Ηλεία

Δηλητηρίαση ενός ακόμα αδέσποτου σκύλου στα Λεχαινά

Ακούστε το άρθρο

Αγώνας δρόμου και κυρίως χρόνου για να σωθεί ακόμα ένα αδέσποτο σκυλί που είχε καταναλώσει δηλητηριασμένη τροφή, δόθηκε από τον Φιλοζωικό Σύλλογο που δραστηριοποιείται στον δήμο Ανδραβίδας – Κυλλήνης και την αρμόδια υπηρεσία του δήμου με επικεφαλής τον αντιδήμαρχο, Κωνσταντίνο Χαντζή, τις προηγούμενες ημέρες. Το απίστευτο περιστατικό έγινε γνωστό όταν η διευθύντρια του Γυμνασίου Λεχαινών ειδοποιήθηκε από μαθητές ότι το σκυλί – το οποίο συχνά έβρισκε καταφύγιο στον χώρο του σχολείου – έδειχνε άρρωστο.

Με την σειρά της η διευθύντρια ειδοποίησε φιλόζωους της περιοχής και άμεσα ξεκίνησε ένας αγώνας από τον φιλοζωικό σύλλογο και τον αντιδήμαρχο – υπεύθυνο για τα αδέσποτα – Κωνσταντίνο Χαντζή προκειμένου να εντοπιστεί το άτυχο σκυλί για να λάβει την κατάλληλη φαρμακευτική αγωγή.

«Ευχαριστούμε τη Διευθύντρια του Γυμνασίου Λεχαινών για την άμεση ενημέρωση για το αδέσποτο που το τάισαν κάτι άσχημο… Με τη βοήθεια του Αντιδημάρχου Κωνσταντίνου Χαντζή και μετά από αρκετό ψάξιμο γιατί το σκυλάκι βγήκε από τον χώρο του Γυμνασίου, καταφέραμε να δώσουμε τα φάρμακα που έπρεπε να πάρει. Ο Γίγαντας είναι δύσκολο αδέσποτο, δεν πιάνεται εύκολα, είναι φιλικός με τα παιδιά τα ακολουθεί παντού αλλά είναι πολύ επιφυλακτικός με τους μεγάλους και πιστεύω με το δίκιο του», έγραψε η φιλόζωη και μέλος του Φιλοζωικού Συλλόγου, Άντα Παναγιωτοπούλου στην προσωπική της σελίδα στο Facebook.

Ο αδέσποτος «γίγαντας» όπως τον ονομάζουν οι φιλόζωοι, δέχθηκε τη φαρμακευτική αγωγή και πλέον προσπαθεί να αναρρώσει από την ταλαιπωρία που πέρασ

Εκείνο που εγείρει ερωτήματα ωστόσο, είναι που, το αδέσποτο σκυλί, κατανάλωσε την τροφή με το δηλητήριο και αν αυτό έγινε πλησίον του εξωτερικού χώρου του σχολείου. Ο αντιδήμαρχος του δήμου Ανδραβίδας – Κυλλήνης, υπεύθυνος για τα αδέσποτα, Κωνσταντίνος Χαντζής, μιλώντας στην εφ. Πατρίς, για το θέμα, ανέφερε πως δεν έχει γίνει γνωστό το σημείο όπου μπορεί να κατανάλωσε την τροφή το αδέσποτο σκυλί, ωστόσο επιβεβαίωσε ότι το συγκεκριμένο αδέσποτο κινείται στην ευρύτερη περιοχή και βρίσκει καταφύγιο κοντά στο σχολείο επειδή οι μαθητές το φροντίζουν και το αγαπούν. «Πάντως και σε κάθε περίπτωση», εξήγησε ο κ. Χαντζής, η υπηρεσία του δήμου Ανδραβίδας – Κυλλήνης σε συνεργασία με φιλόζωους της περιοχής, «κινηθήκαμε άμεσα και καταφέραμε να δώσουμε φαρμακευτική αγωγή στο σκυλί για να το σώσουμε», ενώ έθιξε για ακόμα μια φορά την συνέπεια που πρέπει να έχουν όλοι απέναντι τόσο στα αδέσποτα όσο και στα δεσποζόμενα ζώα τα οποία δεν πρέπει να εγκαταλείπουν στην τύχη τους. Επεσήμανε δε ότι η αρμόδια υπηρεσία του δήμου είναι παρούσα για να επεμβαίνει σε περιστατικά όπως αυτό και αναζητά τους υπεύθυνους ή τον υπεύθυνο της απαράδεκτης, όπως την χαρακτήρισε, πράξης. Παράλληλα ευχαρίστησε ιδιαίτερα τον φιλοζωικό σύλλογο και τα μέλη Άντα Παναγιωτοπούλου, Αλίκη Κολοβού και Βάσω Σωτηροπούλου για την άψογη συνεργασία και την βοήθεια που προσφέρουν μαζί με τους εκατοντάδες άλλους εθελοντές φιλόζωους, στην υπηρεσία του δήμου καθώς, όπως ανέφερε, «χωρίς την βοήθειά τους θα ήταν δύσκολο να ανταπεξέλθουμε σε όλα τα περιστατικά».

Όλη η επικαιρότητα