Ελλάδα

Δίκη Φιλιππίδη: Αίτημα της πολιτικής αγωγής για κλήτευση έξι νέων μαρτύρων

Αίτημα αντικατάστασης ενόρκου στη δίκη Φιλιππίδη
Ακούστε το άρθρο

Αίτημα να κληθούν προς κατάθεση έξι νέοι μάρτυρες υπέβαλε την Παρασκευή η πολιτική αγωγή στη δίκη του κατηγορούμενου για ένα βιασμό και δύο απόπειρες βιασμού τριών γυναικών, Πέτρου Φιλιππίδη.

Υποστήριξη κατηγορίας: Υπάρχει κάποιο περιστατικό με τον κατηγορούμενο το Νοέμβριο του 2005 για το οποίο γνωρίζουν όλοι οι συνάδελφοι σας στο περιοδικό που εργαζόσασταν τότε;

Μάρτυρας (συνεργάτιδα του κατηγορούμενου ηθοποιού): Δεν θυμάμαι.

Υποστήριξη κατηγορίας: Θυμάστε περιστατικό που έχετε γυρίσει στο γραφείο και έχετε περιγράψει επίθεση που έχετε δεχτεί;

Μάρτυρας: Όχι ποτέ δεν έχει συμβεί αυτό.

Στο σημείο αυτό, ο συνήγορος της πρώτης καταγγέλλουσας Αλέξανδρος Μίντζιας ζήτησε από το δικαστήριο να κληθούν έξι νέοι μάρτυρες. Σύμφωνα με το συνήγορο, οι μάρτυρες αυτοί θα καταθέσουν ότι έγινε περιγραφή σεξουαλικής επίθεσης από τον κατηγορούμενο.

«Δεν επιβεβαιώνω αυτό που λένε», απάντησε η μάρτυρας.

Συνεχίζοντας, η μάρτυρας – συνεργάτιδα του Πέτρου Φιλιππίδη, επανέλαβε ότι απολύθηκε από την εκπομπή «Στούντιο 4», επειδή, όπως της είπαν, οι ηθοποιοί δεν ήθελαν να έρθουν στην εκπομπή, επειδή η ίδια είναι μάρτυρας υπεράσπισης του Φιλιππίδη.

Αίτημα αντικατάστασης ενόρκου στη δίκη Φιλιππίδη

Νωρίτερα, με την έναρξη της δίκης, η πρόεδρος του δικαστηρίου ανακοίνωσε ότι μια ένορκος από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας έχει κάνει αίτημα να απαλλαγεί από τα καθήκοντά της.

Στο δικαστήριο αναγνώστηκε και σχετικό έγγραφο που προσκομίστηκε και το οποίο ανέφερε ότι είναι σημαντική η παρουσία της εν λόγω υπαλλήλου για την κατασκευή πολεμικού υλικού ιδιαίτερα κρίσιμου στα νησιά ανατολικού Αιγαίου και Έβρου.

Το αίτημα για αντικατάσταση έγινε δεκτό από το δικαστήριο και η συγκεκριμένη ένορκος αντικαταστάθηκε από έναν αναπληρωματικό εκ των δύο που είχαν κληρωθεί σε αυτή τη θέση.

Όλη η επικαιρότητα