Ηλεία

Δήλωση Δρ. Αυγερινοπούλου για την επανέναρξη των εργασιών Πάτρα-Πύργος    

Μπορεί να υπάρξει και μετά τις εκλογές της απλής αναλογικής, σταθερότητα στη χώρα με μια κυβέρνηση συνεργασίας πάνω σε προγραμματική βάση προοδευτικής σύγκλισης» ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ
Ακούστε το άρθρο

Καλωσορίζουμε με μεγάλη χαρά στον Ν. Ηλείας τον πρωθυπουργό μας κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, τον υπουργό υποδομών κ Κώστα Καραμανλή και τον υφυπουργό υποδομών κ. Γεώργιο Καράγιαννη. 

Η 31η Μαρτίου αποτελεί μια πολύ σημαντική μέρα για την Ηλεία καθώς σημαίνει την επανέναρξη των εργασιών στο τμήμα της Ολυμπίας οδού (Πάτρα-Πύργος).

Αποτέλεσε προεκλογική δέσμευση ήδη από το 2019, της νέας δημοκρατίας και της κυβέρνησης Μητσοτάκη η ορθή δρομολόγηση και η ολοκλήρωση αυτού του σημαντικού έργου για την οδική ασφάλεια της περιοχής μας και η προεκλογική μας αυτή δέσμευση σήμερα γίνεται πράξη!

Οφείλουμε λοιπόν ένα μεγάλο ευχαριστώ στον ίδιο τον πρωθυπουργό καθώς αφενός πρωτεραιοποίησε την υλοποίηση αυτού του διευρωπαϊκού δικτύου για την περιοχή μας ανάμεσα στα μεγάλα έργα τα οποία υλοποιεί για τη χώρα η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, αφετέρου γιατί ο ίδιος προσωπικά έθεσε το ζήτημα της ολοκλήρωσης της Ολυμπίας οδού ως προς το Πάτρα- Πύργος στον υψηλότερο βαθμό ενώπιον της Ευρωπαϊκής επιτροπής και συγκεκριμένα στην πρόεδρο αυτής την κυρία von der Leyen.

Οφείλουμε επίσης να ευχαριστήσουμε βαθύτατα τον υπουργό υποδομών κ. Κώστα Καραμανλή καθώς και τον υφυπουργό κ. Γεώργιο Καράγιαννη αλλά και την εξειδικευμένη ομάδα των συνεργατών τους οι οποίοι εργάστηκαν άοκνα και συστηματικά για την επιτυχία αυτού του έργου.

Ένα έργο το οποίο η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ έθεσε σε διακινδύνευση με κίνδυνο να μην ολοκληρωθεί ποτέ και να απενταχθεί. η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας σήμερα το υλοποιεί με σύντομο χρονοδιάγραμμα για την ολοκλήρωση του και με όρους ευνοϊκότερους από τις προηγούμενες συμφωνίες.

Η ολοκλήρωση της Ολυμπίας οδού ως προς το τμήμα Πάτρα-Πύργος και εν συνεχεία η σύνδεση του και με τον σπουδαίο αρχαιολογικό τόπο της αρχαίας Ολυμπίας θα σημάνει μια νέα μέρα για τους νομούς Ηλείας Αχαΐας Ζακύνθου και Κεφαλληνίας οι οποίοι εξυπηρετούνται από το εν λόγω οδικό δίκτυο καθώς θα δημιουργήσει άριστες συνθήκες οδικής ασφάλειας και νέες προϋποθέσεις δυναμικής ανάπτυξης για τους νομούς μας.

Όλη η επικαιρότητα