Ελλάδα

Δίκη «ψευτογιατρού»: Συνεχίζονται και σήμερα οι καταθέσεις των θυμάτων του

Ξεδιπλώνουν στο ακροατήριο τα «κόλπα» του.
Ακούστε το άρθρο

Τη απίστευτη δράση του «ψευτογιατρού» που έταζε, σύμφωνα με τη Δικαιοσύνη, πλήρη ίαση σε καρκινοπαθείς με κάθε λογής κομπογιαννίτικα κόλπα θα συνεχίσουν να ξεδιπλώνουν σήμερα στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας μάρτυρες της υπόθεσης.

Πρόκειται είτε για συγγενείς ασθενών που έχασαν τη ζωή τους εξαιτίας του κατηγορούμενου, είτε για ανθρώπους που έπεσαν, μέσα στην απελπισία τους, στα «δίχτυα» του κατηγορούμενου, αλλά εγκαίρως αντιλήφθηκαν με τι άνθρωπο είχαν να κάνουν και κατάφεραν να γλυτώσουν.

Τα όσα έχουν περιγράψει μέχρι στιγμής στο ακροατήριο τα θύματα του 48χρονου κατηγορούμενου πραγματικά συγκλονίζουν. Μαντζούνια, βότανα, έλαια κάνναβης και ενέσεις αρτεμησίνης, αποτελούσαν κατά βάση τη «θεραπεία» που χορηγούσε με το ζημίωτο στους ασθενείς ο «ψευτογιατρός», προκειμένου να νικήσουν ασθένειες όπως ο καρκίνος.

Αυτό που όμως ξεπερνά κάθε φαντασία είναι ότι ο 48χρονος κατηγορούμενος έπειθε τους ανθρώπους αυτούς να διακόψουν τη θεραπεία που τους είχαν συστήσει οι γιατροί τους, λέγοντας τους στις περισσότερες φορές ότι «οι γιατροί θέλουν να κάνουν χημειοθεραπείες για να παίρνουν μίζες». Το αποτέλεσμα, ήταν, σύμφωνα τουλάχιστον με το παραπεμπτικό βούλευμα 12 άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους, μεταξύ αυτών και δυο παιδιά. Για το λόγο αυτό στον κατηγορούμενο έχουν απαγγελθεί κατηγορίες για 12 ανθρωποκτονίες αλλά και 14 απόπειρες ανθρωποκτονιών.

Χαρακτηριστικά είναι τα όσα κατάθεσε μάρτυρας στο ακροατήριο κατά την προηγούμενη συνεδρίαση του δικαστηρίου. «Παρ’ όλο που οι γιατροί είχαν πει στο σύζυγό μου να χειρουργηθεί άμεσα, ο κατηγορούμενος τον έπεισε να μην ακολουθήσει τις συμβουλές τους και βέβαια οδηγήθηκε στο θάνατο» ανέφερε σύζυγος ασθενούς που είχε διαγνωσθεί με καρκίνο στον όρχι, ασθένεια που θεωρείται ιάσιμη από την επιστήμη κατά ποσοστό 95%.

«Διακεκριμένος ογκολόγος με καριέρα στην Ελβετία»

Όπως ακόμη ανέφερε η μάρτυρας ο …Dr Kontos, όπως συστήνονταν ο ίδιος στα θύματά του, δηλώνοντας τους παράλληλα ότι είναι διακεκριμένος ογκολόγος με καριέρα στην Ελβετία, έδωσε στο σύζυγό της «κάποιες συνταγές» και διατροφή με έλαια. «Έπειτα όμως από επτά μήνες ο όγκος μεγάλωσε» κατέθεσε η μάρτυρας για να προσθέσει: «Ο σύζυγός μου ενημέρωσε τον κατηγορούμενο και εκείνος του είπε: «Μη φοβού, αυτό είναι σημάδι ότι ο καρκίνος εξαφανίζεται, ότι πρόκειται για υγρό που θα το απορροφήσει ο οργανισμός σου». Του είπε μάλιστα ότι θα του αλλάξει την αγωγή και πως ο όγκος θα φύγει τελείως!». Συνολικά, όπως κατέθεσε η μάρτυρας, ο κατηγορούμενος απέσπασε από την ίδια και τον σύζυγό της το συνολικό ποσό των 136.560 ευρώ.

Κατά την ίδια δικάσιμο, άλλος μάρτυρας, ο οποίος έχασε τη σύζυγό του περιέγραψε στο δικαστήριο την πλύση εγκεφάλου που έκανε ο κατηγορούμενος στη γυναίκα του, η οποία είχε διαγνωστεί με καρκίνο του μαστού, σε αρχικό στάδιο και εάν η ίδια δεν είχε ακολουθήσει τις δήθεν …συμβουλές του κατηγορούμενου θα μπορούσε σήμερα να βρίσκεται στη ζωή. Η γυναίκα, μητέρα τριών παιδιών, όπως κατάθεσε ο σύζυγος της, έχασε πολύτιμο χρόνο από τις συμβουλές του «ψευτογιατρού», ο οποίος την έπεισε αντί για χειρουργείο και χημειοθεραπείες να τρώει τρεις φορές την εβδομάδα μήλα, σκόρδα και παντζάρια, να παίρνει αποστάγματα κάνναβης και να κάνει ενέσεις αρτεμησίνης! Και όλα αυτά έναντι 35.000 ευρώ, σύμφωνα με το μάρτυρα.

«Δεν πήρε το όπλο να την πυροβολήσει αλλά την σκότωσε με αυτά τα σκευάσματα λίγο – λίγο. Ας ζήταγε τα χρήματα από εμένα θα του τα έδινα και θα την πήγαινα στους γιατρούς. Θα ζούσε. Ο καρκίνος ήταν δεύτερο στάδιο, υπόθεση ρουτίνας» ανέφερε ο συγκεκριμένος μάρτυρας για να προσθέσει: «Ας έλεγε ότι δεν είναι γιατρός, ότι είναι βοτανολόγος. Αν η γυναίκα μου ήξερε ότι δεν είναι γιατρός θα τον είχε πυροβολήσει. Την  κορόιδεψε. Έδινε ψεύτικες ελπίδες σε έναν άνθρωπο που πέθαινε. Τα ζω ξανά πηγαίνω στον τάφο της και της λέω ότι είχε να κάνει με έναν απατεώνα. Για μια χούφτα λεφτά δεν μπορείς να παίζεις με την αγωνία ενός ανθρώπου, που νοσεί».

Πηγή L&O

Όλη η επικαιρότητα