Ηλεία

Δήλωση του βουλευτή Ηλείας, Κώστα Τζαβάρα για την Πατρών-Πύργου

Ακούστε το άρθρο

«Aγωνίζομαι για την Πατρών-Πύργου-Αρχαίας Ολυμπίας από την πρώτη μέρα της θητείας μου στα έδρανα του ελληνικού κοινοβουλίου.

Ήμουν πάντοτε παρών και στην πρώτη γραμμή των διεκδικήσεων, για να αποκτήσουν οι Ηλείοι έναν σύγχρονο και ασφαλή αυτοκινητόδρομο ώστε επιτέλους να σταματήσουμε να θρηνούμε θύματα στην άσφαλτο.

Η σημερινή ημέρα είναι μια εύσημη ημέρα για τον τόπο μας. Είναι η απαρχή μιας νέας εποχής για την Ηλεία. Η ολοκλήρωση του έργου θα ενισχύσει το αίσθημα ασφάλειας στους κατοίκους και τους επισκέπτες του νομού και θα βάλει την ευρύτερη περιοχή σε τροχιά βιώσιμης ανάπτυξης.

Εκφράζω επίσης την ικανοποίησή μου για το γεγονός ότι εισακούστηκε το αίτημά μου για σύνδεση του αυτοκινητόδρομου με την Αρχαία Ολυμπία, καθώς ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επανέλαβε τη δέσμευσή του για την επέκταση του έργου ως το λίκνο του πολιτισμού και ο υπουργός Υποδομών, Κώστας Καραμανλής εξήγγειλε την έναρξη των αναγκαίων διαδικασιών.

Είναι το ελάχιστο που μπορεί να γίνει για αυτόν τον ιερό τόπο και για όλη την Ηλεία. Χαιρετίζουμε την έναρξη του μεγαλύτερου έργου υποδομής που έγινε τις τελευταίες δεκαετίες στην Ηλεία. Το έργο που μαζί με την επέκταση του σιδηροδρομικού δικτύου μέχρι τον Πύργο θα επανατοποθετήσει την Ηλείας στον χάρτη της ανάπτυξης της Χώρας.

Προσωπικά θα εξακολουθήσω να παρακολουθώ με αμείωτο ενδιαφέρον και να στηρίζω την υλοποίηση του έργου μέχρι τη στιγμή που θα τεθεί σε λειτουργία. Μέχρις ότου δηλαδή η Ολυμπία Οδός, αφενός μεν καταλήξει στην Αρχαία Ολυμπία και αφετέρου φτάσει ως την Τσακώνα και συνδεθεί με τον αυτοκινητόδρομο Αθήνας-Τρίπολης-Καλαμάτας.

Παράλληλα δεν πρέπει να σταματήσουν οι προσπάθειες για τη χάραξη και την κατασκευή της οδού Αρχαίας Ολυμπίας-Μεγαλόπολης».

Όλη η επικαιρότητα