Πολιτική

Δήλωση Δ. Αυγερινοπούλου για Διάγγελμα Τσίπρα

Ακούστε το άρθρο

Η Δρ.Διονυσία-Θεοδώρα Αυγερινοπούλου,τ.ΒουλευτήςΝ.Ηλείας και Προέδρος της Επιτροπής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής προέβη στην ακόλουθη δήλωση για το Διάγγελμα του Πρωθυπουργού της 13ης Νοεμβρίου 2017 σε σχέση το Κοινωνικό Μέρισμα:

«Ο Πρωθυπουργός με το χθεσινό του διάγγελμα ανακοίνωσε στους συνταξιούχους ότι τους επιστρέφει ως μέρισμα τις εισφορές που ήδη δικαιούταν να πάρουν και που τους τις έχει ήδη επιδικάσει η Δικαιοσύνη. Παρουσίασε ως άσκηση κοινωνικής πολιτικής και ως «δώρο» την επιστροφή μέρος των χρημάτων που έχει υφαρπάξει από τα φτωχά και μεσαία στρώματα. Στην πραγματικότητα όφειλε να ζητήσει συγνώμη και να αναλάβει την πολιτική του ευθύνη για την παράνομη παρακράτηση των συντάξεων όλον αυτό τον καιρό, καθώς και για την υπερφορολόγηση.

Σε ανάλογη περίπτωση ο τ. Υπουργός Εργασίας, κ. Κατρούγκαλος, παραδέχτηκε ότι γνώριζε αυτός και η Κυβέρνηση ότι η νομοθεσία που περνούσαν ήταν παράνομη, αλλά επέλεξαν να την εφαρμόσουν για να μαζέψουν χρήματα – παράνομα και αντισυνταγματικά. Οι υπουργοί της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ επιλέγουν συνειδητά να να προβούν σε παράνομες διαδικασίες είτε για να παρακρατούν χρήματα του ελληνικού λαού είτε προς ίδιο όφελος.

Με την ίδια νοοτροπία και ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, κ.Καμμένος,φέρεται να προχώρησε σε παράνομη συναλλαγή με ιδιώτη για αγοραπωλησία αμυντικού υλικού προς την Σαουδική Αραβία παρά την ρητή διατύπωση του Νόμου ο οποίος επιβάλλει τέτοιες συναλλαγές να γίνονται απευθείας δια μέσω των εκπροσώπων των Κυβερνήσεων και όχι με μεσάζοντες («GovernmenttoGovernment»).

Ημέρα με την ημέρα η Συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δείχνει το πραγματικό πρόσωπό της, το πρόσωπο της παρανομίας, της ανικανότητάς και της μηδενιστικής διακυβέρνησης.

Όσο πιο γρήγορα πάμε σε εκλογές, τόσο το καλύτερο!Όχι Διαγγέλματα για «δωράκια», αλλά Διάγγελμα Εκλογών θα πρέπει να κάνει ο Τσίπρας. Αυτό θα ήταν το πραγματικό δώρο προς τους πολίτες!»

Όλη η επικαιρότητα