Εκλογές Εκλογικά Νέα Ηλεία

Δήλωση του δημάρχου Ήλιδας, Χρ. Χριστοδουλόπουλου για τη δημιουργία Πανεπιστημιακής Σχολής Γεωπονίας στην Αμαλιάδα

Ακούστε το άρθρο

Ο βασικός μας στόχος τα τελευταία χρόνια για δημιουργία Πανεπιστημιακής Σχολής Γεωπονίας στην πόλη της Αμαλιάδας, αποτελεί μία πραγματικότητα, που και ο πλέον κακόπιστος ή μεμψίμοιρος δεν μπορεί να αμφισβητήσει!

Έπειτα από τις συντονισμένες και διαρκείς ενέργειες του Δημάρχου Ήλιδας κ. Χρήστου Χριστοδουλόπουλου από το 2017, που ξεκίνησε από την κυβέρνηση η συζήτηση κατάργησης των ΤΕΙ όλης της χώρας, και την εμπεριστατωμένη πρόταση – μελέτη που κατατέθηκε τον Νοέμβριου του 2018 στον Υπουργό Παιδείας, ανακοινώθηκε ότι η πόλη της Αμαλιάδα μπαίνει ως πρωταγωνιστής στον ακαδημαϊκό χάρτη της χώρας, ανήκοντας στις μόλις 6 πόλεις της Δυτικής Ελλάδας που θα φιλοξενούν τμήματα του Πανεπιστημίου Πατρών.

Ο αγώνας όλο αυτό το διάστημα δικαιώνεται και, επιτέλους, η Τριτοβάθμια Εκπαίδευση στην Αμαλιάδα αναβαθμίζεται, αφού η πόλη μας αποκτάει το Τμήμα Γεωπονίας της υπό σύσταση Σχολής Γεωπονικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Πατρών.

Παρακολουθώντας όλο αυτό το διάστημα από κοντά τις εξελίξεις και μετά την κατάθεση του Πολυνομοσχεδίου στην Βουλή, ο Δήμος Ήλιδας θα συζητήσει το θέμα στο τακτικό Δημοτικό Συμβούλιο της Τρίτης, όπου έχει ήδη εισαχθεί στην ημερήσια διάταξη.

Όλη η επικαιρότητα