Ελλάδα

Δίκη Χρυσής Αυγής: Κρίνεται το αίτημα αναβολής του Ν. Μιχαλολιάκου

Οι δικαστές ζήτησαν νέα ιατρική γνωμάτευση, η οποία να περιλαμβάνει και εκτίμηση χρόνου για την αποκατάσταση της υγείας του Ν. Μιχαλολιάκου.
Ακούστε το άρθρο

Το αίτημα αναβολής της δευτεροβάθμιας δίκης, που έχουν καταθέσει οι συνήγοροι υπεράσπισης του Νίκου Μιχαλολιάκου, αναμένεται να απασχολήσει τη σημερινή, τρίτη συνεδρίαση του Α’ Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών που εκδικάζει την υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή.

Ο καταδικασθείς σε κάθειρξη 13 ετών για διεύθυνση της εγκληματικής οργάνωσης έχει ζητήσει να αναβληθεί η δευτεροβάθμια δίκη επειδή, όπως ισχυρίζεται, δεν μπορεί να παρίσταται, καθώς νοσηλεύεται σε κέντρο αποκατάστασης μετά τη νόσησή του με κορωνοϊό και τη διασωλήνωσή του στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου Λάρισας.

Ο συνήγορός του, Δημήτρης Παπαδέλλης, κατά την πρώτη συνεδρίαση του δικαστηρίου είχε ενημερώσει την έδρα ότι ο Ν. Μιχαλολιάκος «έχει απώλεια συνείδησης και ψευδαισθήσεις» υποστηρίζοντας πως γι’ αυτό τον λόγο δεν έχει, ως δικηγόρος του, εξουσιοδότηση εκπροσώπησής του. Το δικαστήριο ζήτησε ιατρική γνωμάτευση για την υγεία του κατηγορούμενου, η οποία προσκομίστηκε στη δεύτερη συνεδρίαση και η οποία ανέφερε ότι ο ασθενής «παρουσιάζει καλό επίπεδο συνείδησης και επικοινωνίας».

Ωστόσο, οι δικαστές ζήτησαν νέα ιατρική γνωμάτευση, η οποία να περιλαμβάνει και εκτίμηση χρόνου για την αποκατάσταση της υγείας του Ν. Μιχαλολιάκου.

Το συγκεκριμένο έγγραφο πρόκειται να προσκομιστεί σήμερα και θα κρίνει το αίτημα αναβολής της δίκης.

Αν γίνει δεκτό, η δίκη θα προσδιοριστεί σε πολύ μεταγενέστερη ημερομηνία και με άλλη σύνθεση δικαστών.

Σε διαφορετική περίπτωση, ο καταδικασθείς για διεύθυνση της εγκληματικής οργάνωσης θα εκπροσωπηθεί από τους δικηγόρους του μέχρι να είναι ο ίδιος σε θέση να παραστεί στη δικαστική αίθουσα.

Άλλωστε, κατά το πρωτόδικο δικαστήριο εμφανίστηκε μόνο μία φορά στο δικαστήριο, την ημέρα της απολογίας του.

Πηγή: cnn.gr

Όλη η επικαιρότητα