Αγροτικά Ηλεία

Δήλωση Κατεχόμενων Κυψελών έτους 2022 και Ενημέρωση Μελισσοκομικού Μητρώου

Η Δήλωση των Κατεχόμενων Κυψελών υποβάλλεται είτε σε έντυπη μορφή στην Υπηρεσία μας είτε  με ψηφιακό τρόπο, μέσω της ψηφιακής εφαρμογής που έχει δημιουργήσει το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων.
Ακούστε το άρθρο

Από την Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας γίνεται γνωστό ότι όλοι οι μελισσοκόμοι του νομού μας, οφείλουν να δηλώσουν τον αριθμό των κυψελών που έχουν στην κατοχή τους μέχρι και την 20η Οκτωβρίου 2022.

Η Δήλωση των Κατεχόμενων Κυψελών υποβάλλεται είτε σε έντυπη μορφή στην Υπηρεσία μας είτε  με ψηφιακό τρόπο, μέσω της ψηφιακής εφαρμογής που έχει δημιουργήσει το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων.

Οι ενδιαφερόμενοι που θα επιλέξουν να υποβάλλουν Ψηφιακή Αίτηση θα πρέπει να ακολουθήσουν τη διαδρομή:

minagric.gr > Ψηφιακές Υπηρεσίες > Ψηφιακές Υπηρεσίες για Μελισσοκόμους (σύνδεση με τη χρήση προσωπικών κωδικών taxisnet)

Αμέσως μετά, γίνεται μετάβαση στην αρχική σελίδα και με το κουμπί «Δημιουργία Νέας Αίτησης» οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να επιλέξουν κάποια από τις παρακάτω επιλογές του μενού (Δήλωση στοιχείων μητρώου, Δήλωση κατεχόμενων κυψελών, Παραγωγή μελιού). Βάση των προηγούμενων επιλογών, θα ενεργοποιηθούν τα αντίστοιχα πεδία, τα οποία θα πρέπει να συμπληρωθούν από το μελισσοκόμο. Τέλος, τα δηλωθέντα στοιχεία καταχωρούνται με την επιλογή του πλήκτρου «αποθήκευση».

Σημείωση: Εφόσον η αίτηση καταχωρηθεί με επιτυχία, θα αποσταλεί αυτοματοποιημένο μήνυμα στην δηλωθείσα από το μελισσοκόμο δ/νση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Προς επιβεβαίωση της αποδοχής της Δήλωσης Κατεχόμενων Κυψελών από την ΔΑΟΚ, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αναζητήσουν (σε εύλογο χρονικό διάστημα) στην αρχική σελίδα της εφαρμογής, το αίτημα που καταχώρησαν και με το πλήκτρο «πληροφορίες ελέγχου» να πληροφορηθούν για την αποδοχή ή τους λόγους απόρριψης της δήλωσής τους.

Υπενθυμίζεται, πως σύμφωνα με την υπ’ αριθμ. 140/106513/2021 ΥΑ, με την οποία θεσπίζεται το Εθνικό Ηλεκτρονικό Μελισσοκομικό Μητρώο, οποιαδήποτε μεταβολή του αριθμού των κατεχομένων κυψελών (σε σύγκριση με την τελευταία ενημέρωση του Μητρώου) δηλώνεται υποχρεωτικά από τον μελισσοκόμο, εντός 15 ημερών υποβάλλοντας το κατάλληλο έντυπο (ή ηλεκτρονική φόρμα) μαζί με τα απαραίτητα δικαιολογητικά.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο τμήμα Φυτικής & Ζωικής Παραγωγής & Υλοποίησης ΠΑΑ της Υπηρεσίας μας και συγκεκριμένα στο e-mail: mflevo@ilia.pde.gov.gr και στο τηλέφωνο 26213 60132.

 

Όλη η επικαιρότητα