Αχαϊα

Δίκη σε δεύτερο βαθμό για τη δολοφονία Πατρινού Πυροσβέστη…χωρίς κατηγορούμενους!

Ακούστε το άρθρο

Στα Δικαστήρια της Πάτρας αναβιώνει έπειτα από περίπου 8 χρόνια η στυγερή δολοφονία με θυμα τον Πατρινό Πυροσβέστη Χρήστο Μαντά.

Το συμβάν πού είχε συγκλονίσει το πανελλήνιο, συνέβη μεσημέρι Απριλίου του 2011 στο σούπερ μάρκετ Μαρινόπουλος επί της οδου Ελευθερίου Βενιζέλου.

Η υπόθεση εκδικάζεται στο Εφετείο, ωστόσο δεν υπάρχει φυσική παρουσία των κατηγορούμενων και αυτο γιατί ο πρώτος καταδικασθείς σε ισόβια στο πρωτόδικο δικαστήριο έχει δραπετεύσει, ενώ ο δεύτερος που δηλώνει αθώος είχε καταδικαστεί σε κάθειρξη 18 ετών, είχε αφεθεί ελεύθερος με βούλευμα, αφού εξέτισε μέρος της ποινής του και απελάθηκε στην Αλβανία.

Η δίκη θα συνεχιστεί τον Απρίλιο.

ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ

Δυο άτομα φορώντας γυαλιά ηλιου και τις κουκούλες εισέβαλαν στο σούπερ  και κρατώντας ένα πιστόλι κατευθύνθηκαν αμέσως στο χώρο που βρίσκονταν τα ταμεία και άρπαξαν περίπου 3000 ευρώ.

Εκείνη την ώρα την ώρα ο 59χρονος πυροσβέστης Χρήστος Μαντάς επισκέφθηκε το κατάστημα. Βλέποντας απο τη τζαμαρία του καταστήματος την εξέλιξη της ληστείας, επέστρεψε στο αυτοκίνητο που είχε σταθμεύσει στο πάρκιγκ του καταστήματος, πήρε ένα λοστό και μπαίνοντας απο την κύρια είσοδο επιχείρησε να ακινητοποιήσει τους δράστες, στη θέα του ο ενας εκ των δραστών δεν δίστασε να τον πυροβολήσει και να τον τραυματίσει σοβαρά, για να καταλήξει λιγη ώρα αργότερα.

Tempo24

Όλη η επικαιρότητα