Categories: Ηλεία

Δικηγορικός Σύλλογος Ηλείας: 28 Νοεμβρίου οι εκλογές ενώ αποφασίζουν τη νέα αποχή

Share

Στις 28 Νοεμβρίου θα γίνουν οι εκλογές στον Δικηγορικό Σύλλογο Ηλείας όπου όσον αφορά το θέμα της εκλογής του προέδρου δεν θα υπάρξει διαμάχη αφού έθεσε υποψηφιότητα  μόνο ένας, ο κ. Δημήτρης Δημητρουλόπουλος που είναι και σήμερα.

Η καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή υποψηφιοτήτων ήταν η 31η Οκτωβρίου για το  Διοικητικό Συμβούλιο που απαρτίζεται από εννέα μέλη και θα διεκδικήσουν οι: Αγγελή Ελπίδα του Σωκράτη, Αναστόπουλος Αναστάσιος του Διογένη, Γεωργουλόπουλος Ιωάννης του Βασιλείου, Γιαννάτος Κων/νος του Σεραφείμ, Καλάκου Θεοδώρα του Αθανασίου, Καννής Αθανάσιος του Ευσταθίου, Κατσιαδράμη Ακριβή του Κων/νου, Λιατσής Σπυρίδων του Κων/νου, Μαραγκουδάκης Αγησίλαος του Κων/νου, Μπεβούδα Μαρίνα του Βασιλείου, Παναγιωτόπουλος Αριστείδης του Ιωάννη και Φωτόπουλος Γεώργιος του Ιωάννη.

Αποχή από τους πλειστηριασμούς

Η Συντονιστική Επιτροπή των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος, που συνεδρίασε έκτακτα στις 30.10.2021, αποφάσισε να προτείνει στα Διοικητικά Συμβούλια των Δικηγορικών Συλλόγων της Χώρας την αποχή των δικηγόρων μελών τους μέχρι τις 31/12/2021 από τις διαδικασίες αναγκαστικής εκτέλεσης για επίσπευση πλειστηριασμών, με εντολείς Τράπεζες ή εταιρείες διαχείρισης απαιτήσεων, κατά της πρώτης κατοικίας ευάλωτων οφειλετών, όπως ορίζονται με το ν. 4738/2020, με το πλαίσιο της από 30.9.2021 απόφασής της.

Στα πλαίσια αυτά αναμένεται εντός του διημέρου να συνεδριάσουν οι Δικηγορικοί Σύλλογοι Ηλείας και Αμαλιάδας προκειμένου να πάρουν απόφαση να συνεχιστεί η αποχή από τους πλειστηριασμούς της πρώτης κατοικίας των ευάλωτων νοικοκυριών μέχρι τέλους τους έτους. Κατά τη διάρκεια συνεδρίασης της Συντονιστικής Επιτροπής των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Ηλείας κ. Δημήτρης Δημητρουλόπουλος ήταν από αυτούς που με την εισήγησή του συνέβαλλε καθοριστικά στο να πάρουν τη συγκεκριμένη απόφαση. Εξάλλου ήταν εξαρχής υπέρμαχος της στάσης αυτής των δικηγόρων απέναντι σε αυτούς τους πλειστηριασμούς και επανειλημμένως με δημόσιες τοποθετήσεις του έχει πάρει θέση υπερ της αποχής. Επίσης κατά τη διάρκεια της διαβούλευσης είχε επισημάνει τα τρωτά σημεία του νομοσχεδίου για τους πλειστηριασμούς και την εισήγησή του είχε ενστερνιστεί η Ολομέλεια των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος.