Categories: Ελλάδα

Δίκη Ζακ Κωστόπουλου: Απολογήθηκε ο κοσμηματοπώλης – «Οι κλωτσιές που έριξα ήταν…ξώφαλτσες»

Share

Αρνήθηκε ότι είχε πρόθεση να κάνει κακό και να σκοτώσει τον Ζαχαρία Κωστόπουλο ο ιδιοκτήτης του κοσμηματοπωλείου ο οποίος ήταν ο πρώτος από τους έξι κατηγορουμένους ο οποίος απολογήθηκε σήμερα ενώπιον του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας.

Ο 77χρονος κοσμηματοπώλης ισχυρίστηκε ότι στόχος όλων των ενεργειών του ήταν να κρατήσει το θύμα μέσα στο κατάστημα του έως ότου φτάσει η αστυνομία να τον συλλάβει υποστηρίζοντας ότι τα δικά του χτυπήματα δεν συνδέονται αιτιώδης με το θανατηφόρο αποτέλεσμα

Περιγράφοντας την επίδικη σκηνή ο κατηγορούμενος αναφέρθηκε στο «μαχαίρι που κουνούσε μέσα στο μαγαζί, σε έξαλλη κατάσταση» ο Ζαχαρίας Κωστόπουλος και επεσήμανε ότι ο ίδιος ήταν σε κατάσταση σοκ, ενώ θέλησε να εξηγήσει στο δικαστήριο ότι οι κλωτσιές που έριξε στο κεφάλι του 33χρονου δεν θα μπορούσαν να είναι θανατηφόρες γιατί ήταν… «ξώφαλτσες».

Ο ίδιος δήλωσε φοβισμένος από τη θέα του μαχαιριού που, όπως είπε κρατούσε ο εγκλωβισμένος Ζακ Κωστόπουλος. «Με απειλεί να μην μπω στο μαγαζί μου. Αυτό ένιωσα. Και ήταν η πρώτη μου εντύπωση. Αφού βγήκε κατάλαβα ότι δεν έλειπε τίποτα από το μαγαζί» ενώ αναφέρθηκε στο συμπέρασμα που έχει καταλήξει, λέγοντας: «Τι έπρεπε να υποθέσω; Ότι μπήκε να πιει καφέ; Το ότι δεν έκλεψε βγάζω τα συμπεράσματα μου. Σε δευτερόλεπτα θα μπορούσε να κλέψει. Πήγε στο ταμείο δεν βρήκε λεφτά, εγκλωβίστηκε και φοβήθηκε και σκέφτηκε να μην κλέψει για να μην το πιάσουν με τα πράγματα πάνω του».

Εισαγγελέας: Σκεφτήκατε να μην τον χτυπήσετε;

Κατηγορούμενος: Ήμουν σε κάποια ψυχολογική κατάσταση και ήθελα να τον κρατήσω στο μαγαζί για να έρθει η αστυνομία…

Εισαγγελέας: Σπάζοντας την τζαμαρία πως θα τον σταματούσαμε;

Κατηγορούμενος: Με τις κλωτσιές, με το πόδι να τον σταματήσουμε. Να τον φοβερίσουμε. Ίσως να παρασύρθηκα λιγάκι από τις φωνές του κόσμου που έλεγε να μην τον αφήσουμε.

Εισαγγελέας: Ο κόσμος έλεγε και να τον αφήσετε ήσυχο, να μην τον σκοτώσετε….

Κατηγορούμενος: Έκανα λάθος με τον τρόπο που το προσπάθησα να τον κρατήσω…..

Πρόεδρος: Επιτεθήκανε στο κεφάλι σε ένα ευπαθές σημείο. Αυτό εξετάζουμε…

Κατηγορούμενος: Ο σκοπός ήταν να τον κρατήσω να έρθει η αστυνομία. Γιατί να τον σκοτώσω; Να γίνει τί;

Η δίκη συνεχίζεται με την απολογία του δεύτερου κατηγορούμενου