Ανακοινώσεις Patrisnews Ελλάδα Πολιτική

Δήλωση Απ.Κατσιφάρα στο PatrisNews σχετικά με την εκτίναξη των εσόδων του ταμείου της ΠΔΕ

Ακούστε το άρθρο

Σε δήλωση σχετικά σε με την εκτίναξη των εσόδων του ταμείου της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας από τα 38 εκατ. χρέος του 2011, στα 55 εκατ. ευρώ σήμερα, προέβη στο PatrisNews ο Περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας.

Αναλυτικά η δήλωση:

«Η υγιής, κρυστάλλινη οικονομική εικόνα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος αντανακλάται σε δυο κυρίως στοιχεία.

Πρώτον, στο γεγονός ότι είμαστε από τους ελάχιστους φορείς αυτοδιοίκησης σ’ όλη την χώρα που δεν έχουμε την παραμικρή οφειλή. Δεν χρωστάμε ούτε ευρώ. Δεν έχουμε νέα δάνεια, δεν οφείλουμε σε προμηθευτές, δεν έχουμε οικονομικά ανοίγματα. Αυτό δείχνει νοικοκυροσύνη στην οικονομική διαχείριση και απόλυτο σεβασμό στο δημόσιο χρήμα.

Δεύτερον, χάρη στο διεκδικητικό πνεύμα της Περιφέρειας, στην ευθύνη μας απέναντι στον πολίτη και στα προβλήματα της καθημερινότητας του, ασκήσαμε -και φυσικά ασκούμε- συστηματικές πιέσεις για όλο και μεγαλύτερες χρηματοδοτήσεις απ’ τις κυβερνήσεις. Απ’ όλες τις κυβερνήσεις. Τις προηγούμενες και την σημερινή. Είναι, άλλωστε, ζήτημα δικαιοσύνης η Δυτική Ελλάδα να βρίσκεται ψηλά στις κατανομές πόρων.

Το 2018 απ’ το εθνικό σκέλος του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων, εξασφαλίσαμε ποσό 55 εκατομμυρίων ευρώ. Ποσό -ρεκόρ, το υψηλότερο από καταβολής της Περιφέρειας. Αυτά τα χρήματα ήρθαν με πολύ κόπο και ύστερα από πολλές προσπάθειες. Δουλέψαμε ώστε, να πείσουμε ότι τα χρήματα αυτά δικαιωματικά ανήκουν στην υπόθεση ανάπτυξης της περιοχής μας. Και το καταφέραμε. Η σημερινή ευρωστία της Περιφέρειας πιστεύω ότι είναι υποδειγματική. Καμία σπατάλη, κανένα ευρώ έξω απ’ το ταμείο μας, χωρίς αντίκρισμα και πολλαπλασιαστικό αποτέλεσμα για τον πολίτη. Αυτή είναι η φιλοσοφία μας. Συμβατή με τις απαιτήσεις της κοινωνίας και το χρέος μας απέναντί της».      

Όλη η επικαιρότητα