Ηλεία

Δήλωση τέως δημάρχου Ήλιδας και επικεφαλής δημοτικής παράταξης “Ήλιδα – Νέα Μέρα” Χρήστου Χριστοδουλόπουλου

Μετά τις αρνητικές εξελίξεις σχετικά με το Πρωτοδικείο Αμαλιάδας
Ακούστε το άρθρο

Μετά λύπης μας βλέπουμε κάτι που είχε ακουστεί από την αρχή της θητείας της συγκεκριμένης κυβέρνησης, να προσπαθεί να γίνει πράξη.

Δημοσιεύματα του 2019 και του 2020 μιλούσαν για συγκεκριμένο προσανατολισμό, ο οποίος μιλούσε για ένα πρωτοδικείο ανά νομό. Το ζήτημα, όμως δεν είναι οι προθέσεις των εκάστοτε κυβερνώντων, αλλά το “τί κάναμε εμείς για να τους αποτρέψουμε;”.

Σε αυτό το ερώτημα, η απάντηση είναι μία. Εμείς δεν κάναμε απολύτως τίποτα. Για ακόμα μία φορά ο Δήμος Ήλιδας απουσιάζει και τον προλαβαίνουν οι εξελίξεις.

Με τον ίδιο τρόπο χάσαμε το Νοσοκομείο, με τον ίδιο τρόπο χάσαμε την Πανεπιστημιακή Σχολή Γεωπονίας.

Έστω και τώρα, την ύστατη στιγμή, η δημοτική αρχή και προσωπικά ο Δήμαρχος, θα πρέπει να τεθεί προ των ευθυνών του.

Δεν χωράει άλλη ήττα ο Δήμος Ήλιδας σε μία δημοτική θητεία.

Την ώρα που άλλοι δήμοι εκμεταλλεύονται το γεγονός ότι το Προεδρικό Διάταγμα για τις συγχωνεύσεις και τις καταργήσεις των Πανεπιστημιακών Τμημάτων δεν έχει περάσει από το ΣτΕ και προσφεύγουν στη δικαιοσύνη, ο Δήμαρχος Ήλιδας σφυρίζει αδιάφορος.

Όμως η πραγματικότητα είναι άλλη. Ο Δήμος μας χάνει τις βασικές του υποδομές και η Αμαλιάδα από πόλη μεταβάλλεται σε μία συμπληρωματική κωμόπολη. Αυτό, λοιπόν, είναι καθαρά έργο Γιάννη Λυμπέρη.

Έστω και στο και πέντε, ο Δήμος Ήλιδας πρέπει να πρωτοστατήσει στις αντιδράσεις για το Πρωτοδικείο. Αυτή η πόλη αναπτύχθηκε χάρη στο γεγονός ότι έχει πρωτοδικείο, ότι είχε Νοσοκομείο, ότι είχε βασικές υποδομές οι οποίες απωλέσθησαν.    

Δεν αντέχει άλλη υποβάθμιση και στην επιχείρηση απομάκρυνσης του Πρωτοδικείου, από όποια κυβέρνηση και αν προέρχεται, θα μας βρουν όλους απέναντί τους.

Εμείς πλέον, αφού εντός του Δημοτικού Συμβουλίου δεν υπάρχουν “ευήκοα ώτα”, λόγω της στάσης του Δημάρχου, θα απευθυνθούμε στην πόλη, κινητοποιώντας όλες τις υγιείς δυνάμεις.

Ως εδώ η υποβάθμιση του Δήμου Ήλιδας.”

Όλη η επικαιρότητα