Ελλάδα

Δίκη προπονητή ιστιοπλοΐας: «Η αθλήτρια είχε σχέση με τον γιου μου – Ήταν λογοδοσμένοι»

Στο δικαστήριο μεταξύ των άλλων μαρτύρων κατέθεσε και η μητέρα του προπονητή
Ακούστε το άρθρο

Με καταθέσεις μαρτύρων συνεχίστηκε η δίκη του προπονητή ιστιοπλοΐας, που κατηγορείται για το βιασμό της ανήλικης αθλήτριας στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο.

Στο δικαστήριο μεταξύ των άλλων μαρτύρων κατέθεσε και η μητέρα του προπονητή η οποία υποστήριξε πως υπήρχε σχέση ανάμεσα στο ανήλικο κορίτσι, ηλικίας 12 ετών και τον προπονητή και πως μάλιστα λογοδόθηκαν τον Ιανουάριο του 2013, στο πατρικό του κατηγορούμενου, όπου βρίσκονταν και οι δύο οικογένειες για να γιορτάσουν την Πρωτοχρονιά. Κάτι που φυσικά η πλευρά της αθλήτριας αρνείται κατηγορηματικά. Μάλιστα οι γονείς της υποστήριξαν στην προηγούμενη συνεδρίαση του δικαστηρίου πως απλά ο κατηγορούμενος τους είχε καλέσει στο πατρικό του για φαγητό.

Η μάρτυρας μάλιστα υποστήριξε πως η μητέρα της Αμαλίας της έλεγε ποσό καλό παιδί ήταν ο γιος της και ποσό καλός γαμπρός. «Εγώ της έλεγα ότι είναι ανήλικη και αυτή έλεγε ότι δεν πειράζει. Την Πρωτοχρονιά του 2013, ο γιος μου είπε ότι οι σχέσεις του με συνομήλικες ήταν αποτυχημένες, ότι οι γυναίκες είναι πολύ ελεύθερες τώρα, ενώ με την Αμαλία, όταν γίνει 16 χρονών, θα μπορούμε να κάνουμε οικογένεια, ταιριάζουμε και είμαστε στον ίδιο χώρο. Δεν μου άρεσε που ήταν ανήλικη, αλλά αφού ήθελαν τα παιδιά…» τόνισε η μάρτυρας.

Από την άλλη, η μητέρα του κατηγορούμενου επιχείρησε να πείσει το δικαστήριο ότι η καταγγελία έγινε σε βάρος του παιδιού της, προκειμένου η οικογένεια να στραφεί ερωτικά στον επόμενο προπονητή της κόρης της, ενώ πρόσθεσε πως οι μάρτυρες της υπόθεσης δέχονται απειλές.

Μάρτυρας: Πιστεύω ότι κάτι άλλο υπάρχει από πίσω αλλά φοβάμαι να το πω.

Πρόεδρος: Τι φοβάστε;

Μάρτυρας: Δεν θέλω να πω

Εισαγγελέας: Ο γιος σας απειλείται με πολυετή κάθειρξη και εσεις δεν θέλετε να πείτε; Είστε η μάνα του και δεν είστε διατεθειμένη να κάνετε τα πάντα για να αποδείξετε την αθωότητά του;

Μάρτυρας: Θα έρθουν οι μάρτυρες

Εισαγγελέας: Οι μάρτυρες δεν φοβήθηκαν και πήγαν στον ανακριτή.

Μάρτυρας: Προσπαθούσαν να πάρουν χρήματα με κάποιους τρόπους, ζητάνε αποζημιώσεις…

Στο δικαστήριο κατέθεσε και ο επόμενος προπονητής της Αμαλίας, ο οποίος ανέφερε πως είχε ακούσει φήμες πως η Αμαλία ήταν ερωτευμένη με τον κατηγορούμενο αλλά όχι για σχέση μεταξύ των δύο.

Μάλιστα ο μάρτυρας υποστήριξε πως υπήρχε ζήλια από τους άλλους γονείς για τις διακρίσεις της αθλήτριας. «Υπήρξαν περιπτώσεις που αντί να ρωτάνε για τα παιδιά τους, έρχονταν να ρωτήσουν για ποιο λόγο είχε επιτυχία η Αμαλία. Μετά από ένα σημείο, άρχισε να γίνεται πολύ κακό το κλίμα στον όμιλο… γενικά μείωναν την προσπάθεια του παιδιού. Σαν να έβλεπες ένα πόλεμο σε εισαγωγικά…» τόνισε ο μάρτυρας απαντώντας σε ερωτήσεις του εισαγγελέα.

Μάλιστα κατά τη διάρκεια της κατάθεσης υπήρξε ένταση με τον κατηγορούμενο να εκρήγνυται, να βάζει τα κλάματα, με τους αστυνομικούς να τον συνοδεύουν για λίγη ώρα εκτός αίθουσας…

Κατηγορούμενος: Τον Σεπτέμβρη του 2013 ένα χρόνο ήταν ήδη αθλήτρια σου η Αμαλία. Παραθαλάσσιο μαγαζί … έχεις πάει ποτέ εκεί για ποτό με την Αμαλία;

Μάρτυρας: Όχι

Κατηγορούμενος: Η Αμαλία φορούσε κίτρινο μπλουζάκι και καφέ παντελόνι. Καθόσουν στο βάθος στην πισίνα μέσα. Ισχύει;

Μάρτυρας: Όχι

Κατηγορούμενος: Είσαι ψεύτης!! Μπήκες ανάμεσα!!

Η δίκη θα συνεχιστεί στις 23 Μαΐου.

Όλη η επικαιρότητα