Ελλάδα

Δίκη για τη δολοφονία του κτηνοτρόφου: «Ήταν σαν άνθρωπος που δεν είχε πάρει τα χάπια του»

Ακούστε το άρθρο

«Ντρέπομαι και ζητώ συγγνώμη». Έτσι ξεκίνησε την απολογία του ο πρώτος κατηγορούμενος για τη δολοφονία του κτηνοτρόφου στην Κρήτη με τη χήρα του θανόντος να απαντά από την αίθουσα «Δεν δέχομαι τη συγγνώμη σου».

Ο κατηγορούμενος ανέφερε ότι πολλές φορές ο κτηνοτρόφος πήγαινε στο εργοτάξιο να πιει καφέ ή να του μιλήσει και ποτέ δεν είχαν μαλώσει.

Εκείνη τη μέρα τον πήρε τηλέφωνο ο αδερφός του λέγοντας του ότι το θύμα του ζήτησε το κοντέινερ, εκείνος δεν το έδωσε και τότε ο κτηνοτρόφος του είπε ότι θα τους διώξει από εκεί και ότι θα φωνάξει το δασαρχείο όπως και έγινε.

Ο κατηγορούμενος ανέφερε πως όταν έφτασε στο εργοτάξιο είδε ότι είχαν τοποθετηθεί πάσαλοι στον χώρο. Όπως είπε στην συνέχεια, πήρε τηλέφωνο ανθρώπους να τον βρουν, να του μιλήσουν και να τον ηρεμήσουν γιατί ήξερε όπως είπε, ότι ο Δουρουντάκης ήταν οξύθυμος.

Η περιγραφή του κατηγορούμενου για το μοιραίο απόγευμα

Το απόγευμα και ενώ ο κατηγορούμενος ήταν μόνος στο γραφείο, άκουσε το αυτοκίνητο του θύματος και τον κτηνοτρόφο να τον βρίζει και να του λέει «θα σε σκοτώσω».

Πυροβόλησε ο κτηνοτρόφος από μια απόσταση 15 μέτρων και έκανε κίνηση ξανά με το όπλο, όπως είπε, και τότε ο κατηγορούμενος πήρε την καραμπίνα του μέσα από το γραφείο για να τον ακινητοποιήσει λέγοντας, όπως υποστήριξε ο ίδιος: «έπαιξα μια, ούτε κοίταξα πού έριξα. Έπεσε κάτω πήγα κοντά και είδα ότι είχε πεθάνει. Μετά όλα έγιναν μηχανικά. Εγώ μετά τρελάθηκα».

Ο κατηγορούμενος καταλήγοντας επανέλαβε τη συγγνώμη του λέγοντας στο τέλος «μακάρι να μπορούσα να γυρίσω τον χρόνο πίσω».

Ο αδερφός του και δεύτερος κατηγορούμενος για περιύβριση νεκρού ανέφερε στην απολογία του ότι ο αδερφός του δεν του είχε πει τι είχε συμβεί και ο ίδιος δεν γνώριζε και είπε και εκείνος «μακάρι να γυρνούσε ο χρόνος πίσω».

Ο τρίτος κατηγορούμενος για περιύβριση νεκρού και υπόθαλψη εγκληματία, ανέφερε ότι τον πήρε ο κατηγορούμενος τηλέφωνο ήταν ταραγμένος και του ζήτησε να τον συναντήσει.

«Τον είδα ταραγμένο. Τον ρώτησα 10 φορές τι έχει δεν μου είπε. Ήταν σαν άνθρωπος που δεν είχε πάρει τα χάπια του» είπε χαρακτηριστικά.

Ο ίδιος –  στον οποίο ανήκε το μηχάνημα με το οποίο θάφτηκε το θύμα –  ανέφερε ότι δεν ήξερε τι είχε συμβεί, ούτε ότι ο σκοπός για τον οποίο ζήτησε ο πρώτος κατηγορούμενος να πάει στη μάντρα του, ήταν να θάψει το θύμα.

Η ακροαματική διαδικασία στο Μικρό Ορκωτό Δικαστήριο Ρεθύμνου ξεκίνησε σήμερα το πρωί με τις καταθέσεις των μαρτύρων υπεράσπισης.

Πηγή:  flashnews.gr

Όλη η επικαιρότητα