Δημ. Κωνσταντόπουλος: «Απόφαση αλλαγής σελίδας και ανατροπής σήμερα… Δημοτική Αρχή Ευθύνης και Συνέπειας αύριο»

Share

Τα τελευταία δρώμενα στο Δήμο Ήλιδας με καταστάσεις που απαξιώνουν τον θεσμό και προσβάλλουν κάθε έννοια ανθρώπινης αξιοπρέπειας από την αλλοπρόσαλλη στάση και τακτική Παπαδάκου – Λυμπέρη και από την συνδιοίκηση μέχρι την …. φαντασιόπληκτη τακτική του πρώτου με την δήθεν τριβή του και ανεξαρτητοποίησή του με ξεχωριστούς δρόμους από τον δεύτερο, οδήγησαν σε αιχμηρή δήλωση τον Υποψήφιο Δήμαρχο Ήλιδας Δημήτρη Κωνσταντόπουλο που ζητά από τους συμπατριώτες του να βάλουν ένα τέλος σε αυτή την κοροϊδία και να αποφασίσουν οι ίδιοι πλέον για τις τύχες τους. Αναλυτικά ο κ. Κωνσταντόπουλος επισημαίνει :

«Δεν με ανησυχούν τα όσα κωμικοτραγικά συμβαίνουν και λέγονται ή ακόμη το ύφος της παρουσίας είτε του κ. Λυμπέρη είτε του φερόμενου τελευταία ως υποψηφίου Δημάρχου κ. Παπαδάκου. Ο οποίος βέβαια δεν έχει όχι μόνο απλά γνώση της Ελληνικής Νομοθεσίας, αλλά και ουδεμία επαφή με την πραγματικότητα της Αυτοδιοίκησης και της λειτουργίας του Δήμου Ήλιδας ζώντας στο δικό του φαντασιακό – πλασματικό κόσμο….

Με ανησυχεί και με προβληματίζει περισσότερο το γεγονός ότι υπάρχει …. ακροατήριο συμπολιτών που ακούει και συζητάει πάνω σε … απίθανα πράγματα και ατελείωτους μύθους που ενίοτε δημιουργούν οι ανωτέρω!

Από που να ξεκινήσω; Μήπως από το κωμικό : «… θα αγοράσω και το Νοσοκομείο Αμαλιάδας …» που δήλωνε ο κ. Παπαδάκος χωρίς καν να γνωρίζει τί λέει απευθυνόμενος σε συγκεντρωμένους και ανυποψίαστους πολίτες «αγκαλιά» με τον συνοδοιπόρο του και συνδημαρχεύοντα όπως έλεγε ο ίδιος για τον κ. Λυμπέρη πάνω στην προεκλογική εξέδρα του 2019 ;;

Δήλωση που για άλλους ήταν για… γέλια και για κλάματα ενώ για κάποιους άλλους ήταν ο «μπάρμπας από την Αμερική» με την γνωστή τελικά κατάληξη για το ίδιο το Νοσοκομείο της Αμαλιάδας…

Τρία ολόκληρα χρόνια μετά, (φθάσαμε Νοέμβριο 2022) εν όψει και πάλι προεκλογικής περιόδου άφαντος απέναντι στα πραγματικά προβλήματα του τόπου, τύποις μέχρι τώρα Αναπληρωτής Δήμαρχος, Αντιδήμαρχος, τύποις διαφόρων άλλων θεσμικών θέσεων, στο Δήμο Ήλιδας που…. ΑΠΑΙΤΟΥΣΕ (!) και ελάμβανε αλλά μόνο και μόνο για τους τίτλους…

Με ΠΟΛΥΜΗΝΕΣ ΑΠΟΥΣΙΕΣ από τις ευθύνες και υποχρεώσεις που είχε από τις συγκεκριμένες θέσεις του επιλέγοντας τις επαγγελματικές του δραστηριότητες στο εξωτερικό !!

Να λοιπόν που και πάλι σήμερα εμφανίζεται με άλλο προσωπείο… Του θιγόμενου δήθεν από τον συνοδοιπόρο του και συνδημαρχεύοντα κ. Λυμπέρη.

Έτσι, ο «μπάρμπας από την Αμερική» μας ξανάρχεται με νέα ταυτότητα, αυτή του Υποψηφίου Δημάρχου αυτή την φορά, και ως ανεξάρτητου πλέον…

Και κάπως έτσι ζούμε την … πολιτική απογαλάκτιση του Δήμου Ήλιδας αφού : Από την μία έχουμε να… τρέχουν προεκλογικά εκατομμύρια με επίδοξους υποψηφίους να κρατάνε …. βαλίτσες και να παίρνουν σειρά, και από την άλλη να ξεστομίζονται χωρίς σοβαρότητα δήθεν γενναιόδωρες παροχές,  σε Συμβούλους και Προέδρους Τ.Κ που θα ακολουθήσουν για να … εκλεγούν με το «άρμα της φαντασίωσης…»

Μπροστά σε όλο αυτό προστίθενται και εκείνοι που εθελοτυφλούν για διαφορετικούς προσωπικούς σκοπούς ο καθένας. Όπως και οι γνωστοί – άγνωστοι που «ζυγίζουν» καταστάσεις και δεν βιάζονται μήπως και εκτεθούν….  Ωστόσο ενώ η κοινωνία βοά πολλοί εξ αυτών νομίζουν ότι είναι οι… «πονηροί της παρέας» απέναντι στον τόπο και τους φίλους συγχωριανούς τους και γενικότερα συμπολίτες τους ψηφοφόρους.

Προσωπικά αν και με θλίβουν τέτοιες καταστάσεις, πιστεύω πραγματικά στην ύπαρξη πολλών υποψηφιοτήτων αλλά να διακατέχονται από σοβαρότητα, υπευθυνότητα, γνώση και κυρίως σεβασμό απέναντι στους πολίτες.

Και το επισημαίνω αυτό γιατί ο λαϊκισμός και η γραφικότητα βρίσκουν συνήθως υποστηρικτές αλλά πάντα αποτελούν την καταστροφή σε τούτο τον τόπο… και το «μάρμαρο πληρώνουν» εδώ μόνο οι πολίτες και αφού απομακρυνθούν της κάλπης.

Πιστεύω όμως στο ένστικτο, την αξιοπρέπεια και στη γνώση του κάθε συμπολίτη μου που η απόφασή του θα οδηγήσει σε αλλαγή πορείας τον τόπο μας και το Δήμο μας.

«Αν το απαίσιο γύρω σου

δε σου προκαλεί απέχθεια

τότε έχεις και εσύ γίνει

μέρους του απαίσιου»

Μάνος Χατζηδάκης

Πριν από δύο χρόνια που έλαβα την απόφαση να είμαι επικεφαλής της παράταξης «ΗΛΙΔΑ – Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΠΡΟΣΤΑ» και Υποψήφιος Δήμαρχος Ήλιδας  έθεσα όρκο τιμής και βασική μου αρχή ήταν είναι και θα είναι, να είμαι συνεπής και να σέβομαι τους συμπολίτες μου.

Κύριος στόχος μου η ενεργοποίηση και συμμετοχή, με βήμα όσον αφορά στο μέλλον του Δήμου μας και του τόπου μας στα παιδιά που αποτελούν σήμερα μια ανενεργή δύναμη που τυγχάνει αδιαφορίας αλλά πρέπει να αποφασίζει για το μέλλον της.

Πώς να φαντασθώ λοιπόν σήμερα και πάλι πριν από εκλογές ότι αυτό το μέλλον του Δήμου μας θα το διεκδικεί επίμονα το …. παρελθόν και μάλιστα στην κακή του εκδοχή;

Η αξιοπρέπεια όλων των πολιτών δεν μπαίνει σε λογαριασμό. Δεν είναι προς διαπραγμάτευση από κανέναν… Στο τέλος αυτού του όμορφου αγώνα που δίνουμε, θα στεφθούμε νικητές και θα πάρουμε μετά από τριάντα χρόνια πολιτικού κατεστημένου ΕΜΕΙΣ τις τύχες του Δήμου στα χέρια μας αλλάζοντας σελίδα στη ζωή μας και στον τόπο μας πάντα σε δρόμο ΣΥΝΕΠΕΙΑΣ και ΑΛΗΘΕΙΑΣ !!!