Ελλάδα

Δικογραφία για την υπόθεση του ξιφία που θανατώθηκε από λουόμενους

Ακούστε το άρθρο

Το βίντεο με τους λουόμενους στη Χαλκίδα που κακομεταχειρίζονται ξιφία, ο οποίος βγήκε στη στεριά πιθανότητα για να γεννήσει, έχει προκαλέσει αποτροπιασμό και κατακραυγή.

Το περιστατικό συνέβη την περασμένη Δευτέρα και σύμφωνα με πληροφορίες, το ψάρι που βασανίστηκε ήταν βασιλική ζαργάνα. Στη σκιά των αντιδράσεων το Λιμεναρχείο Χαλκίδας σχημάτισε δικογραφία, ενώ ήδη λαμβάνονται καταθέσεις.

Με την ολοκλήρωση της διαδικασίας, η δικογραφία και το βίντεο θα σταλούν στον αρμόδιο εισαγγελέα για την ποινική αξιολόγηση της υπόθεσης.

Συλλογή υπογραφών για επιβολή προστίμου

Στη γνωστή πλατφόρμα avaaz έχει αρχίσει η συλλογή υπογραφών για επιβολή προστίμου κατά παντός υπευθύνου. «Είναι πια καιρός να σταματήσει η απαίσια τακτική κακοποίησης πλασμάτων στη χώρα μας και να επιβληθεί-αφού αλλιώς δεν γίνεται- ο πολιτισμός. Ζητάμε την επιβολή προστίμου κακοποίησης ζώου σε όλους όσους συμμετείχαν ή και στον ιδιοκτήτη της παραλίας (αν πρόκειται για ιδιωτικό χώρο) καθώς στο Λιμενικό που φέρεται να ήταν εκεί και δεν επενέβη», αναφέρει -μεταξύ άλλων- το σχετικό κείμενο.

Διαβάστε ακόμη

Βαρβαρότητα στη Χαλκίδα: Λουόμενοι σκότωσαν ξιφία που βγήκε στα ρηχά για να γεννήσει

via

Όλη η επικαιρότητα