Ελλάδα

Δίκη Φιλιππίδη: Συνεχίζεται κεκλεισμένων των θυρών η δίκη του γνωστού ηθοποιού

Με ερωτήσεις των συνηγόρων υπεράσπισης του Πέτρου Φιλιππίδη στην πρώτη καταγγέλλουσα αναμένεται να συνεχιστεί σήμερα η δίκη.
Ακούστε το άρθρο

Με ερωτήσεις των συνηγόρων υπεράσπισης του Πέτρου Φιλιππίδη στην πρώτη καταγγέλλουσα αναμένεται να συνεχιστεί σήμερα η δίκη του γνωστού ηθοποιού, ο οποίος κατηγορείται για έναν βιασμό τελεσθέντα κατ΄ εξακολούθηση το 2008 και για δύο απόπειρες βιασμού, τα έτη 2010 και 2014, σε βάρος τριών γυναικών συναδέλφων.

Η κατάθεση της πρώτης από τις συνολικά τρεις καταγγέλλουσες διενεργείται «κεκλεισμένων των θυρών», ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου μετά από σχετικό αίτημα, το οποίο έγινε ομόφωνα δεκτό.

Σύμφωνα με όσα έχει ισχυριστεί η γυναίκα, ο κατηγορούμενος της επιτέθηκε σεξουαλικά το 2008 μέσα στο καµαρίνι του θεάτρου «Ήβη», όπου είχαν συναντηθεί για επαγγελματικούς λόγους, εξαναγκάζοντας την σε πράξεις που στοιχειοθετούν το αδίκημα του βιασμού.

Μάλιστα, η μάρτυρας έχει ισχυριστεί πως τρεις μήνες νωρίτερα από αυτό το περιστατικό είχε προηγηθεί και πάλι σεξουαλική επίθεση από τον ηθοποιό σε γραφείο θεατρικής εταιρείας.

Σχολιάζοντας το περιεχόμενο της κατάθεσης της πρώτης καταγγέλλουσας ο συνήγορος υπεράσπισης του Πέτρου Φιλιππίδη, Μιχάλης Δημητρακόπουλος, δήλωσε ότι «είναι δυστύχημα που δεν παρευρίσκονται δημοσιογράφοι στο ακροατήριο για να καταγραφεί η διαδικασία», εκφράζοντας την εκτίμηση του ότι «οι κατηγορίες σε βάρος του Πέτρου Φιλιππίδη καταρρέουν».

Από την πλευρά της, η Κική Μπαρκιτζίδου, η οποία εκπροσωπεί επίσης τον Πέτρο Φιλιππίδη τόνισε ότι «θα ήθελα ως δικηγόρος και ως νομικός οι πόρτες να μην είναι κλειστές για να ακούσετε όσα ακούσαμε και εμείς. Θα είχε πολύ μεγάλο ενδιαφέρον».

Σημειώνεται ότι στο πλευρό του εμφανώς αδυνατισμένου κατηγορουμένου, βρίσκονται τόσο η σύζυγος του, Ελπίδα Νίνου, η οποία πρόκειται να καταθέσει ως μάρτυρας, όσο και ο γιος τους Δημήτρης.

Υπενθυμίζεται ότι, βάσει του παραπεμπτικού βουλεύματος που εκδόθηκε από το αρμόδιο Δικαστικό Συμβούλιο οι καταγγελίες για πράξεις κατά της γενετήσιας ελευθερίας σε βάρος του κατηγορουμένου «δεν είναι φανταστικά γεγονότα αλλά βιωματικές αφηγήσεις οι οποίες, επιβεβαιώνονται και από τις μαρτυρικές καταθέσεις τρίτων προσώπων».

Οι τρεις γυναίκες που βρήκαν τη δύναμη να σπάσουν τη σιωπή τους και να οδηγήσουν τον Πέτρο Φιλιππίδη ενώπιον της Δικαιοσύνης:

«Πρόκειται για τρία θύματα, τα οποία καταγγέλλουν πραγματικά περιστατικά που έλαβαν χώρα σε διαφορετικά χρονικά διαστήματα χωρίς να προκύπτει η ύπαρξη φιλικής σχέσης μεταξύ τους, ούτε να υφίσταται κίνητρο συκοφάντησης του κατηγορούμενου προκειμένου να αποκτήσουν δημοσιότητα καθώς έχει παρέλθει μεγάλο χρονικό διάστημα από τα καταγγελλόμενα και εάν πράγματι ο στόχος των παθουσών ήταν να αποκτήσουν δημοσιότητα θα είχαν καταγγείλει τις εν λόγω αξιόποινες πράξεις σε προγενέστερο χρονικό διάστημα όταν βρίσκονταν στο ξεκίνημα της επαγγελματικής τους πορείας», αναφέρεται στο βούλευμα.

Πηγή: cnn.gr

Όλη η επικαιρότητα