Ηλεία

Δημ. Παράταξη «Ήλιδα – Νέα Μέρα» για το Φράγμα Πηνειού: «Ένα ακόμη έργο Χριστοδουλόπουλου που μπαίνει σε φάση υλοποίησης»

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ «ΗΛΙΔΑ – ΝΕΑ ΜΕΡΑ»

ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΠΑΡΑΛΙΜΝΙΑΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΥ ΠΕΡΙΠΤΕΡΟΥ ΛΙΜΝΗΣ ΠΗΝΕΙΟΥ: ΕΝΑ ΑΚΟΜΑ ΕΡΓΟ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΠΟΥΛΟΥ ΠΟΥ ΜΠΑΙΝΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ

Ένα ακόμα έργο που ωρίμασε και χρηματοδοτήθηκε από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή Ήλιδας του Χρήστου Χριστοδουλόπουλου, περνάει επιτέλους σε φάση της υλοποίησης.

Πρόκειται για την ανάπλαση της παραλίμνιας περιοχής στο Φράγμα Πηνειού, στο οποίο περιλαμβάνεται σε πρώτη φάση η ανακαίνιση του τουριστικού περιπτέρου και συνοδευτικά έργα αυτού.

Υπενθυμίζουμε ότι, το εν λόγω έργο υπό την ονομασία: «Συμπλήρωση τουριστικών υποδομών στη λίμνη Πηνειού για την προώθηση της βιοαποικιλότητας», συνολικού προϋπολογισμού 1.000.000€, χρηματοδοτήθηκε μέσω του προγράμματος INTERREG έπειτα από φάκελο που εκπόνησε με όλες τις απαραίτητες μελέτες ο Δήμος Ήλιδας, γεγονός που εν τέλει εγκρίθηκε και χρηματοδοτήθηκε στα τέλη του 2018 από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.

Η παράταξη «ΗΛΙΔΑ – ΝΕΑ ΜΕΡΑ» χαιρετίζει την έναρξη των εργασιών από τη νέα δημοτική αρχή, με τη ελπίδα ένα ώριμο έργο που καθυστέρησε αδικαιολόγητα η έναρξή του, να ολοκληρωθεί μέσα στο 2021.

Επιπλέον, σε θετική κατεύθυνση είναι και η εξέταση από πλευράς δήμου της δημιουργίας ποδολατόδρομου στην παραλίμνια περιοχή που –σημειωτέον– έχει χαρακτηριστεί υγρότοπος από το Ελληνικό Κέντρο Υγροτόπων, όμως από την επίσημη ανακοίνωση του Δήμου δεν διευκρινίζεται η τύχη της δημιουργίας παρατηρητηρίου οικοτόπων και ενδιαιτημάτων, εκθεσιακού κέντρου και χώρου εκδηλώσεων περιβαλλοντικού – οικοτουριστικού ενδιαφέροντος, έργα που υπήρχαν στον φάκελο της χρηματοδότησης από την περιφέρεια.

Κατά την άποψη που διαχρονικά εκφράζαμε και εκφράζουμε για την λίμνη Πηνειού, επόμενοι στόχοι του Δήμου Ήλιδας θα πρέπει να είναι η ανάπτυξη ναυταθλητικών εγκαταστάσεων, αλλά και η δημιουργία ενός βοτανολογικού μουσείου/πάρκου, έργα που θα συμβάλλουν στην ανάδειξη των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της περιοχής, μετατρέποντάς την παράλληλα σε τουριστικό πόλο έλξης.

Επίσης, καλό θα ήταν στις επίσημες ανακοινώσεις της δημοτικής αρχής Ήλιδας να μην αποκρύπτεται τεχνηέντως η προέλευση των έργων, διότι στο σύνολό τους όσα εκτελούνται έως σήμερα είναι έργα της προηγούμενης δημοτικής αρχής!

Όλη η επικαιρότητα