Ελλάδα

Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών: Νέος πρόεδρος ο Δημήτρης Βερβεσός

Νέος πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου της Αθήνας για την επόμενη τετραετία εξελέγη μετά και την ολοκλήρωση του επαναληπτικού γύρου, ο παλαίμαχος Δημήτρης Βερβεσός, ο οποίος κατέβηκε ως ανεξάρτητος υποψήφιος στις φετινές εκλογές.

Η συσπείρωση των “γαλάζιων” υποψηφίων μετά την ολοκλήρωση του πρώτου γύρου φαίνεται πως δεν στάθηκε ικανή για να μπορέσει ο αντίπαλός του, Δημήτρης Αναστασόπουλος και η παράταξή του “Ο δικηγόρος – Όλοι εμείς μαζί!”, να “βγει” μπροστά και να κερδίσει τις εκλογές. Η καταμέτρηση ξεκίνησε ως μια αμφίρροπη μάχη αλλά κατέληξε τελικά στη νίκη Βερβεσού, με διαφορά περίπου 15 ποσοστιαίων μονάδων.

Σύμφωνα με το 98% των τελικών αποτελεσμάτων, ο Δημήτρης Βερβεσός, ο οποίος ανήκει στον κεντρώο χώρο και προέρχεται από το ΠΑΣΟΚ, έλαβε τις 4.456 ψήφους, με ποσοστό 57,51%. Από την άλλη, ο “γαλάζιος” υποψήφιος, Δημήτρης Αναστασόπουλος, έλαβε ποσοστό 42,49% και 3.292 ψήφους. Να σημειωθεί ότι στον πρώτο γύρο ο, Δημήτρης Βερβεσός έλαβε μεγαλύτερο ποσοστό (25,75%) από το Δημήτρη Αναστασόπουλο, ο οποίος άγγιξε το 17,42%.

Πρωταγωνίστρια η αποχή

Ελάχιστοι πάντως ήταν οι δικηγόροι που προσήλθαν να ψηφίσουν σε αυτό το γύρο, κάνοντας την αποχή τη μεγάλη πρωταγωνίστρια του διημέρου. Από τα 20.990 μέλη του ΔΣΑ, ψήφισαν τελικά μόλις 8.566 δικηγόροι (ποσοστό 40,81%), εκ των οποίων λιγότεροι από 3.000 την Κυριακή. Αντίστοιχα, στον πρώτο γύρο το εκλογικό τους δικαίωμα άσκησαν 11.633 δικηγόροι (ποσοστό 55,42%), αριθμός ιδιαίτερα μικρός. Το ίδιο είχε συμβεί πάντως, και στις προηγούμενες εκλογές, όπου στον πρώτο γύρο η συμμετοχή έφτασε στο 57%, ενώ στον επαναληπτικό έπεσε στο 42%.

Ποιός είναι ο νέος πρόεδρος

Ο Δημήτρης Βερβεσός, που κατέβηκε ως μεμονωμένος υποφήψιος, διαθέτει μία 20ετή και πλέον εμπειρία στο συνδικαλισμό. Πρόκειται για την τέταρτη φορά που βάζει στόχο την προεδρία και αυτή τη φορά τα κατάφερε, σε αντίθεση με τις προηγούμενες, όπου νικητές βγήκαν οι Δημήτρης Παξινός και Γιάννης Αδαμόπουλος.

Ο αντίπαλός του, Δημήτρης Αναστασόπουλος, που για πρώτη φορά βρέθηκε να θέτει υποψηφιότητα για πρόεδρος, πλέον αναλαμβάνει ρόλο συμβούλου στο διοικητικό συμβούλιο του ΔΣΑ. Τη θέση χάνει ο τελευταίος σε ψήφους από τους τέσσερις συμβούλους που εκλέχθηκαν, Βενιαμίν Μπατής.

Πηγή: news247.gr

Όλη η επικαιρότητα