Ηλεία

Δικηγορικός Σύλλογος Αμαλιάδας: Ημερίδα για «κόκκινα» δάνεια το Σάββατο

Ο Δικηγορικός Σύλλογος του Πρωτοδικείου της Αμαλιάδας στα πλαίσια της ενημέρωσης των πολιτών της Ηλείας διοργανώνει επιστημονική ημερίδα με θέμα τα κόκκινα δάνεια και την πραγματικά τελευταία ευκαιρία των δανειοληπτών να σώσουν την κατοικία τους.

Είναι γνωστό σε όλους τους πολίτες ότι ο Νόμος Κατσέλη, όπως αποκαλείται ο Ν. 3869/2010, χρονικά έλαβε τέλος και οι δανειολήπτες δεν είχαν πλέον άλλο νομικό μέσο προκειμένου να διασώσουν την πρώτη κατοικία τους. Δόθηκε λοιπόν η δυνατότητα αυτή μέσω μιάς νέας νομικής πλατφόρμας και του ονομαζομένου σχέδιου «ΗΡΑΚΛΗΣ» και τις τελευταίες Ευρωπαϊκές Οδηγίες για το όλο θέμα να επιτύχουν ό,τι δεν κατάφεραν με το Νόμο Κατσέλη.

Ακούγονται όμως αρκετά παράπονα στο χώρο των δανειοληπτών για τα νέα σχέδια διάσωσης και οι αριθμοί επιτυχίας, απ’ ότι συζητείται, είναι τραγικά ανυπόληπτοι. Μπροστά σε αυτή τη νέα πραγματικότητα ο Δικηγορικός μας Σύλλογος αντιλαμβανόμενος την ανάγκη να βοηθήσει κατά το δυνατόν τους Ηλείους πολίτες- δανειολήπτες απεφάσισε να δραστηριοποιηθεί και να διοργανώσει στις 25 Ιανουαρίου 2020, ημέρα Σάββατο και ώρα 19.00 μμ. στην Αίθουσα του Λαζαράκειου Δημοτικού Μεγάρου (Δημαρχείο Αμαλιάδας), ημερίδα για το ζήτημα των κόκκινων δανείων. Κεντρικός ομιλητής θα είναι ο ειδικευμένος στο αντικείμενο δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγω του Πρωτοδικείου Αθηνών Δημήτριος Αναστασόπουλος, ο οποίος αναλυτικά θα αναφερθεί στα τελευταία υπάρχοντα νομικά σχέδια διάσωσης της πρώτης κατοικίας και φυσικά θα απαντήσει σε ερωτήσεις των παρευρισκομένων.

«Καλούμε λοιπόν τους πολίτες της Ηλείας να παρευρεθούν στην εκδήλωση», αναφέρει η διοίκηση του Δικηγορικού Συλλόγου Αμαλιάδας.

Η είσοδος θα είναι ελεύθερη.

Όλη η επικαιρότητα