχοπαναγιώτη, αναμέναμε σήμερα να δούμε αν τελικώς στο δικαστήριο θα καταθέσει η πρώην σύντροφος του δολοφονημένου Παύλου Φύσσα, η κ. Χρύσα Κοσλούκου, η οποία αναζητήθηκε από το δικαστήριο και όπως γνωστοποιήθηκε στην προηγούμενη συνεδρίαση θα ερχόταν σήμερα να καταθέσει. Ξεκίνησε η σημερινή της συνεδρίαση, χωρίς το δικαστήριο να γνωστοποιήσει αν τελικώς η κυρία Κοσλούκου έχει προσέλθει και είναι έτοιμη να καταθέσει σήμερα.

Η συνεδρίαση ξεκίνησε με την κατάθεση μιας αυτόπτου μάρτυρος, μιας κοπέλας που μαζί με με φίλες της καθόντουσαν το μοιραίο βράδυ της 17η Σεπτεμβρίου του 2013 σε ένα παγκάκι και είδαν καρέ καρέ όλη την επίθεση σε βάρος του Παύλου Φύσσα και της παρέας του.

Η συγκεκριμένη μάρτυρας κατέθεσε, όπως και στο πρωτοβάθμιο δικαστήριο, ότι είδε μία οργανωμένη ομάδα να κινείται εναντίον του Παύλου Φύσσα και της παρέας του, ότι τη στιγμή που τον περικύκλωσαν ο Παύλος Φύσσας βρισκόταν μόνος με ακόμη δύο άτομα, ενώ η ομάδα που του επιτιθόταν ήταν πολύ μεγαλύτερη, ήταν δυσανάλογος ο αριθμός των ατόμων. Ακόμα είπε οτι είδε τον Γιώργο Ρουπακιά να κατεβαίνει από το αυτοκίνητο, όλοι οι υπόλοιποι να του κάνουν χώρο να περάσει, να τον σφιχταγκαλιάζει. Είδε μια κίνηση με το χέρι του που εκείνη την ώρα νόμιζε ότι ήταν μπουνιές σε βάρος του Παύλου Φύσσα, αλλά όπως κατάλαβε στη συνέχεια ήταν μαχαιριές. Καμία άλλη αντίδραση από τους υπόλοιπους παρευρισκόμενους και στη συνέχεια μέσα σε δευτερόλεπτα προσπάθησε να ξαναμπεί πάλι στο αυτοκίνητο με το οποίο ήρθε και να διαφύγει. Ωστόσο, εκείνη τη στιγμή έφτασαν οι αστυνομικοί. Ο Παύλος Φύσσας υπέδειξε τον δολοφόνο του και έτσι οι αρχές κατάφεραν να συλλάβουν τον Γιώργο Ρουπακιά. Συνεχίζεται η κατάθεση της μάρτυρος. Αυτή την ώρα απαντά σε ερωτήσεις των δικηγόρων υποστήριξης της κατηγορίας.

Αυτό που αναμένεται με πάρα πολύ μεγάλο ενδιαφέρον είναι την κατάθεση όποτε και εφόσον γίνει της κυρίας Χρύσας Κουσλούκου, της συντρόφου τότε του Παύλου Φύσσα, που ήταν μπροστά στο μαχαίρωμα του φίλου της, του συντρόφου της από τον Γιώργο Ρουπακιά και δεν έχει καταθέσει παρά μόνον προανακριτικά, δεν έχει καταθέσει στο πρωτοβάθμιο δικαστήριο, δεν είχε κληθεί ως μάρτυρας κατηγορητηρίου στη δίκη σε πρώτο βαθμό. Έγινε ένα αίτημα τότε, κατά τη διάρκεια της δίκης να αναζητηθεί. Δεν εντοπίστηκε, δεν επέμειναν και οι δύο πλευρές και έτσι δεν είδαμε ποτέ την κ. Κουσλούκου να καταθέτει στο πρώτο δικαστήριο Όμως η μαρτυρία της είναι κομβική και έχει πάρα πολύ μεγάλη σημασία για το δικαστήριο.

Όλη η επικαιρότητα