Categories: Ελλάδα

Δίκη Χρυσής Αυγής: «Ο ένας κρατούσε ρόπαλο ή μαδέρι. Εκείνη τη στιγμή ένιωσα τρόμο» – Όσα κατέθεσε φίλος του Παύλου Φύσσα

Share

Την εκτίμηση πως η αιματηρή επίθεση σε βάρος του Παύλου Φύσσα ήταν οργανωμένη εξέφρασε καταθέτοντας ενώπιον του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων ένας από τους φίλους του, μέλος της παρέας του άτυχου μουσικού, το μοιραίο βράδυ. «Ακόμα δεν μπορώ να πιστέψω πως ο Παύλος έχει δολοφονηθεί» ανέφερε ο μάρτυρας απευθυνόμενος στο δικαστήριο.

«Με βάση τον τρόπο που έγινε η επίθεση, η οποία ήταν αναίτια θεωρώ πως ναι οργανώθηκε» εκτίμησε και συμπλήρωσε: «Από το ηχογραφημένο υλικό, από τον τρόπο που έγινε η δολοφονία θεωρώ ότι κανένας από αυτούς δεν θα έπαιρνε την απόφαση να το κάνει αυτό από μόνος του».

Ο μάρτυρας εξέφρασε την πεποίθηση πως ο Παύλος Φύσσας ήταν στοχοποιημένος λόγω της μουσικής του.

«Ο Παύλος ήταν γνωστός για τον αντιφασιστικό του αγώνα. Ο Παύλος δεν μου είχε αναφέρει ποτέ ότι είχε έρθει σε αντιπαράθεση. Πιθανολογώ ότι το ντύσιμό μας που παρέπεμπε σε χιπ χοπ το οποίο εκ της φύσεως είναι αντιρατσιστικό… Εκ του αποτελέσματος πιστεύω ότι ο Παύλος ήταν στοχοποιημένος» κατέθεσε ενώ περιέγραψε βήμα βήμα τα γεγονότα εκείνης της βραδιάς όταν η παρέα του συναντήθηκε στην καφετέρια Κοράλλι για να δει τον ποδοσφαιρικό αγώνα.

«Παρκάροντας το αυτοκίνητο μου έκανε εντύπωση ένας άνθρωπος με μαύρη μπλούζα και παντελόνι παραλλαγής. Παρατηρήσαμε ότι στο απέναντι τραπέζι κάθονταν κάποια άτομα με μπλούζες μαύρες, ανάποδα φορεμένες. Υπήρχε κινητικότητα στο απέναντι τραπέζι με γραπτά μηνύματα και μας κοίταζαν… Εκ του αποτελέσματος καταλαβαίνω ότι κάτι συντονιζόταν» ανέφερε και συνέχισε λέγοντας ότι όταν βγήκαν από το μαγαζί είδαν μπροστά στα αυτοκίνητά τους κάποια άτομα. «Ο ένας κρατούσε ρόπαλο ή μαδέρι. Εκείνη τη στιγμή ένιωσα τρόμο… Τότε κατάλαβα ότι κάτι συμβαίνει… Εμφανίστηκε και ένας μικρόσωμος αστυνομικός ο οποίος έκανε το διαμεσολαβητή και μας έλεγε “φύγετε και θα φύγουν”» περιέγραψε ο μάρτυρας και εξήγησε ότι αποφάσισαν να πάνε σε ένα κοντινό περίπτερο και να περιμένουν να φύγουν τα συγκεκριμένα άτομα. «Ξαφνικά πλησιάζει ένα άτομο με ένα κονβόι. Μας ρώτησε “πού είναι η Κεφαλληνίας”. Ο Παύλος του απάντησε “εδώ είσαι αδερφέ” και εκείνος γκαζώνει και τον ακολουθεί το κονβόι με τις μηχανές. Τότε ακούσαμε φωνές “κότες, ελάτε να σας γ@@@@@@με”. Διώξαμε τις κοπέλες. Ο Παύλος είπε “τώρα τρέχουμε”. Προσπάθησα να σώσω το τομάρι μου.Ο Παύλος δυστυχώς εγκλωβίστηκε. Πήγαμε και κρυφτήκαμε σε μια πιλοτή και καλούσαμε την Άμεσο Δράση. Όταν ήρθε η αστυνομία μας πέρασαν χειροπέδες μας οδήγησαν στο αστυνομικό τμήμα Κερατσινίου».

Ο μάρτυρας κατέθεσε πως στο αστυνομικό τμήμα ζήτησαν να μην τους βάλουν σε χώρο που ενδεχομένως θα ήταν και οι άλλοι.

Ωστόσο, όπως αποδείχθηκε κρατήθηκαν μαζί με τον Γιώργο Ρουπακιά. «Ο Ρουπακιάς στο κρατητήριο ήταν σε κατάσταση ηρεμίας» είπε και μίλησε για τις πρώτες στιγμές που τον αντίκρισαν.

«Μέσα στον ίδιο χώρο υπάρχει και ένας τύπος με άρβυλα ,μαύρη ενδυμασία και μόλις άκουσε ότι ο Παύλος είναι νεκρός σηκώθηκε σαν να μη συμβαίνει τίποτα και είπε στις αστυνομικούς «Πάρτε με από δω γιατί θα με σκοτώσουν».

Αναφερόμενος δε στη στιγμή που ο Γιώργος Ρουπακιάς πλησίασε τον Παύλο Φύσσα πριν το φονικό χτύπημα υπογράμμισε: «Πιστεύω ότι σταμάτησε να δει τον Παύλο. Ίσως ήθελε να… μετρήσει τον Παύλο. Υπόθεση δικιά μου είναι αυτή. Εγώ δέχθηκα ένα πλευρικό χτύπημα» είπε και στη συνέχεια περιέγραψε: «Έρχονταν σε κύματα. Χτυπούσαν και έφευγαν… Στην συνέχεια ήρθαν σαν μοτοπορεία και ήταν μαζί και το όχημα του Ρουπακιά. Φάνηκε πως ήρθαν μαζί(…)Έρχονταν κάποια άτομα προς το μέρος μας ομοιόμορφα ντυμένοι. Δυστυχώς, εγκλωβίστηκε ο Παύλος και γνωρίζουμε το τι έχει συμβεί με τη δολοφονία του. Στο διάστημα που ήμασταν κρυμμένοι, στη πιλοτή μίας πολυκατοικίας, συνέχιζαν τα μηχανάκια και μας έψαχναν και μας φώναζαν».

Ανέβηκαν οι τόνοι στο δικαστήριο

Οι τόνοι ανέβηκαν κατά τη διάρκεια της εξέτασης του μάρτυρα από την υπεράσπιση του Γιώργου Ρουπακιά. «Είναι καθ´ ομολογίαν δολοφόνος και προσπαθείτε να τον βγάλετε χαρτί;» είπε ο μάρτυρας απευθυνόμενος στον συνήγορο υπεράσπισης ο οποίος με τη σειρά του απάντησε: «Θέλω να δω την αξιοπιστία σας».

«Μετά από δέκα χρόνια με θεωρείτε αναξιόπιστο και υπερασπίζεστε ακόμα τον Ρουπακιά; Δεν ντρέπεστε!» αντέδρασε ο μάρτυρας και το δικαστήριο διέκοψε για να ηρεμήσουν τα πνεύματα.

Με την έναρξη της ακροαματικής διαδικασίας αναγνώστηκε το ψήφισμα του ΔΣΑ για την καταδίκη του ναζιστικου χαιρετισμού του συνηγόρου του Γιάννη Λαγού, Κωσταντίνου Πλεύρη που αναφέρει ότι το δικαστήριο δικαιούται να προβεί σε όλα τα νόμιμα για τη διερεύνηση της υπόθεσης.

Πηγή: newsbeast.gr