Categories: Ελλάδα

Δίκη Καμπανού: Καταθέτει ο δεύτερος διασώστης του ΕΚΑΒ

Share

Συνεχίζεται η δίκη για τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης, στην οποία σήμερα (7/3) καταθέτει ο δεύτερος διασώστης του ΕΚΑΒ.

Όπως αναφέρει το cnn.gr, στην προηγούμενη δικάσιμο, στο βήμα του μάρτυρα ανέβηκε ο πρώτος από τους δύο διασώστες του ΕΚΑΒ, ο οποίος, μίλησε για «αθρόα αιμορραγία» του Άλκη και αναφέρθηκε σε «κακώσεις μη συμβατές με ζωή».

Σε προηγούμενη δίκη, αυτόπτης μάρτυρας περιέγραψε όλα όσα είδε το βράδυ της 1ης Φεβρουαρίου 2022 καθώς βρέθηκε πίσω από την πορεία των αυτοκινήτων στα οποία επέβαιναν οι 12 κατηγορούμενοι για τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού και την απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος των φίλων του.

Ο νεαρός συνοδηγός του οχήματος που ακινητοποιήθηκε καθώς τα προπορευόμενα αυτοκίνητα σταμάτησαν απότομα, κλήθηκε να περιγράψει ακριβώς όσα είδε τα μοιραία δευτερόλεπτα που στοίχισαν τη ζωή στον αδικοχαμένο Άλκη.

«Ήμουν με τον φίλο μου και είχαμε πάει στην Τούμπα να πάρουμε να φάμε και θα επιστρέφαμε σπίτι. Εγώ ήμουν συνοδηγός και έτσι όπως περνούσαμε από το σημείο, είδαμε να γίνεται το επεισόδιο μπροστά μας», είπε ανεβαίνοντας στο βήμα ο μάρτυρας.

«Είδαμε τρία αμάξια. Το ένα έστριψε αριστερά και τα δύο ήταν σταματημένα. Δεν καταλαβαίναμε και πολλά εκείνη την ώρα. Αφού σταμάτησαν τα μπροστινά, σταματήσαμε κι εμείς από πίσω. Ξαφνικά κατέβηκαν τα άτομα από τα αυτοκίνητα και άρχισαν να τρέχουν», πρόσθεσε.

Ο μάρτυρας σημείωσε πως εκείνη τη στιγμή δεν μπόρεσε να μετρήσει ακριβώς πόσα άτομα βγήκαν καθώς τόσο ο ίδιος όσο και ο φίλος του είχαν σοκαριστεί. «Ακούσαμε κάτι φωνές. Είπαμε «κάτι έγινε, θα μαλώσουν εκεί». Οι πιο πολλοί φορούσαν κουκούλες, δεν είδα καθαρά πρόσωπα.

Μόλις βγήκαν από τα αυτοκίνητα, από το άσπρο όχημα άνοιξαν το πορτ μπαγκάζ και πήραν αντικείμενα. Από το μαύρο δεν είδα. Κοιτούσα περισσότερο το άσπρο αυτοκίνητο γιατί προσπαθούσα να δω τι γίνεται στο σημείο. Δεν είδαμε όμως καθόλου τι έγινε εκεί», υποστήριξε ο μάρτυρας.

«Μετά τους είδαμε να γυρίζουν. Δεν είδαμε τίποτα από το συμβάν. Μόνο ακούγαμε φωνές, πολλές βρισιές, όπως “γ@@@ τον Άρη σας” και βογκητά», συμπλήρωσε.

Οι κατηγορίες που βαραίνουν τους 12

Κάνοντας δεκτή την εισαγγελική πρόταση, οι κατηγορούμενοι παραπέμπονται για τις εξής πράξεις:

  • Άπαντες για ανθρωποκτονία με δόλο, τετελεσμένη (στην περίπτωση του ‘Αλκη) και σε απόπειρα (στην περίπτωση του πρώτου τραυματισμένου νεαρού), από κοινού,
  • ένας εξ αυτών για απόπειρα ανθρωποκτονίας στην περίπτωση του δεύτερου τραυματισμένου νεαρού, και οι υπόλοιποι 11 ως απλοί συνεργοί στην συγκεκριμένη πράξη,
  • άπαντες για επίθεση και κατοχή αντικειμένων που μπορούν να προκαλέσουν σωματικές βλάβες, με τις επιβαρυντικές διατάξεις του Αθλητικού Νόμου, όπως επίσης για παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία.