Ελλάδα

Δίκη Λιγνάδη: Την Δευτέρα (27/06) η απολογία του ηθοποιού για τους τέσσερις βιασμούς

Ολοκληρώθηκαν οι καταθέσεις...
Ακούστε το άρθρο

Έφτασε η ώρα της απολογίας για τον Δημήτρη Λιγνάδη.

Το πρωί της Δευτέρας (27.06.2022), ο γνωστός ηθοποιός και σκηνοθέτης αναμένεται να βρεθεί απέναντι από δικαστές και ενόρκους για να απολογηθεί για τέσσερις κατηγορίες του βιασμού που αντιμετωπίζει.

Σήμερα, Παρασκευή (24.06.2022) ολοκληρώθηκαν οι καταθέσεις και των μαρτύρων υπεράσπισης του Δημήτρη Λιγνάδη. Στο βήμα του μάρτυρα ανέβηκε μία πρώην σύντροφος του γνωστού ηθοποιού και σκηνοθέτη, η οποία διατηρούσε μαζί του σχέση επί τέσσερα έτη.

«Τα τέσσερα χρόνια που είχαμε σχέση, ήταν πολύ χαρούμενα και δεν είχα υποστεί λεκτική ή σωματική βία. Μου φέρθηκε με μεγάλη τρυφερότητα και δεν είχα δει κανένα στοιχείο κακό και βίας. Χωρίσαμε φιλικά και όλα αυτά τα χρόνια η συμπεριφορά του ήταν άψογη» ανέφερε η πρώην σύντροφος του, προσθέτοντας ότι ο πρώην καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου «δεν είχε ποτέ προβλήματα με συναδέλφους του, είχε καλή συμπεριφορά. Υπήρχαν αντιπαλότητες βέβαια. Παλαιότερες σχέσεις του με πίκρα, συνάδελφοι του που ζήλευαν…».

Απαντώντας σε ερωτήσεις του εισαγγελέα της έδρας η μάρτυρας απέδωσε την ποινική εμπλοκή του Δημήτρη Λιγνάδη στο φθόνο. «Είναι φθόνος επαγγελματικός και φθόνος ανθρώπων πικραμένων στον ερωτικό τομέα. Κάποιοι από αυτούς θα θέλουν να τον καταστρέψουν. Μπορεί κάτι να ξεκινάει επαγγελματικά και να προστίθενται εκεί και άτομα με ερωτικές απογοητεύσεις. Δεν έχω κάτι παραπάνω ως στοιχείο και για αυτό δεν λέω συγκεκριμένα πράγματα» τόνισε η μάρτυρας.

Εισαγγελέας: Γιατί ήρθατε εδώ σήμερα;

Μάρτυρας: Έμεινα άναυδη με όλα αυτά που άκουσα. Είδα ένα ποίημα δικό μου σατυρικού περιεχομένου πολύ μετά που χωρίσαμε, να αναλύεται σε πρωινή εκπομπή σα να ήταν ποίημα ανήλικου. Ήταν ένα προσωπικό μου στοιχείο που πήραν στην τηλεόραση και σε μια εφημερίδα. Ένιωσα άσχημα. Και γιατί τον παρουσίαζαν ως τέρας.

Η κατάθεση του διακοσμητή για το σπίτι

Στο δικαστήριο κατέθεσε και ο διακοσμητής του Δημήτρη Λιγνάδη ο οποίος ρωτήθηκε επισταμένως γύρω από τον εσωτερικό χώρο του διαμερίσματος του κατηγορουμένου συγκριτικά με τις περιγραφές των καταγγελλόντων. «Ο λόγος που καταθέτω είναι ότι κατά τη διάρκεια της δίκης ότι ο τρόπος που περιγράφεται το σπίτι δεν είναι η πραγματικότητα. Η κουζίνα και το καθιστικό είναι ξεχωριστός χώρος και δεν φαίνεται. Εγώ το διακόσμησα το σπίτι και ξέρω» κατέθεσε μεταξύ άλλων.

«Δεν έχω δει κανέναν στο σπίτι, ούτε άνδρα, ούτε γυναίκα»

Από την πλευρά της, η οικιακή βοηθός του Δημ. Λιγνάδη υποστήριξε πως ουδέποτε είχε δει κάποιον άλλο στο σπίτι του κατηγορούμενου πλην τον ίδιο. «Πήγαινα όποτε μπορούσα γιατί πήγαινα στη μητέρα του κι επειδή εκείνος δούλευε μέχρι αργά και δεν ήθελα να ενοχλώ.. Κάποιες φορές ήταν εκεί. Εγώ δεν έχω δει κανέναν στο σπίτι, ούτε άνδρα ούτε γυναίκα, από το 2011 μέχρι τη μέρα που τον συνέλαβαν» κατέθεσε η μάρτυρας.

Πρόεδρος: Είχατε διαπιστώσει κάτι στο σπίτι να σας προβληματιστεί; Κάποιες ουσίες;

Μάρτυρας: Όχι τίποτα. Κάπνιζε μόνο.

Εισαγγελέας: Το 2015 πηγαίνατε στο σπίτι;

Μάρτυρας: Ναι. Πήγαινα κανονικά.

Εισαγγελέας: Είδατε να φιλοξενεί κάποιον;

Μάρτυρας: Όχι ποτέ.

Εισαγγελέας: Τους καταγγέλλοντες τους έχετε δει ποτέ;

Μάρτυρας: Όχι, ούτε έχω ακούσει τα ονόματα τους.

Υποστήριξη Κατηγορίας: Ο κύριος Λιγνάδης το δέχεται ότι φιλοξενούσε το 2015 ένα νέο παιδί. Δεν το αρνείται. Δεν είχατε δει ρούχα;

Μάρτυρας: Όχι. Ποτέ. Δεν έχω δει άνθρωπο. Το σπίτι ήταν βρώμικο και δεν το καθάριζε κανείς άλλος.

Πηγή: newsit.gr

Όλη η επικαιρότητα