Ηλεία

Δηλώσεις δημάρχου Μεσολογγίου : «Θέλουν πίσω» το ΤΕΙ Αμαλιάδας!

Ακούστε το άρθρο

“Φωτιές”  βάζει με δηλώσεις του στον τοπικό Τύπο της Αιτωλοακαρνανίας ο Δήμαρχος της Ιερής Πόλης του Μεσολογγίου Νίκος Καραπάνος, ο οποίος ξεκάθαρα ζητά την άμεση επιστροφή από την Αμαλιάδα του ΤΕΙ Τεχνολόγων Γεωπόνων!

Ως γνωστόν, το ΤΕΙ Τεχνολόγων Γεωπόνων λειτουργούσε στην πόλη του Μεσολογγίου μέχρι την εφαρμογή του σχεδίου «Αθηνά», οπότε και μετακόμισε στην Αμαλιάδα, αντικαθιστώντας το καταργηθέν τμήμα ‘Εφαρμοσμένης Πληροφορικής στην Διοίκηση και την Οικονομία’.

Αντιδράσεις

Εξαρχής υπήρξαν αντιδράσεις από την πλευρά του Μεσολογγίου, ωστόσο, τουλάχιστον στο προσκήνιο δεν ήταν έντονες, οι πληροφορίες όμως αναφέρουν ότι στο παρασκήνιο έχει καταβληθεί μεγάλη προσπάθεια για την επανάκαμψη του Τμήματος.

Πλέον, ο Δήμαρχος Μεσολογγίου το θέτει ανοιχτά το θέμα και μάλιστα σε δηλώσεις του εν όψει της αυριανής επίσκεψης του Ηλείου (!) Υφυπουργού Παιδείας Δημήτρη Μπαξεβανάκη στο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο Μεσολογγίου. Ο Δήμαρχος Μεσολογγίου ζητά την επανίδρυση και επαναλειτουργία αυτόνομου ΤΕΙ Μεσολογγίου και ζητά την άμεση επιστροφή του Τμήματος ‘Τεχνολόγων Γεωπόνων».

Η δήλωση

Ειδικότερα, στη δήλωσή του ο κ. Καραπάνος αναφέρει τα εξής:

 «Οι αλλαγές στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, έτσι όπως προβλεπόταν μέσα από το σχέδιο «Αθηνά», είχαν σοβαρότατες συνέπειες στο Δήμο Ιερής Πόλης Μεσολογγίου. Το άλλοτε κορυφαίο στο χώρο της εκπαιδευτικής κοινότητας ΤΕΙ Μεσολογγίου το οποίο διέθετε ελκυστικά γνωστικά αντικείμενα και διαθέτει ακόμη σήμερα άρτιες κτηριακές εγκαταστάσεις, έχει χάσει δυστυχώς την αυτονομία του και πλέον αποτελεί ένα υποβαθμισμένο παράρτημα του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας που εδρεύει στην Πάτρα. Στο πλαίσιο αυτό, για τον Δήμο το ζήτημα επανίδρυσης και επαναλειτουργίας αυτόνομου ΤΕΙ Μεσολογγίου, χωρίς οποιεσδήποτε «παραλλαγές» ή πλάγιες χωροθετήσεις, αποτελεί πάγια διεκδίκηση του Δήμου Ιερής Πόλης Μεσολογγίου. Ωστόσο, ως ένδειξη αναγνώρισης του δίκαιου αιτήματός μας, αποτελεί η άμεση επιστροφή της Σχολής Τεχνολόγων Γεωπονίας Τ.Ε. (πρώην ΘΕΚΑ) στο Μεσολόγγι όπου οι υποδομές και οι εγκαταστάσεις που ήδη υπάρχουν εξυπηρετούν πλήρως το γνωστικό της αντικείμενο. Η εξυπηρέτηση πολιτικών σκοπιμοτήτων σε βάρος της εκπαιδευτικής διαδικασίας και των ίδιων των φοιτητών είναι αδιανόητη. Επισημαίνεται δε πως η θέση του Δήμου Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου για τυχόν πρόθεση μετακίνησης οιουδήποτε υφιστάμενου τμήματος ή σχολής εκτός Μεσολογγίου είναιαδιαπραγμάτευτη».

Οι παραπάνω θέσεις θα παραδοθούν υπό τη μορφή υπομνήματος στον Υφυπουργό Παιδείας.

‘Καμπανάκι’ για τους Ηλείους

Είναι σαφές ότι η πόλη του Μεσολογγίου έχει ξεκάθαρη θέση για το θέμα και ανεξάρτητα από το τι θα πράξει το Υπουργείο Παιδείας σε αυτή τη φάση, είναι ξεκάθαρο ότι απαιτείται επαγρύπνηση από την πλευρά του δήμου Ήλιδας και της Ηλείας.

Όλη η επικαιρότητα