Ελλάδα

Δίκη ψευτογιατρού: Καταθέτουν οι συγγενείς θυμάτων του

Με τις καταθέσεις συγγενών θυμάτων του 48χρονου «ψευτογιατρού» συνεχίζεται και σήμερα η δίκη για 12 ανθρωποκτονίες καρκινοπαθών και τις 14 απόπειρες ανθρωποκτονιών στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας
Ακούστε το άρθρο

Με τις καταθέσεις συγγενών θυμάτων του 48χρονου «ψευτογιατρού» συνεχίζεται και σήμερα η δίκη για 12 ανθρωποκτονίες καρκινοπαθών και τις 14 απόπειρες ανθρωποκτονιών στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας.

Στο μεταξύ νέα στοιχεία για τη δράση του κατηγορούμενου έρχονται στο φως μέσα από τη δεύτερη δικογραφία για ξέπλυμα μαύρου χρήματος, η οποία τον οδήγησε, χθες, σε νέα προφυλάκιση.

Συγκεκριμένα, σήμερα στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας αναμένεται να καταθέσουν οι γονείς νεαρής γυναίκας και μητέρας, η οποία έπεσε στα δίχτυα του «ψευτογιατρού» και έχασε τη μάχη με τον καρκίνο. Ο κατηγορούμενος χορηγούσε στην άτυχη γυναίκα… εναλλακτικές δήθεν θεραπείες, αποτελούμενες από έλαια και βότανα καταφέρνοντας να της αποσπάσει χιλιάδες ευρώ.

Μάλιστα, η μητέρα της άτυχης κοπέλας σε μια από τις προηγούμενες συνεδριάσεις του δικαστηρίου είχε επιτεθεί στον 48χρονο φωνάζοντας του: «Αλήτη, βρωμιάρη πάτησες πάνω στη πίστη του παιδιού μου και το ξέσκισες». Εν όψει, δε, της σημερινής κατάθεσης της μάρτυρα, πληροφορίες αναφέρουν πως ο κατηγορούμενος δεν θα βρεθεί στη δικαστική αίθουσα, ώστε να μην βρεθεί αντιμέτωπος με την οργή και τον εύλογο θυμό της.

Παραμένει στη φυλακή για άλλους 12 μήνες

Την ίδια ώρα, ο 48χρονος μετά τη δεύτερη προφυλάκισή του χθες για ξέπλυμα μαύρου χρήματος, θα παραμείνει στη φυλακή για τουλάχιστον άλλους 12 μήνες. Ο κατηγορούμενος βρίσκεται προφυλακισμένος και για τις 12 ανθρωποκτονίες και τις 14 απόπειρες ανθρωποκτονιών που δικάζεται τώρα από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο, ωστόσο, για την υπόθεση αυτή το 18μηνο της ανώτατης προσωρινής του κράτησης λήγει στις 16 Δεκεμβρίου. Ωστόσο, με τη νέα προφυλάκιση, ο χρόνος παραμονής του στη φυλακή «επιμηκύνθηκε» σημαντικά ώστε και η δίκη του να συνεχιστεί απρόσκοπτα.

Ο «ψευτογιατρός» απολογήθηκε χθες για το αδίκημα του ξεπλύματος «μαύρου» χρήματος. Σύμφωνα με το βούλευμα που τον παρέπεμψε σε δίκη για τις ανθρωποκτονίες και τις απόπειρες ανθρωποκτονιών, απέσπασε από τα θύματά του ποσό 838.175 ευρώ, ενώ το συνολικό ποσό για οποίο κατηγορείται αγγίζει τα 10 εκατομμύρια ευρώ. Στο ποσό αυτό, περιλαμβάνονται και τα 9,5 εκατομμύρια που φέρεται να απέσπασε από τον πρώην πρόεδρο του τηλεοπτικού σταθμού Alpha, Δημήτρη Κοντομηνά, ο οποίος μάλιστα είχε υποβάλλει μήνυση για την υπόθεση.

Ο κατηγορούμενος φέρεται να παρουσιάζονταν στον επιχειρηματία ως «κύριος Νικολάου», Ελληνοαμερικανός απόφοιτος του ΜΙΤ, υψηλόβαθμο στέλεχος της NSA και άνθρωπος που συμμετείχε στο Συμβούλιο Ασφαλείας του τότε προέδρου των ΗΠΑ Τζορτζ Μπους».

Σύμφωνα με πληροφορίες στη μήνυση που έχει καταθέσει ο κ Κοντομηνάς εναντίον του αναφέρει για τον 48χρονο τα εξής: «Είχε έρθει στην Ελλάδα σε αποστολή για λογαριασμό των ΗΠΑ προκειμένου να εξευρεθεί επιχειρηματίας εμπιστοσύνης για συμμετοχή σε ένα άκρως εμπιστευτικό αλλά και τεράστιου οικονομικού μεγέθους επιχειρηματικό σχέδιο, που αφορούσε σε έναν καινούριο τύπο κεραίας τηλεπικοινωνιών υψηλής τεχνολογίας, που παράγεται με απόλυτη μυστικότητα για την Υπηρεσία Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ και αξιοποιείτο μέχρι τότε μόνο από τις αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις».

Πηγή: lawandorder.gr

Όλη η επικαιρότητα