Ηλεία

Δημ. Κωνσταντόπουλος: «Φωτιά και… μπούρμπερη» για την αξιοποίηση στο Φράγμα Πηνειού!…

Δελτίο τύπου.
Ακούστε το άρθρο

«Καταπέλτης» για μια φορά ακόμη ο υποψήφιος Δήμαρχος Ήλιδας και επικεφαλής της παράταξης «ΗΛΙΔΑ – Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΠΡΟΣΤΑ» Δημήτρης Κωνσταντόπουλος με αφορμή τα όσα έχουν γίνει και έχουν δει το φως της δημοσιότητας για την επένδυση Φωτοβολταικών στο Φράγμα Πηνειού.

Ο κ. Κωνσταντόπουλος μιλά για τον διπλό … «ρόλο»  Λυμπέρη – Χριστοδουλόπουλου στην υπόθεση, επισημαίνει ότι γνώριζαν πολύ καλά ται θα γίνει εκεί και οι δύο αλλά εκτίθενται στους κατοίκους του Δήμου και της περιοχής με την απαράδεκτη στάση τους και με τις πράξεις τους… Ειδικότερα ο Υποψήφιος Δήμαρχος τονίζει:

«Επιβεβαιώνετε αυτό που ήδη έχω πει:

Είστε η επιτομή του παραλογισμού! Υπόλογοι ΟΛΟΙ διαχρονικά με ασύστολα ψεύδη προχειρότητα ακόμη περισσότερο ανευθυνότητα και πλήρη ανικανότητα. Πρόκειται για στοιχεία τα οποία στο σύνολό τους σας χαρακτηρίζουν στο θέμα της αξιοποίησης της περιοχής και του ευρύτερου χώρου στο Φράγμα Πηνειού…

ΑΠΟΚΡΥΨΗ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ και διαστρέβλωση της πραγματικότητας. Αυτό έχετε κάνει!!

Στην… «πλάτη» όλων εμάς που επιλέξατε να ζούμε σε αυτό τον τόπο, αφού ο δικός σας σκοπός είναι η ευημερία της προσωπικής σας ζωής και των εσκεμμένων ενεργειών σας. Έτσι θέλετε να οδηγείτε τον τόπο μας, τον Δήμο μας, αλλά κυρίως το ΜΕΛΛΟΝ ΜΑΣ…

Ωστόσο το θέλετε ή δεν το θέλετε…

Θα πάμε μέχρι τις εκλογές τον Οκτώβριο του 2023 με πλήρη ενημέρωση και διαφάνεια!

Και… όποιος αντέξει!!

Γιατί το Μέλλον μας ανήκει… Ανήκει στον τόπο μας και τα παιδιά μας και όχι στις… δικές σας «ορέξεις». Ανήκει στη Νέα Γενιά που έρχεται και εσείς την έχετε στερήσει σε επίπεδο Δήμου τα πάντα.

Δεν είμαι ζηλωτής της καταστροφής. Αλλά σε αυτό τον τόπο που γεννηθήκαμε, μάθαμε να ζουμε επί δεκαετίες με τη λέξη ΥΠΟΜΟΝΗ και… ΥΠΟΜΟΝΗ και πάλι ΥΠΟΜΟΝΗ….

Όμως, δεν πάει άλλο κ. Δήμαρχε Γιάννη Λυμπέρη που αισίως βρίσκεσαι στο 70ο έτος της ηλικίας σου και σου εύχομαι ολόψυχα να «πατήσεις τα 100» και να είσαι υγιής στην προσωπική σου ζωή. Στον Δήμο ωστόσο τα έφερες όλα «άνω – κάτω», κοινώς όπως λέει και ο λαός, τα έχει κάνει… «μαντάρα». Αυτό διαπιστώνει κανείς, όπου και αν κοιτάξει!!

Όμως δεν πάει άλλο και με εσάς κ. Χριστοδουλόπουλε. ΄Ηδη δοκιμαστήκατε την πενταετία 2014-2019 και κριθήκατε ελλιπής. Αλλά διανύοντας και τη δεκαετία των 60, το μέλλον του Δήμου ξεπερνά και εσάς αν δεν σας έχει ξεπεράσει πλέον…

Όπως έλεγε και ο Ελευθέριος Βενιζέλος «Ο άνδρας κάνει τη γενιά και όχι η γενιά τον άνδρα» και ο… νοών νοείτο!

«ΕΔΟΞΑΣΘΗ ΚΡΥΠΤΟΜΕΝΟΣ ΚΑΤΑΠΟΝΤΙΣΤΗΚΕ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΕΝΟΣ!»

Μέχρι εκείνη τη στιγμή βεβαίως, επικρατούσε στον Δήμο, «άκρα του τάφου σιωπή…», παρά μόνο ένα δημοσίευμα στο site «ΗΛΙΔΑΚΑΜΠΟΣ». Eπαναλαμβάνω και το επισημαίνω:  Aπό τις 30 Νοεμβρίου του 2021…

Ο νυν Δήμαρχος Γιάννης Λυμπέρης δήλωνε τότε, ΑΓΝΟΙΑ (!) και δεσμευόταν στο Δημοτικό Συμβούλιο πως θα συναντηθεί με τον εξ’ Αιτωλοακαρνανίας Περιφερειάρχη μας Νεκτάριο Φαρμάκη για να ενημερωθεί τι προτίθεται να κάνει η Εταιρεία «Ενεργειακή Κοινότητα Αγρινίου» στις περιοχές της Πηνείας.

Παράλληλα ο κ. Λυμπέρης προχώρησε και ένα βήμα παρακάτω, λέγοντας ότι ενώ δεν ήξερε τι είδους επένδυση θα γινόταν, θα ήταν μάλιστα και θετικός στην υλοποίησή τους αρχίζοντας παράλληλα και τις γνωστές πολιτικές αοριστίες του όπως: «Ίσως ο Δήμος Ήλιδας να κερδίσει, αφού ΙΣΩΣ να δοθεί από την Εταιρεία ρεύμα για το διυλιστήριο και το Αθλητικό Κέντρο Αμαλιάδας…» κ.λπ.

Πέρασαν ακολούθως δύο (2) μήνες και η ενημέρωση από τον κ. Λυμπέρη στο Δημοτικό Συμβούλιο ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΠΟΤΕ όπως ο ίδιος είχε δεσμευθεί.

Τις τελευταίες ημέρες, το θέμα της επένδυσης των Φωτοβολταϊκών έρχεται ως ΚΥΡΙΟ ΘΕΜΑ όχι μόνο σε επίπεδο Δήμου Ήλιδας, αλλά παίρνει διαστάσεις και με επερωτήσεις στη Βουλή…

Το… «θυμήθηκαν» με λίγη… καθυστέρηση

Και εκεί λοιπόν που βλέπουμε και ακούμε δηλώσεις φιλόδοξων προσώπων, ανευθυνοϋπεύθυνων, να και ο πρώην Δήμαρχος Χρήστος Χριστοδουλόπουλος που «σχίζει τα ιμάτιά του» στην πρόσφατη συγκέντρωση της περασμένης Κυριακής στο Φράγμα!

Έρχεται δε από το… πουθενά και η παρέμβαση επίσης του πρώην Δημάρχου Δημήτρη Κράλλη με τίτλο: «Ο Δήμαρχος Ήλιδας ενδιαφερόμενος ή υπονομευτής για την ανάδειξη της Λίμνης Φράγματος Πηνειού;» για να τους στείλει όλους στο… «ντάκο» και να τους δώσει… «βορά» στους πολίτες του Δήμου Ήλιδας…

Ο κ. Κράλλης κατηγορηματικά λέει: «Ο κ. Λυμπέρης, παραιτήθηκε της διεκδίκησης των 6.500 στρεμμάτων της Λίμνης Πηνειού, με εντολή του πρώην Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Μάκη Βορίδη», γιατί όπως ενημέρωσε ο Δήμαρχος Ήλιδας στο Δημοτικό Συμβούλιο ο Υπουργός είναι αντίθετος στο αίτημα του Δήμου.

Δηλαδή ο κ. Κράλλης υποστηρίζει τα εξής:

Α) Ότι ο Δήμαρχος Γιάννης Λυμπέρης ήταν ενημερωμένος για την επένδυση και μάλιστα με εμπλοκή ενεργής –τουλάχιστον βέβαιο από τις αρχές του περασμένου Απριλίου.

Επομένως, έλεγε ψέματα κατηγορηματικά απέναντι στο δημοτικό Συμβούλιο το Δεκέμβριο του 2021, όταν ισχυριζόταν ότι δεν γνωρίζει τίποτα!

Β) Θέτει με την τοποθέτησή του τον Γιάννη Λυμπέρη όχι στα όρια, αλλά κατευθείαν σε ζήτημα ΠΑΡΑΒΑΣΗΣ ΚΑΘΗΚΟΝΤΟΣ.

Γ) Ο κ. Κράλλης καλείται να αναφέρει ΔΗΜΟΣΙΑ εφόσον γνωρίζει αρχικώς, ποιο είναι το αίτημα του Δήμου Ήλιδας για την ανάπτυξη της περιοχής στο Φράγμα Πηνειού που επικαλείται…

Δ) Καλείται επίσης να μας αναφέρει και πάλι δημόσια, γιατί ενώ γνώριζε για την επένδυση των Φωτοβολταϊκών στις εσωλίμνιες περιοχές της Λίμνης Πηνειού, ουδέποτε ανέφερε το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο έως σήμερα και ξαφνικά τώρα διαφοροποιείται και ευαισθητοποιείται για το μέλλον της Πηνείας;

Ε) Ο Δήμαρχος Γιάννης Λυμπέρης καλείται το ίδιο σήμερα, να δώσει ΕΞΗΓΗΣΕΙΣ στο λαό του Δήμου Ήλιδας και πολύ περισσότερο στους κατοίκους των χωριών της Πηνείας, για τους οποίους δήθεν «κόπτεται», σχετικά με τα ψεύδη και τις παλινωδίες του.

Να ξεκαθαρίσει ακόμα τη θέση του γα την εμπλοκή του σε σχέση με τον πρώην Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης.

Προσωπικά θεωρώ αδιανόητη την εμπλοκή οποιουδήποτε Υπουργού σε ένα τέτοιο θέμα και κατά αυτό τον τρόπο.

Ο κ. Λυμπέρης «εδοξάσθη κρυπτόμενος και κατεποντίσθη εμφανιζόμενος» για πολλοστή φορά.

Και ο κ. Χριστοδουλόπουλος, πρώην Δήμαρχος Ήλιδας, σήμερα έμαθε για την επένδυση; Δεν γνώριζε… δεν ήξερε… δεν είδε τίποτα;;…

«Όταν οι λέξεις σου διαφέρουν από τις πράξεις σου, κ. Χριστοδουλόπουλε ο λόγος σου δεν έχει καμία αξία…»

Δυστυχώς, η πραγματικότητα διαψεύδει και εσένα που σήμερα βέβαια προσπαθείς να… «μαζέψεις τα αμάζευτα…».

Και όπως καλά γνωρίζεις, όταν ένας επενδυτής ή επιχειρηματίας ή ακόμη Εταιρία σχεδιάζει μια επένδυση, αρχικώς συναντάται με το Δήμαρχο της περιοχής, μετά με τον Περιφερειάρχη και ακολούθως απευθύνεται στον Υπουργό για να ενημερώσει και να αναδείξει την πρότασή του.

Φυσικά για τέτοιας μορφής επενδύσεις κανένας δεν ΡΙΣΚΑΡΕΙ αν δεν έχει τη ΣΥΜΦΩΝΗ ΓΝΩΜΗ με βάση την παραπάνω σειρά συναντήσεων που ανέφερα.

Αναμφίβολα, η συγκεκριμέν επένδυση δεν εμφανίσθηκε από το πουθενά…

Ήδη έχει απαιτηθεί χρόνος σχεδιασμού, μέτρησης και άλλες διαδικασίες. Και η ενημέρωση που έχω είναι ότι ήσουν γνώστης τόσο για την επένδυση, όσο και για το πρότζεκτ από το 2018 τουλάχιστον όταν ήσουν Δήμαρχος…

Επομένως, γιατί η παρουσία σου στην κινητοποίηση στο Φράγμα; Γιατί λοιπόν τόση υποκρισία;

Γιατί τόσα ψέματα ακόμη και στους Προέδρους των Κοινοτήτων της Πηνείας που έχουν εκλεγεί με την παράταξή σου και έτσι τους εκθέτεις στους συγχωριανούς τους που τους ψήφισαν;

Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου το Δεκέμβριο του 2021, εσύ προσωπικά κ. Χριστοδουλόπουλε προχώρησες σε λεπτομερή ενημέρωση του Σώματος για αυτό που πρόκειται να συμβεί στην Πηνεία με την επένδυση Φωτοβολταϊκών.

Και στο τέλος της συνεδρίασης, ακολούθησες την πρόταση του Δημάρχου για αναβολή της απόφασης!… Αλλά, την Κυριακή 16 Ιανουαρίου πήγες στην κινητοποίηση και… «σήκωσες πανό επανάστασης!…».

Κ. Χριστοδουλόπουλε σου θυμίζω: «Η δημοτική αλαζονεία έχει μετατρέψει την κοινωνία μας στο δήμο μας σε μια σύγχρονη τραγωδία!…»

Όμως το θέμα δεν τελειώνει εδώ. Γιατί οι ευθύνες είναι σοβαρές και μεγάλες. Θα επανέλθω…

Όλη η επικαιρότητα